
Ένα από τα ομορφότερα εστιατόρια του Αιγαίου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα
H Cantina της Σίφνου φέρνει τις γεύσεις και κάτι από την αύρα της στην πρωτεύουσα, την Πέμπτη 10 Απριλίου.
Απευθείας από τα βράχια της μικρής παραλίας Σεράλια και τη σκιά του Κάστρου της Σίφνου, ο Γιώργος Σαμοΐλης και η "Cantina" μεταφέρουν κάτι από τη μαγεία τους στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, για το έβδομο επεισόδιο του φετινού Συμποσίου.

Κατά την έβδομη πράξη του φετινού Symposio at Ark, το δημοφιλές σποτ της Αθηναϊκής Ριβιέρας και ο σεφ-οικοδεσπότης Γιάννης Μπαξεβάνης συνεχίζουν να δημιουργούν αξιομνημόνευτες γαστρονομικές εμπειρίες με πρόσημο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, φέρνοντας κοντά στο κοινό της πρωτεύουσας σημαντικά εστιατόρια από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.
Την Πέμπτη 10 Απριλίου, τη σκυτάλη από το "Lost Sheep" της Θάσου και τον Γιάννη Μαρινόπουλο παραλαμβάνει ένα ακόμη ρεστοράν-πρότυπο από ελληνικό νησί. Ο λόγος για την "Cantina" της Σίφνου, η οποία έχει χτίσει τον δικό της μύθο τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας από μόνη της λόγο για να βρεθεί κανείς στην πανέμορφη Κυκλάδα.

Σκαρφαλωμένη στα βράχια της μικρής παραλίας Σεράλια, με μοναδική θέα στο Κάστρο, η "Cantina" μοιάζει να υπήρχε πάντα εκεί, κομμάτι της άγριας ομορφιάς του τοπίου. Απόλυτα ταιριαστή με το χώρο, η προσωπική κουζίνα του chef-patron Γιώργου Σαμοΐλη, βασισμένη στην τοπική παραγωγή και τη βιωσιμότητα.

Το μενού αλλάζει καθημερινά με έμφαση στη θάλασσα και τα εποχικά προϊόντα του νησιού, σε απλές ή πιο σύνθετες παρασκευές που χαρακτηρίζουν τον σεφ, όπως η σουπιά μπιάνκο με δικό τους λουκάνικο και χόρτα ή το χειροποίητο ζυμαρικό ματσάτα με μπέικον μαγιάτικου. Wine pairing από σομελιέ, από μια ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών.
To Μενού του Cantina στο Symposio at Ark, την Πέμπτη 10 Απριλίου
Ωμό - Αστακός (αχινός, αβγοτάραχο, φύκια)
Ορεκτικό - Καραβίδα (τοστάδα ρεβιθιού, καπνιστός ταραμάς)
Κυρίως πιάτο
Σκουμπρί στα κάρβουνα (τσιγαρέλι, τηγανητοί γίγαντες)
ή
Σιγομαγειρεμένη προβατίνα (καπνιστή κολοκύθα, πρόβειο γιαούρτι)
Γλυκό - Μελόπιτα
Info
Κόστος: €55/ άτομο
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 210 8948882
Πληροφορίες και κρατήσεις για τα επόμενα events στο symposioatark.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα