Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Τήνου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Ο Αντώνης Ψάλτης και το Ήταν ένα Μικρό Καράβι 'δένουν' στη Γλυφάδα και στο επόμενο event του Symposio at Ark.

Μετά τον Γιώργο Σαμοΐλη και την "Cantina" της Σίφνου, τη σκυτάλη στο Symposio at Ark παραλαμβάνει το νησί της Τήνου και το εστιατόριο "Ήταν ένα Μικρό Καράβι", την Πέμπτη 8 Μαΐου. Στη σημαντική γευστική σκηνή της πανέμορφης και ιδιαίτερης Κυκλάδας –ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, όπου τα εστιατόριά της πρωταγωνιστούν και στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας από το "αθηνόραμα"– το "'Ήταν ένα μικρό καράβι" (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και το 2025) αποτελεί ένα από τα places to be, ή πιο ορθά, από τα places to eat.

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

Το παλιό θερινό σινεμά έχει μετατραπεί σε μια καταπράσινη, δροσερή εσωτερική αυλή, που αγκαλιάζεται από μια επιβλητική κληματαριά∙ στην άκρη της, το παλιό χαμάμ έχει αναστηλωθεί υποδειγματικά και λειτουργεί ως κάβα για γευσιγνωσίες.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Τήνου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα
Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Τήνου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα 3

Σε αυτό το κομψό θεατρικό σκηνικό, ο Αντώνης Ψάλτης εμπνέεται από την τηνιακή παράδοση και τα τοπικά υλικά και μαγειρεύει νόστιμα πιάτα της θάλασσας και της γης.

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

Ξεχωρίζουν η δυναμική τάρτα με ντομάτα και κοπανιστή, ο εξαιρετικός μπακαλιάρος με τηνιακά ρεβίθια φούρνου, ο ξινός τραχανάς σαν γεμιστά, το γευστικότατο μοσχαράκι γιουβέτσι και οπωσδήποτε ρυζόγαλο σαν ριζότο και σοκολατένιο κέικ. Στα αδιαμφισβήτητα plus, η προσεγμένη λίστα κρασιών και το ευγενικό σέρβις.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Τήνου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα 1
Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Τήνου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα 4

Το Μενού / 8 Μαΐου 2025

Καλωσόρισμα: Λούζα και γλίνα με αγελαδινό βούτυρο, λεμόνι και ρίγανη

Ορεκτικά: Γαύρος μαρινάτος και μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και πετιμέζι / Άγριες αγκινάρες με πουρέ από φασόλια και καρότο και τραγανή πατάτα

Κυρίως πιάτο: Ψάρι φιλέτο ψητό με σέσκουλα και μικρόσπερμα άνυδρα ρεβίθια Τήνου ή Μοσχάρι κοκκινιστό με τραχανά, φρέσκο δυόσμο και κατσικίσιο τηνιακό τυρί

Επιδόρπιο: Κρέμα με πέτρωμα (ανάλατο τηνιακό τυρί), πορτοκάλι αρωματισμένο με μαστίχα και τραγανό φύλλο.


Info

Κόστος: €50/ άτομο

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 210 8948882

Πληροφορίες και κρατήσεις για τα επόμενα events στο symposioatark.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα