Λένε πως εκεί θα φας μια από τις κορυφαίες ντοματοσαλάτες της Ελλάδας

Μία και μοναδική βραδιά στην Αθήνα, με ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Αιγαίου και το γαστρονομικό του masterpiece.

Tο Symposio at Ark εξακολουθεί να νοστιμίζει τις εστιατορικές βραδιές σε ένα από τα στολίδια της Αθηναϊκής Ριβιέρας, με τον Γιάννη Μπαξεβάνη να ανοίγει την αγκαλιά και την κουζίνα του, υποδεχόμενους κάποιους από τους αξιότερους εκπροσώπους της ελληνικής σκηνής.

Μέχρι και τις 12 Ιουνίου, από την "έδρα" του πολυβραβευμένου γευσιπλάστη Μπαξεβάνη και το δημοφιλές "Ark" στη Γλυφάδα, παρελαύνουν εστιατορικά ινστιτούτα που αποθεώνουν την ντόπια γεύση, προχωρώντας την ελληνική κουζίνα μερικά βήματα μπροστά.

Λένε πως εκεί θα φας μια από τις κορυφαίες ντοματοσαλάτες της Ελλάδας

Στις 13 Μαρτίου είναι η σειρά του "Broadway", ενός εκ των πιο ιδιαίτερων εστιατορίων των Δωδεκανήσων, να καταθέσει τη δική του οπτική στα της γεύσης δρώμενα.

> Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr

Ο σεφ Γιάννης Παπακωνσταντίνου εξελίσσει, μαζί με τον αδερφό του, Μάνο, που έχει αναλάβει το σέρβις, την ιστορία του οικογενειακού εστιατορίου που ξεκίνησαν οι γονείς τους πριν από περίπου σαράντα χρόνια σε έναν ήρεμο δρόμο στο κέντρο της πόλης, στην Κω.

Το Broadway από την Κω στο Symposio at Ark 1

Πλάι σε ορισμένες κλασικές σπεσιαλιτέ του μαγαζιού που διατηρούνται στον κατάλογο, σειρά παίρνει μια πλούσια γκάμα από μοντέρνες ελληνικές δημιουργίες που φανερώνουν φαντασία, δημιουργικότητα και ευχέρεια στις μοντέρνες μαγειρικές τεχνικές.

Το Broadway από την Κω στο Symposio at Ark 2

Η έμφαση στις επιλεγμένες πρώτες ύλες φαίνεται σε πιάτα όπως η κώτικη ντοματοσαλάτα με καραμελωμένο κρασοτύρι, φράουλα και νερό ντομάτας, ενώ τα γιουβαρλάκια με εικονικό αβγολέμονο από κρέμα λάχανου, ξινόγαλα και καμένο βούτυρο αποτυπώνουν τη διάθεση του σεφ να καρυκεύει τα πιάτα του με το στοιχείο της έκπληξης.

"Broadway" menu

Ορεκτικά (to share): Ντοματοσαλάτα με βασιλικό, φράουλα, μυζήθρα, κρασοτύρι κώτικο / Λαβράκι καρπάτσιο με σταφύλι και σίσο ταραμάς, ρέβα, σουσάμι, λάδι, τσίλι / Τηγανητή πιπεριά με φέτα, κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης, φιστίκι, λάδι δυόσμου / Γιουβαρλάκια με κρέμα λάχανου, κολοκύθι, ξινόγαλα, καμένο βούτυρο

Κυρίως: Χοιρινό με ρεβίθια, καρότο, λουκάνικο, ψητό κρεμμύδι ή Σφυρίδα "φρικασέ", κρέμα κουνουπιδιού, σπαράγγια, μαρούλι

Γλυκό: Κρέμα ελληνικού καφέ, παγωτό θυμάρι, πραλίνα φουντουκιού, στρέζελ σουσάμι


Info

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025

Κόστος: € 55/άτομο

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 2108948882. Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα