Τι εννοείς κάνουν και στη Θάσο fine dining;

Ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος ερμηνεύει τις σπεσιαλιτέ του νησιού με τρόπο καινοτόμα νόστιμο και σύγχρονες τεχνικές. Σερβίρει τις δημιουργίες του για ένα και μόνο βράδυ στην Αθήνα.

Μέσα στους υπέροχους κήπους του ξενοδοχείου "A for Art" και στο εστιατόριο "Lost Sheep", ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος προτείνει μια εντυπωσιακή μοντέρνα κουζίνα που βρίσκεται σε σύνδεση με τις γευστικές ρίζες της Θάσου, τις πολύ καλές πρώτες ύλες και τις μοντέρνες τεχνικές. Τα εξηγεί εμπράκτως στις 20 Μαρτίου και στο επόμενο επεισόδιο του Symposio at Ark.

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

Συνεχίζοντας για ακόμη μία χρονιά να σκορπά μοναδικές γευστικές εμπειρίες, το Symposio at Ark προχωρά με ξεχωριστές βραδιές για τα της αθηναϊκής εστίασης δρώμενα, φέρνοντας στη γευστική αγκαλιά του πολυβραβευμένου Γιάννη Μπαξεβάνη και στο δημοφιλές σημείο της Γλυφάδας σημαντικά εστιατόρια από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και έξω από τα σύνορά της. Απώτερος σκοπός, αξιομνημόνευτες γαστρονομικές εμπειρίες με πρόσημο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Τι εννοείς κάνουν και στη Θάσο fine dining;

Έως και τις 12 Ιουνίου, κάποια από τα πιο δυνατά στιγμιότυπα της νέας ελληνικής μαγειρικής σκηνής θα παρελάσουν από την Αθηναϊκή Ριβιέρα μέσω του "Ark". Με διαμορφωμένα για την περίσταση μενού, απολύτως αντιπροσωπευτικά της κουζίνας τους και σε ειδικές τιμές, θα μυήσουν τους καλεσμένους στη γευστική τους κοσμοθεωρία.

The Lost Sheep at Symposio at Ark 3

Πλέον, έχοντας πια μπει για τα καλά στον Μάρτιο, είναι η σειρά του "Lost Sheep" και του ξεχωριστού γευσιπλάστη Γιάννη Μαρινόπουλου για μια ξεχωριστή βόλτα από το Ark (20/3). Σε μια κομψή αυλή-κήπο με έργα τέχνης και με φόντο την αρχοντική πρόσοψη του "A for Art Hotel", το "Lost Sheep" προσφέρεται ιδανικά για ένα στιλάτο αλλά χαλαρό fine dining στο μάλλον απρόσμενο location του λιμανιού της Θάσου. Ξύλινη πέργκολα, μια πανύψηλη κουκουναριά και ατμοσφαιρικοί φωτισμοί ολοκληρώνουν το σκηνικό.

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

Η μοντέρνα κουζίνα του σεφ Γιάννη Μαρινόπουλου εμπνέεται από ελληνικές συνταγές σε σύγχρονη απόδοση με προσωπικό στιλ και αναπάντεχες προσθήκες υλικών, όπως οι καψαλισμένες καραβίδες στα παραδοσιακά ντολμαδάκια του ή η σάλτσα σαμπάνιας και το χαβιάρι oscietra που πλαισιώνουν το "μακεδονικό καλκάνι".

The Lost Sheep at Symposio at Ark 1
The Lost Sheep at Symposio at Ark 2

Στα συν της κουζίνας, η χρήση υλικών και κυρίως φρέσκων ψαριών από τη Θάσο. Προσεγμένο σέρβις και επαρκής λίστα κρασιών.

Το Μενού

Καλωσόρισμα με πανακότα φινόκιο και αφρό μοσχολέμονου

Βασιλικός ψαροζωμός "Κακαβιά" αρωματισμένος με κρόκο Κοζάνης και πατέ γαρίδας

Λαβράκι πουαλέ/ πράσο, μαϊντανός, λεμόνι Kosho, beurre blanc, αβγά βασιλικής ρέγγας

ή

Μπούτι φραγκόκοτας SV/ γεμιστό με μουσελίν μανιταριών, τραγανό rillete με σπετσερικό, πουρές κίτρινης κολοκύθας, τσάτνεϊ μύρτιλο, φιστίκι Αιγίνης

Σορμπέ Μοχίτο

Φουντούκι & Σοκολάτα σε υφές


Info

Κόστος: €55/ άτομο

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 2108948882. Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα