Μερικά από τα πιο περίεργα εστιατόρια του κόσμου

Η κουζίνα παίζει σε αυτά δεύτερο ρόλο, καθώς η έννοια της πρωτοτυπίας εδώ επικεντρώνεται σε άλλα πράγματα.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 02 Ιανουαρίου 2020

Αυτό δεν είναι ένα άρθρο για την haute cuisine αλλά για εστιατόρια που ξεχωρίζουν για άλλους λόγους. Με ότι συνεπάγεται αυτό. Κάποια βρίσκονται σε ασυνήθιστα μέρη, ορισμένα έχουν περίεργο concept και μερικά άλλα μοιάζουν βγαλμένα από κάποια τρελή ιδέα. Μία λίστα με παράλογα μέρη όπου το καλό φαγητό δεν είναι απαραίτητα η προτεραιότητα. 

Fortezza Medicea, Βολτέρα, Τοσκάνη, Ιταλία

Μερικά από τα πιο περίεργα εστιατόρια του κόσμου

Στην Βολτέρα συναντά κάποιος ένα εστιατόριο στο οποίο υπάρχει λίστα αναμονής εβδομάδων και που βρίσκεται μέσα σε φυλακή ύψιστης ασφάλειας, σε πλήρη λειτουργία. Ο κάθε πελάτης θα πρέπει να ελεγχθεί κατά την είσοδό του για τυχόν επικίνδυνα ή ύποπτα αντικείμενα, ενώ το προσωπικό και ο σεφ είναι όλοι κατάδικοι. Μπορείς να φας σε αυτό μόνο μετά από (τηλεφωνική) κράτηση ή εναλλακτικά, αν καταδικαστείς σε φυλάκιση άνω των 7 ετών. Άλλες εναλλακτικές δεν υπάρχουν. 

Modern toilet, Ταϊβάν

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LA CUCINA DI GIO' (@gio_passionecucina) on

Ίσως η πιο αμφιλεγόμενη αλυσίδα εστίασης του πλανήτη. Σερβίρει κλασικά πιάτα της ασιατικής κουζίνας με έμφαση στο Thai, και για να τα απολαύσει κάποιος θα πρέπει να καθίσει σε λεκάνη τουαλέτας. Το φαγητό καταφθάνει σε παρεμφερή σερβίτσια και γενικότερα η όλη φάση κινείται σε αυτό το μοτίβο. Το επιδόρπιο μάλιστα, θυμίζει κάτι που δεν θα έτρωγε ποτέ κανείς, if you know what I mean. 

Heart Attack Grill, Λας Βέγκας, ΗΠΑ

ΧΑΡΤ ΑΤΑΚ ΓΚΡΙΛ

Μία από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου στην Αμερική είναι κάτι που λίγο-πολύ γνωρίζουν όλοι: οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Μάλιστα, πολύ συχνά αυτές σχετίζονται με την παχυσαρκία και το λίπος στο κυκλοφορικό σύστημα. Το Heart Attack Grill σερβίρει αποκλειστικά φαγητά πλούσια σε λίπος, θερμίδες, ζάχαρη και χοληστερίνη. Οι σερβιτόρες είναι ντυμένες νοσοκόμες και οι πελάτες φορούν ρόμπες ασθενών και βραχιολάκια. Ακριβώς όπως σε ένα νοσοκομείο. 


Ninja New York, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ninja (@ninjanewyorkrestaurant) on

Κάποιοι για κάποιο λόγο μπορεί να έχουν συνδέσει τους νίντζα με το φαγητό. Οι εμπνευστές του Ninja New York δηλαδή, που θεωρούν πολύ λογικό, την ώρα που τρως να εμφανίζονται από διάφορα σημεία τύποι ντυμένοι νίντζα και κάνουν τα κόλπα τους, συχνά τρομάζοντας τους πελάτες. 

The New Lucky Restaurant, Αχμενταμπάντ, Ινδία

Το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι χτισμένο σε χώρο που βρισκόταν παλιότερα νεκροταφείο. Και όχι μόνο αυτό αλλά οι πελάτες απολαμβάνουν το φαγητό τους δίπλα σε τάφους και φέρετρα, που όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του New Lucky Restaurant, φέρνουν τύχη. 

Cabbages and Condoms, Αγγλία, Ιαπωνία και Ταϊλάνδη

ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ

Ακόμη μια αμφιλεγόμενη αλυσίδα εστίασης. Στα εστιατόρια της Cabbages and Condoms, μετά το φαγητό δεν καταφθάνει στο τραπέζι επιδόρπιο αλλά μερικά προφυλακτικά. Πρόκειται για μία ενέργεια που είχε ξεκινήσει από την Ταϊλάνδη -όπου η εκτεταμένη βιομηχανία του αγοραίου έρωτα συνέβαλε στην αύξηση των κρουσμάτων του AIDS- και εξαπλώθηκε και στα υπόλοιπα μέρη που βρίσκονται καταστήματα της αλυσίδας. 

O'Naturel, Παρίσι, Γαλλία

Ο ΝΑΤΟΥΡΕΛ

Το O'naturel δημιουργήθηκε με σκοπό να προσελκύσει (κυρίως) τις υπάρχουσες κοινότητες γυμνιστών αλλά και όλους όσοι ενδιαφέρονται να ζήσουν την εμπειρία ενός γεύματος χωρίς ρούχα. Αρχικά, ο πελάτης αφήνει τα ρούχα του στην γκαρνταρόμπα που βρίσκεται στην είσοδο, προτού προχωρήσει στα ενδότερα, δηλαδή στην κυρίως αίθουσα. Για ντροπαλούς γυμνιστές υπάρχει και η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μια μικρή πετσέτα που καλύπτει τα επίμαχα σημεία. Το εστιατόριο βρίσκεται στο 12ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, στην rue de Gravelle και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 40 άτομα, με την υπηρεσία κρατήσεων να έχει ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία της. Οι τιμές του ξεκινούν από τα €32/ πιάτο, υπάρχουν ωστόσο και οικονομικά μενού που περιλαμβάνουν ορεκτικό και γλυκό και δεν υπερβαίνουν τα €50.

Ithaa Undersea Restaurant, Μαλδίβες

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by masaki (@masatinman) on

Ενδεχομένως το πιο συναρπαστικό εστιατόριο αυτής της λίστας. Μπορεί η κουζίνα του να μην διεκδικήσει ποτέ αστέρι Michelin αλλά ο χώρος φαντάζει εξωπραγματικός: Τρως κάτω από την επιφάνεια του νερού, μέσα σε έναν κρυστάλλινο θόλο και το έντονο μπλε να σε περιβάλλει, την ώρα που διάφορα ψάρια συνεχίζουν αμέριμνα την καθημερινότητά τους.  

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας