
Ένα από τα ομορφότερα εστιατόρια του Αιγαίου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα
H Cantina της Σίφνου φέρνει τις γεύσεις και κάτι από την αύρα της στην πρωτεύουσα, την Πέμπτη 10 Απριλίου.
Απευθείας από τα βράχια της μικρής παραλίας Σεράλια και τη σκιά του Κάστρου της Σίφνου, ο Γιώργος Σαμοΐλης και η "Cantina" μεταφέρουν κάτι από τη μαγεία τους στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, για το έβδομο επεισόδιο του φετινού Συμποσίου.

Κατά την έβδομη πράξη του φετινού Symposio at Ark, το δημοφιλές σποτ της Αθηναϊκής Ριβιέρας και ο σεφ-οικοδεσπότης Γιάννης Μπαξεβάνης συνεχίζουν να δημιουργούν αξιομνημόνευτες γαστρονομικές εμπειρίες με πρόσημο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, φέρνοντας κοντά στο κοινό της πρωτεύουσας σημαντικά εστιατόρια από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.
Την Πέμπτη 10 Απριλίου, τη σκυτάλη από το "Lost Sheep" της Θάσου και τον Γιάννη Μαρινόπουλο παραλαμβάνει ένα ακόμη ρεστοράν-πρότυπο από ελληνικό νησί. Ο λόγος για την "Cantina" της Σίφνου, η οποία έχει χτίσει τον δικό της μύθο τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας από μόνη της λόγο για να βρεθεί κανείς στην πανέμορφη Κυκλάδα.

Σκαρφαλωμένη στα βράχια της μικρής παραλίας Σεράλια, με μοναδική θέα στο Κάστρο, η "Cantina" μοιάζει να υπήρχε πάντα εκεί, κομμάτι της άγριας ομορφιάς του τοπίου. Απόλυτα ταιριαστή με το χώρο, η προσωπική κουζίνα του chef-patron Γιώργου Σαμοΐλη, βασισμένη στην τοπική παραγωγή και τη βιωσιμότητα.

Το μενού αλλάζει καθημερινά με έμφαση στη θάλασσα και τα εποχικά προϊόντα του νησιού, σε απλές ή πιο σύνθετες παρασκευές που χαρακτηρίζουν τον σεφ, όπως η σουπιά μπιάνκο με δικό τους λουκάνικο και χόρτα ή το χειροποίητο ζυμαρικό ματσάτα με μπέικον μαγιάτικου. Wine pairing από σομελιέ, από μια ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών.
To Μενού του Cantina στο Symposio at Ark, την Πέμπτη 10 Απριλίου
Ωμό - Αστακός (αχινός, αβγοτάραχο, φύκια)
Ορεκτικό - Καραβίδα (τοστάδα ρεβιθιού, καπνιστός ταραμάς)
Κυρίως πιάτο
Σκουμπρί στα κάρβουνα (τσιγαρέλι, τηγανητοί γίγαντες)
ή
Σιγομαγειρεμένη προβατίνα (καπνιστή κολοκύθα, πρόβειο γιαούρτι)
Γλυκό - Μελόπιτα
Info
Κόστος: €55/ άτομο
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 210 8948882
Πληροφορίες και κρατήσεις για τα επόμενα events στο symposioatark.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα