
Για μια βραδιά στην Αθήνα: Ένα από τα πιο sui generis εστιατόρια της βόρειας Ελλάδας σερβίρει στη Γλυφάδα
Προτελευταία πράξη για το Symposio at Ark, που την Πέμπτη 29 Μαΐου καλωσορίζει τον "Ναουμίδη", απευθείας από την Βεγορίτιδα.

Συμποσίου συνέχεια στα νότια προάστια και ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της γλυφαδιώτικης ριβιέρας. Μετά το τηνιακό "Ήταν ένα μικρό καράβι" και τον Αντώνη Ψάλτη, το Symposio at Ark αφήνει τα νησιά και ταξιδεύει σε μία από τις πιο ιδιαίτερες και πλούσιες γαστρονομικά περιοχές της χώρας. Έτσι, την Πέμπτη 29 Μαΐου, ο οικοδεσπότης Γιάννης Μπαξεβάνης ανοίγει την κουζίνα του "Ark" και υποδέχεται τον Άγγελο Ναουμίδη και το εστιατόριο "Ναουμίδης".
> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.
Στην ευρύτερη περιοχή του Αμύνταιου και στον Άγιο Παντελεήμονα, το έξοχο εστιατόριο ξεδιπλώνει τη σαν-balkanique-εκδοχή-βορειοϊταλικού-palazzo βεράντα του πάνω από τη λίμνη Βεγορίτιδα και τη γαρνίρει με την υπέροχη θέα στο τοπίο.

Η κουζίνα του όμως κινείται με σαφήνεια στο φάσμα της τοπικής παράδοσης, υπό το πιο ξεκάθαρο από ποτέ βλέμμα του Άγγελου Ναουμίδη, μεγάλου αδερφού μιας οικογένειας με υπολογίσιμο αποτύπωμα στη διατήρηση κι εξέλιξη της γαστρονομικής δυναμικής της περιοχής.

Τα καλούδια της επιδραστικής οικογενειακής βιοτεχνίας (παρασκευάσματα πιπεριάς Φλωρίνης) και του αγροκτήματος, τα λιμνίσια deli, οι θησαυροί του βουνού και το πλήθος των τοπικών συνταγών μπλεντάρονται σε ένα γοητευτικό σύνολο, που φέρνει στο πιάτο ατόφια τη γεύση της περιοχής μέσα από προτάσεις όπως η πέστροφα σοτέ σε βούτυρο με ξηρούς καρπούς, η γιουβετσάδα με χειροποίητο κριθαράκι και αστακοκαραβίδα ή τα μοσχαρίσια μάγουλα με παραδοσιακά πέτουρα.
> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.
To Μενού / 29 Μάϊου 2025
- Ορεκτικά: Μπρουσκέτα χωριάτικης πίτας με πέστο βιολογικής πιπεριάς Ναουμίδη και τσιγαρίδα μάγουλου μαύρου χοίρου Φλώρινας / Ντολμαδάκια από βιολογικό αμπελώνα Ξινόμαυρου Αμυνταίου με κέδρο και κατσικίσια ψητή φέτα Μινόπουλου / Ριζότο με μανιτάρι του Καίσαρα και φρέσκια μαύρη τρούφα Καϊμακτσαλάν
- Κυρίως: Κριθαρότο ποταμίσιας καραβίδας με αβγά λευκού σολομού (κορήγονος) ή Βραχυκερατική μοσχίδα ωρίμανσης ψητή σε ταλιάτα με αχνιστά βασιλομανίταρα
- Επιδόρπιο: Ρεβανί με αβγά από το πιπερόκτημα με κατσικίσιο παγωτό

Info
Κόστος: €55/ άτομο
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 210 8948882
Πληροφορίες και κρατήσεις για τα επόμενα events στο symposioatark.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα