Το νέο εστιατόριο του Alain Ducasse επιπλέει στον Σηκουάνα

Βαρκάδα γύρω από τον Πύργο του Άιφελ μαζί με πιάτα αστεριών Michelin.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 18 Σεπτεμβρίου 2018

Να φέρει τη φινέτσα της γαλλικής κουζίνας σε απόλυτη αρμονία με την ομορφιά του τοπίου του Παρισιού επιδιώκει ο περίφημος σεφ Alain Ducasse, με το πρωτότυπο νέο εγχείρημά του. Ο Μονεγάσκος με τα 21 συνολικά αστέρια Michelin (περισσότερα από κάθε άλλο εν ζωή σεφ) συνεργάστηκε με τον αρχιτέκτονα Gérard Ronzatti για το καινούριο του εστιατόριο, Ducasse sur Seine, το οποίο είναι ένα ηλεκτρικό σκάφος (ζυγίζει 300 τόνους, έχει μήκος 38 μέτρα και πλάτος 10 μ.) και σερβίρει πιάτα υψηλής γαστρονομίας εν πλω. 

Το νέο εστιατόριο του Alain Ducasse επιπλέει στον Σηκουάνα

Εξωτερικά, θυμίζει καθεδρικό ναό σχεδιασμένο από τον Francesco Borromini ενώ στο εσωτερικό του υπάρχουν υπέρκομψα έπιπλα που φέρουν τη σφραγίδα του σχεδιαστή Maurizio Galante - όπως και τα ρούχα του προσωπικού. Στα χρώματα, κυριαρχεί το λευκό και το γκρι, με δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και 130 ατόμων. 

ΝΤΙΚΑΣ 2

Το εστιατόριο-πλοίο σαλπάρει από το Port Debilly, ακριβώς κάτω από τον Πύργο του Άιφελ, σε μια εμπειρία που πέρα από τα φημισμένα πιάτα του Ducasse, προσφέρει και ένα διαφορετικό tour της πόλης του Φωτός, που διαρκεί συνολικά 1,5 ώρα, περνώντας δίπλα από τα πιο διαφημισμένα αξιοθέατα του Παρισιού. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, παραμένει στο Port Debilly και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να δειπνήσουν κάτω από τον φωτισμένο ατσάλινο γίγαντα και πιο χαρακτηριστικό σημείο της γαλλικής πρωτεύουσας. 

ΝΤΙΚΑΣ 3

Η πλειοψηφία των τραπεζιών του εστιατορίου έχει διαμορφωθεί για να φιλοξενεί μέχρι δύο άτομα, καθώς στόχος των ανθρώπων του ήταν να μην γίνει τουριστικό αξιοθέατο που θα το επισκέπτονται μεγάλα γκρουπ, αλλά ταξιδιώτες και Παριζιάνοι που πραγματικά εκτιμούν την υψηλή γαστρονομία και θέλουν να την συνδυάσουν με μια διαφορετική άποψη της πόλης. 

ΝΤΙΚΑΣ 4

Όσον αφορά το μενού, ξεχωρίζουν ασφαλώς το foie gras (με μία εκ των παλαιότερων συνταγών από την περιοχή της Λυών), ο αστακός και η φραγκόκοτα, ενώ άκρως ενδιαφέρουσα είναι και η wine list που περιλαμβάνει από πανάκριβες σαμπάνιες μέχρι κρασιά από την Τήνο. 

ΝΤΙΚΑΣ 5

Το Ducasse sur Seine, που ήταν μία ιδέα που ο σεφ δούλευε εδώ και 5 χρόνια, ξεκίνησε να σερβίρει από τις 10 Σεπτεμβρίου με τις τιμές να ξεκινούν για το lunch menu από €100 και για dinner από €150.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας