Το νέο εστιατόριο του Alain Ducasse επιπλέει στον Σηκουάνα
Βαρκάδα γύρω από τον Πύργο του Άιφελ μαζί με πιάτα αστεριών Michelin.
Να φέρει τη φινέτσα της γαλλικής κουζίνας σε απόλυτη αρμονία με την ομορφιά του τοπίου του Παρισιού επιδιώκει ο περίφημος σεφ Alain Ducasse, με το πρωτότυπο νέο εγχείρημά του. Ο Μονεγάσκος με τα 21 συνολικά αστέρια Michelin (περισσότερα από κάθε άλλο εν ζωή σεφ) συνεργάστηκε με τον αρχιτέκτονα Gérard Ronzatti για το καινούριο του εστιατόριο, Ducasse sur Seine, το οποίο είναι ένα ηλεκτρικό σκάφος (ζυγίζει 300 τόνους, έχει μήκος 38 μέτρα και πλάτος 10 μ.) και σερβίρει πιάτα υψηλής γαστρονομίας εν πλω.
Εξωτερικά, θυμίζει καθεδρικό ναό σχεδιασμένο από τον Francesco Borromini ενώ στο εσωτερικό του υπάρχουν υπέρκομψα έπιπλα που φέρουν τη σφραγίδα του σχεδιαστή Maurizio Galante - όπως και τα ρούχα του προσωπικού. Στα χρώματα, κυριαρχεί το λευκό και το γκρι, με δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και 130 ατόμων.
Το εστιατόριο-πλοίο σαλπάρει από το Port Debilly, ακριβώς κάτω από τον Πύργο του Άιφελ, σε μια εμπειρία που πέρα από τα φημισμένα πιάτα του Ducasse, προσφέρει και ένα διαφορετικό tour της πόλης του Φωτός, που διαρκεί συνολικά 1,5 ώρα, περνώντας δίπλα από τα πιο διαφημισμένα αξιοθέατα του Παρισιού. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, παραμένει στο Port Debilly και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να δειπνήσουν κάτω από τον φωτισμένο ατσάλινο γίγαντα και πιο χαρακτηριστικό σημείο της γαλλικής πρωτεύουσας.
Η πλειοψηφία των τραπεζιών του εστιατορίου έχει διαμορφωθεί για να φιλοξενεί μέχρι δύο άτομα, καθώς στόχος των ανθρώπων του ήταν να μην γίνει τουριστικό αξιοθέατο που θα το επισκέπτονται μεγάλα γκρουπ, αλλά ταξιδιώτες και Παριζιάνοι που πραγματικά εκτιμούν την υψηλή γαστρονομία και θέλουν να την συνδυάσουν με μια διαφορετική άποψη της πόλης.
Όσον αφορά το μενού, ξεχωρίζουν ασφαλώς το foie gras (με μία εκ των παλαιότερων συνταγών από την περιοχή της Λυών), ο αστακός και η φραγκόκοτα, ενώ άκρως ενδιαφέρουσα είναι και η wine list που περιλαμβάνει από πανάκριβες σαμπάνιες μέχρι κρασιά από την Τήνο.
Το Ducasse sur Seine, που ήταν μία ιδέα που ο σεφ δούλευε εδώ και 5 χρόνια, ξεκίνησε να σερβίρει από τις 10 Σεπτεμβρίου με τις τιμές να ξεκινούν για το lunch menu από €100 και για dinner από €150.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης Δουκας