
Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Τήνου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα
Ο Αντώνης Ψάλτης και το Ήταν ένα Μικρό Καράβι 'δένουν' στη Γλυφάδα και στο επόμενο event του Symposio at Ark.

Μετά τον Γιώργο Σαμοΐλη και την "Cantina" της Σίφνου, τη σκυτάλη στο Symposio at Ark παραλαμβάνει το νησί της Τήνου και το εστιατόριο "Ήταν ένα Μικρό Καράβι", την Πέμπτη 8 Μαΐου. Στη σημαντική γευστική σκηνή της πανέμορφης και ιδιαίτερης Κυκλάδας –ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, όπου τα εστιατόριά της πρωταγωνιστούν και στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας από το "αθηνόραμα"– το "'Ήταν ένα μικρό καράβι" (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και το 2025) αποτελεί ένα από τα places to be, ή πιο ορθά, από τα places to eat.
> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.
Το παλιό θερινό σινεμά έχει μετατραπεί σε μια καταπράσινη, δροσερή εσωτερική αυλή, που αγκαλιάζεται από μια επιβλητική κληματαριά∙ στην άκρη της, το παλιό χαμάμ έχει αναστηλωθεί υποδειγματικά και λειτουργεί ως κάβα για γευσιγνωσίες.


Σε αυτό το κομψό θεατρικό σκηνικό, ο Αντώνης Ψάλτης εμπνέεται από την τηνιακή παράδοση και τα τοπικά υλικά και μαγειρεύει νόστιμα πιάτα της θάλασσας και της γης.
> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.
Ξεχωρίζουν η δυναμική τάρτα με ντομάτα και κοπανιστή, ο εξαιρετικός μπακαλιάρος με τηνιακά ρεβίθια φούρνου, ο ξινός τραχανάς σαν γεμιστά, το γευστικότατο μοσχαράκι γιουβέτσι και οπωσδήποτε ρυζόγαλο σαν ριζότο και σοκολατένιο κέικ. Στα αδιαμφισβήτητα plus, η προσεγμένη λίστα κρασιών και το ευγενικό σέρβις.


Το Μενού / 8 Μαΐου 2025
Καλωσόρισμα: Λούζα και γλίνα με αγελαδινό βούτυρο, λεμόνι και ρίγανη
Ορεκτικά: Γαύρος μαρινάτος και μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και πετιμέζι / Άγριες αγκινάρες με πουρέ από φασόλια και καρότο και τραγανή πατάτα
Κυρίως πιάτο: Ψάρι φιλέτο ψητό με σέσκουλα και μικρόσπερμα άνυδρα ρεβίθια Τήνου ή Μοσχάρι κοκκινιστό με τραχανά, φρέσκο δυόσμο και κατσικίσιο τηνιακό τυρί
Επιδόρπιο: Κρέμα με πέτρωμα (ανάλατο τηνιακό τυρί), πορτοκάλι αρωματισμένο με μαστίχα και τραγανό φύλλο.
Info
Κόστος: €50/ άτομο
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 210 8948882
Πληροφορίες και κρατήσεις για τα επόμενα events στο symposioatark.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα