Τι θα τρώμε στο εστιατόριο '25' των Γιώργου Τσούλη και Alec Peters στο Μικρολίμανο

Ο μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού ανοίγει γαστροταβέρνα μαζί με τον σεφ Γιώργο Τσούλη και αυτά είναι όλα όσα γνωρίζουμε γι' αυτήν έως τώρα.

Το 25 στο Μικρολίμανο, στην ακτή Κουμουνδούρου και ακριβώς δίπλα από το πολυβραβευμένο Βαρούλκο, πρόκειται να σηματοδοτήσει το μαγαζί με το οποίο θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στα της αθηναϊκής εστίασης δρώμενα ο αναγνωρίσιμος όσο και ταλαντούχος σεφ Γιώργος Τσούλης.

Έτσι θα ονομάζεται το εστιατόριό του (που ανοίγει μαζί με τον δημοφιλή μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού Alec Peters και ονοματίζεται από τον αριθμό της φανέλας του), που θα είναι μια κομψή γαστροταβέρνα και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του άμεσα.

Τι ακριβώς θα είναι το 25

Στο 25, ο γευστικός στόχος θα είναι η αναβίωση του πρότζεκτ που όλοι γνωρίζουν ως κουτούκι ή ταβέρνα, ραφιναρισμένο και προσαρμοσμένο στο σήμερα. Ιδιαίτερη συμπάθεια θα υπάρχει στο κρέας, συν μπόλικη ποιοτική, προσεκτικά επιλεγμένη, πρώτη ύλη από μικρούς παραγωγούς από όλη τη χώρα. Κινητήρια δύναμη εδώ, το κάρβουνο και η ανοιχτή φωτιά, με πρωταγωνίστρια μία μεγάλη custom made παρίγια. 

Διαβάστε Επίσης

Ο χώρος από την πλευρά του θα είναι προσεγμένος, με βασικά υλικά το ξύλο, το δέρμα και το σε ανοιχτές αποχρώσεις μάρμαρο, ενώ το 25 θα βγάζει και τραπεζάκια στο απέναντι εξωτερικό, μπροστά από τη θάλασσα. 

O σεφ Τσούλης μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του σεφ Σάκη Αθανασιάδη θα βρίσκονται εντός της ανοιχτής κουζίνας και θα ετοιμάζουν πιάτα σαν τα signature μοσχαρίσια μάγουλα με κριθαράκι, τα ντολμαδάκια με γλυκάδια στα κάρβουνα αλλά και ένα πολύ ξεχωριστό mac n' cheese. Θα δραστηριοποιείται επιπροσθέτως in house pastry chef, με τα επιδόρπια εδώ να ακολουθούν την ίδια διαδικασία παρασκευής: Ετοιμάσου για desserts όπως οι λατινοαμερικάνικες κρέπες α λα κρέμα καταλάνα στα κάρβουνα και παρεμφερή εδέσματα για το φινάλε. 

Θα υπάρχει, τέλος, μια εκτενής λίστα κρασιών με προτάσεις του ελληνικού αμπελώνα, που έχει επιμεληθεί ο σομελιέ Γιώργος Μαρθαλαμάκης (και ίσως γνωρίζεις από το Barolo). Το 25 θα ανοίγει Τρίτη - Πέμπτη από τις 18.00 ενώ Παρασκευή - Κυριακή θα σερβίρει από το μεσημέρι (13.00).

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα