Η επόμενη πίστα του aperitivo

Alper Deli και Giovanni Scaraggi ενώνουν τις δυνάµεις τους. Το αποτέλεσµα είναι τα άχαστα events Aperitivo Originale: Bruschettas & Drinks.

Προφανώς και πάνω-κάτω γνωρίζεις τι είναι το aperitivo. Ίσως να μην ήξερες πως το πασίγνωστο, εξ Ιταλίας ορμώμενο κόνσεπτ έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ρώμη και σήμαινε το "άνοιγμα" ενός δείπνου, σε μια σύμπραξη κρασιού με μικρές μερίδες κρεατικών, τυριών και ψωμιού. Μάλιστα, το αρωματισμένο/ενισχυμένο κρασί ήταν παρόμοιο με τα βερμούτ που παρασκεύασε πρώτος ο Antonio Benedetto Carpano το 1786.

Οι αιώνες πέρασαν και το aperitivo εξελίχθηκε – τόσο, που αποτελεί πια μια λατρεμένη συνήθεια για τους ευ πίνειν aficionados και γεφυρώνει το τέλος της εργασίας με τις πρώτες συνθήκες χαλάρωσης μετά από αυτήν. Τα ποτά έχουν εκμοντερνιστεί, η φάση έχει αναβαθμιστεί και, γενικότερα, πίνουμε και τρώμε ωραία και εκλεκτικά.

Η επόμενη πίστα του aperitivo

Φτάνουμε αισίως στο 2023, όπου το Aperitivo Originale αρπάζει την ευκαιρία να επανασυστηθεί, επαναφέροντας τον θεσμό, με μια ολοκληρωμένη λύση για όλα τα μοντέρνα σημεία εστίασης. Ο Greco Romano Alper Deli για πρώτη φορά ανέλαβε τον ρόλο του σεφ και όχι εκείνον του bartender, οργανώνοντας, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 220 Aperitivo Guests σε όλη την Ελλάδα εντός δύο ετών.

Η δράση του περιλαμβάνει την εκπαίδευση του προσωπικού για την παρασκευή ποτών από ένα 100% ιταλιάνικο μενού με μοντέρνες πινελιές Ελλάδας (Negroni, Italian G & T, Disaronno Sour, Athenian Spritz κ.ά.), αλλά και την παρασκευή μπρουσκετών από τον ίδιο – με αλοιφές και αλλαντικά από τα leftovers των μαγαζιών. Παράλληλα, λειτουργεί ως host, εξηγώντας στους καλεσμένους το Aperitivo Concept και προσφέροντάς τους την ποικιλία από μπρουσκέτες, όταν επέλεγαν κάποιο από τα ποτά.

Η επόμενη πίστα του aperitivo 1

Το αποτέλεσμα ήταν το Aperitivo Originale να γίνει θεσμός σε μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας, να υιοθετηθεί μέρα Aperitivo και σε άλλα σημεία και, γενικότερα, τα aperitivo events να τρέχουν τη φάση. Πλέον ο Greco Romano Alper Deli ενώνει τις δυνάμεις του με τον εξαίρετο Ιταλό σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro, Giovanni Scaraggi, και μαζί ετοιμάζουν μια σειρά από κοινά events. Ο δρόμος, ενώ βαδίζουμε σε πιο ζεστές θερμοκρασίες και ευχάριστα απογεύματα, οδηγεί –πού αλλού;– στο Aperitivo Originale: Bruschettas & Drinks.

Η επόμενη πίστα του aperitivo 2

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα