
Το νέο εστιατόριο του Alain Ducasse επιπλέει στον Σηκουάνα
Βαρκάδα γύρω από τον Πύργο του Άιφελ μαζί με πιάτα αστεριών Michelin.

Να φέρει τη φινέτσα της γαλλικής κουζίνας σε απόλυτη αρμονία με την ομορφιά του τοπίου του Παρισιού επιδιώκει ο περίφημος σεφ Alain Ducasse, με το πρωτότυπο νέο εγχείρημά του. Ο Μονεγάσκος με τα 21 συνολικά αστέρια Michelin (περισσότερα από κάθε άλλο εν ζωή σεφ) συνεργάστηκε με τον αρχιτέκτονα Gérard Ronzatti για το καινούριο του εστιατόριο, Ducasse sur Seine, το οποίο είναι ένα ηλεκτρικό σκάφος (ζυγίζει 300 τόνους, έχει μήκος 38 μέτρα και πλάτος 10 μ.) και σερβίρει πιάτα υψηλής γαστρονομίας εν πλω.

Εξωτερικά, θυμίζει καθεδρικό ναό σχεδιασμένο από τον Francesco Borromini ενώ στο εσωτερικό του υπάρχουν υπέρκομψα έπιπλα που φέρουν τη σφραγίδα του σχεδιαστή Maurizio Galante - όπως και τα ρούχα του προσωπικού. Στα χρώματα, κυριαρχεί το λευκό και το γκρι, με δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και 130 ατόμων.

Το εστιατόριο-πλοίο σαλπάρει από το Port Debilly, ακριβώς κάτω από τον Πύργο του Άιφελ, σε μια εμπειρία που πέρα από τα φημισμένα πιάτα του Ducasse, προσφέρει και ένα διαφορετικό tour της πόλης του Φωτός, που διαρκεί συνολικά 1,5 ώρα, περνώντας δίπλα από τα πιο διαφημισμένα αξιοθέατα του Παρισιού. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, παραμένει στο Port Debilly και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να δειπνήσουν κάτω από τον φωτισμένο ατσάλινο γίγαντα και πιο χαρακτηριστικό σημείο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η πλειοψηφία των τραπεζιών του εστιατορίου έχει διαμορφωθεί για να φιλοξενεί μέχρι δύο άτομα, καθώς στόχος των ανθρώπων του ήταν να μην γίνει τουριστικό αξιοθέατο που θα το επισκέπτονται μεγάλα γκρουπ, αλλά ταξιδιώτες και Παριζιάνοι που πραγματικά εκτιμούν την υψηλή γαστρονομία και θέλουν να την συνδυάσουν με μια διαφορετική άποψη της πόλης.

Όσον αφορά το μενού, ξεχωρίζουν ασφαλώς το foie gras (με μία εκ των παλαιότερων συνταγών από την περιοχή της Λυών), ο αστακός και η φραγκόκοτα, ενώ άκρως ενδιαφέρουσα είναι και η wine list που περιλαμβάνει από πανάκριβες σαμπάνιες μέχρι κρασιά από την Τήνο.

Το Ducasse sur Seine, που ήταν μία ιδέα που ο σεφ δούλευε εδώ και 5 χρόνια, ξεκίνησε να σερβίρει από τις 10 Σεπτεμβρίου με τις τιμές να ξεκινούν για το lunch menu από €100 και για dinner από €150.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα