
Λένε πως εκεί θα φας μια από τις κορυφαίες ντοματοσαλάτες της Ελλάδας
Μία και μοναδική βραδιά στην Αθήνα, με ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Αιγαίου και το γαστρονομικό του masterpiece.

Tο Symposio at Ark εξακολουθεί να νοστιμίζει τις εστιατορικές βραδιές σε ένα από τα στολίδια της Αθηναϊκής Ριβιέρας, με τον Γιάννη Μπαξεβάνη να ανοίγει την αγκαλιά και την κουζίνα του, υποδεχόμενους κάποιους από τους αξιότερους εκπροσώπους της ελληνικής σκηνής.
Μέχρι και τις 12 Ιουνίου, από την "έδρα" του πολυβραβευμένου γευσιπλάστη Μπαξεβάνη και το δημοφιλές "Ark" στη Γλυφάδα, παρελαύνουν εστιατορικά ινστιτούτα που αποθεώνουν την ντόπια γεύση, προχωρώντας την ελληνική κουζίνα μερικά βήματα μπροστά.

Στις 13 Μαρτίου είναι η σειρά του "Broadway", ενός εκ των πιο ιδιαίτερων εστιατορίων των Δωδεκανήσων, να καταθέσει τη δική του οπτική στα της γεύσης δρώμενα.
> Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr
Ο σεφ Γιάννης Παπακωνσταντίνου εξελίσσει, μαζί με τον αδερφό του, Μάνο, που έχει αναλάβει το σέρβις, την ιστορία του οικογενειακού εστιατορίου που ξεκίνησαν οι γονείς τους πριν από περίπου σαράντα χρόνια σε έναν ήρεμο δρόμο στο κέντρο της πόλης, στην Κω.

Πλάι σε ορισμένες κλασικές σπεσιαλιτέ του μαγαζιού που διατηρούνται στον κατάλογο, σειρά παίρνει μια πλούσια γκάμα από μοντέρνες ελληνικές δημιουργίες που φανερώνουν φαντασία, δημιουργικότητα και ευχέρεια στις μοντέρνες μαγειρικές τεχνικές.

Η έμφαση στις επιλεγμένες πρώτες ύλες φαίνεται σε πιάτα όπως η κώτικη ντοματοσαλάτα με καραμελωμένο κρασοτύρι, φράουλα και νερό ντομάτας, ενώ τα γιουβαρλάκια με εικονικό αβγολέμονο από κρέμα λάχανου, ξινόγαλα και καμένο βούτυρο αποτυπώνουν τη διάθεση του σεφ να καρυκεύει τα πιάτα του με το στοιχείο της έκπληξης.
"Broadway" menu
Ορεκτικά (to share): Ντοματοσαλάτα με βασιλικό, φράουλα, μυζήθρα, κρασοτύρι κώτικο / Λαβράκι καρπάτσιο με σταφύλι και σίσο ταραμάς, ρέβα, σουσάμι, λάδι, τσίλι / Τηγανητή πιπεριά με φέτα, κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης, φιστίκι, λάδι δυόσμου / Γιουβαρλάκια με κρέμα λάχανου, κολοκύθι, ξινόγαλα, καμένο βούτυρο
Κυρίως: Χοιρινό με ρεβίθια, καρότο, λουκάνικο, ψητό κρεμμύδι ή Σφυρίδα "φρικασέ", κρέμα κουνουπιδιού, σπαράγγια, μαρούλι
Γλυκό: Κρέμα ελληνικού καφέ, παγωτό θυμάρι, πραλίνα φουντουκιού, στρέζελ σουσάμι
Info
Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025
Κόστος: € 55/άτομο
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 2108948882. Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα