Μια άχαστη συριανή βραδιά στην Αθηναϊκη Ριβιέρα

Ακόμη μία ξεχωριστή γαστρονομική βραδιά ετοιμάζεται στo Symposio at Ark, στις 20 Φεβρουαρίου.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 18 Φεβρουαρίου 2025

Αφού ο Απόστολος Αλτάνης μετέφερε κάτι από τη γευστική κοσμοθεωρία του "Alfredo's Grand Dining" και ο Γιώργος Τρουμούχης με την ομάδα του ("Noble Gourmet") σέρβιραν τον ορισμό του ροδίτικου fine dining, τη σκυτάλη στο Symposio at Ark παραλαμβάνει το εστιατόριο "Ηλιοβασίλεμα" από τη Σύρο, με τον χαρισματικό γευσιπλάστη Κώστα Μπουγιούρη να φιλοξενείται στην κουζίνα του Γιάννη Μπαξεβάνη, στις 20 Φεβρουαρίου.

Εστιατόριο-πρότυπο για τις Κυκλάδες εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς και βραβευμένο και για το 2024 από το "αθηνόραμα" και τη γευσιγνωστική επιτροπή των Χρυσών Σκούφων (με ακόμη ένα Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας), το δημιούργημα του Κώστα Μπουγιούρη αποδεικνύει πώς η εξαιρετική πρώτη ύλη μπορεί να απογειωθεί με ευρηματικούς συνδυασμούς χωρίς να γυρίζει την πλάτη στην παράδοση, αλλά έχοντας διαρκώς και το βλέμμα στο μέλλον. 

> Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr

Στη στιλάτη σάλα με τα λευκά και τα τραπέζια κάτω από την πέργκολα, λίγα μέτρα από την παραλία του Γαλησσά, προσεκτικά διαλεγμένα θαλασσινά ημέρας από το νησί, κρεατικά και λαχανικά από Κυκλαδίτες παραγωγούς αποτελούν τον καμβά πάνω στον οποίο ο σεφ ζωγραφίζει πιάτα-εμπειρίες.

Μια άχαστη συριανή βραδιά στην Αθηναϊκη Ριβιέρα© Λεωνίδας Τούμπανος

Τέτοια είναι το ταρτάρ ψαριού ημέρας, η λακέρδα μαριναρισμένη με ξινόμηλο, καρύδια, πορτοκάλι και σέλερι, η κακαβιά με τουίγ από σέλερι, λάδι σέλινου και μαγιονέζα δυόσμου, ο κόκορας με ταλιατέλες και ξινομυζήθρα Ίου, το αρνάκι φρικασέ με χόρτα εποχής και αβγολέμονο, αλλά και το rib-eye από μοσχάρι Black Angus αρωματισμένο με βούτυρο από παστουρμά Miran και φρέσκα λαχανικά. 

Μια νόστιμη συριανή βραδιά στην Αθηναϊκη Ριβιέρα 6
Μια νόστιμη συριανή βραδιά στην Αθηναϊκη Ριβιέρα 3
Μια νόστιμη συριανή βραδιά στην Αθηναϊκη Ριβιέρα 1
Μια νόστιμη συριανή βραδιά στην Αθηναϊκη Ριβιέρα 2

Επιπροσθέτως, στο "Ηλιοβασίλεμα", τα τοπικά τυριά αναδεικνύονται από τις επιλογές της λίστας κρασιών με έμφαση στον συριανό και τον κυκλαδίτικο αμπελώνα, αλλά και σε πιάτα όπως οι λουκουμάδες από παλαιωμένο Σαν Μιχάλη με τσάτνεϊ περγαμόντο.

Το Μενού

Σταμναγκάθι με αχινό 

Φύλλα από σταμναγκάθι, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας χωρίς θερμική επεξεργασία, φρέσκος χυμός λεμονιού, ελαιόλαδα ψυχρής έκθλιψης, αβγά αχινού και θάλασσα

Κακαβιά 

Κακαβιά από ψάρια και φιλέτο ψαριού, με λαχανικά –πατάτα, καρότο, σέλερι, κρεμμύδι κόκκινο ξερό, πράσο, λεμόνι– συν λάδι αρωματικό και ένα τουίλ από σέλινο

Μπαρμπούνι σαβόρε

Μπαρμπούνι φιλεταρισμένο, με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, σταφίδες, μαύρες, γλυκόξιδο Πάρου, αρισμαρί και ψητό σκόρδο. Συνοδεύονται από μια μπισκ από τα κόκαλα του μπαρμπουνιού.

Ψάρι φιλέτο χουνκιάρ μπεγιεντί

Φιλέτο ψαριού, ψητό, κρέμα πατάτας, ψητή καπνιστή μελιτζάνα, καπνιστή πάπρικα, κονκασέ από ντοματίνια, λαδολέμονο αχινού, αρωματικό ελαιόλαδο, σχοινόπρασο, ξύσμα από λεμόνι και μοσχολέμονο

Εκμέκ κανταΐφι

Παγωτό καϊμάκι, πραλίνα φουντουκιού, σιρόπι τζίντζερ, φιστίκι Αιγίνης


Info

Τιμή: €60 /άτομο

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 2108948882. 
Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα