
Η επόμενη πίστα του aperitivo
Alper Deli και Giovanni Scaraggi ενώνουν τις δυνάµεις τους. Το αποτέλεσµα είναι τα άχαστα events Aperitivo Originale: Bruschettas & Drinks.

Προφανώς και πάνω-κάτω γνωρίζεις τι είναι το aperitivo. Ίσως να μην ήξερες πως το πασίγνωστο, εξ Ιταλίας ορμώμενο κόνσεπτ έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ρώμη και σήμαινε το "άνοιγμα" ενός δείπνου, σε μια σύμπραξη κρασιού με μικρές μερίδες κρεατικών, τυριών και ψωμιού. Μάλιστα, το αρωματισμένο/ενισχυμένο κρασί ήταν παρόμοιο με τα βερμούτ που παρασκεύασε πρώτος ο Antonio Benedetto Carpano το 1786.
Οι αιώνες πέρασαν και το aperitivo εξελίχθηκε – τόσο, που αποτελεί πια μια λατρεμένη συνήθεια για τους ευ πίνειν aficionados και γεφυρώνει το τέλος της εργασίας με τις πρώτες συνθήκες χαλάρωσης μετά από αυτήν. Τα ποτά έχουν εκμοντερνιστεί, η φάση έχει αναβαθμιστεί και, γενικότερα, πίνουμε και τρώμε ωραία και εκλεκτικά.

Φτάνουμε αισίως στο 2023, όπου το Aperitivo Originale αρπάζει την ευκαιρία να επανασυστηθεί, επαναφέροντας τον θεσμό, με μια ολοκληρωμένη λύση για όλα τα μοντέρνα σημεία εστίασης. Ο Greco Romano Alper Deli για πρώτη φορά ανέλαβε τον ρόλο του σεφ και όχι εκείνον του bartender, οργανώνοντας, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 220 Aperitivo Guests σε όλη την Ελλάδα εντός δύο ετών.
Η δράση του περιλαμβάνει την εκπαίδευση του προσωπικού για την παρασκευή ποτών από ένα 100% ιταλιάνικο μενού με μοντέρνες πινελιές Ελλάδας (Negroni, Italian G & T, Disaronno Sour, Athenian Spritz κ.ά.), αλλά και την παρασκευή μπρουσκετών από τον ίδιο – με αλοιφές και αλλαντικά από τα leftovers των μαγαζιών. Παράλληλα, λειτουργεί ως host, εξηγώντας στους καλεσμένους το Aperitivo Concept και προσφέροντάς τους την ποικιλία από μπρουσκέτες, όταν επέλεγαν κάποιο από τα ποτά.

Το αποτέλεσμα ήταν το Aperitivo Originale να γίνει θεσμός σε μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας, να υιοθετηθεί μέρα Aperitivo και σε άλλα σημεία και, γενικότερα, τα aperitivo events να τρέχουν τη φάση. Πλέον ο Greco Romano Alper Deli ενώνει τις δυνάμεις του με τον εξαίρετο Ιταλό σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro, Giovanni Scaraggi, και μαζί ετοιμάζουν μια σειρά από κοινά events. Ο δρόμος, ενώ βαδίζουμε σε πιο ζεστές θερμοκρασίες και ευχάριστα απογεύματα, οδηγεί –πού αλλού;– στο Aperitivo Originale: Bruschettas & Drinks.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα