Kool Life: Η γοητεία της απλότητας

Στο εστιατόριο του Life Gallery athens, ο σεφ Θάνος Μωραΐτης βρίσκει χώρο και χρόνο να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Ένα από τα πράγματα που κερδίζουν αμέσως τον επισκέπτη στο Kool Life Bar Restaurant είναι ο οικεία κομψός χώρος του, ακριβώς δίπλα από την ην πισίνα του Life Gallery athens. Αλλά σίγουρα δεν είναι το μόνο. 

Στην κουζίνα του, είναι τουλάχιστον θετική η απουσία περιττών εντυπωσιασμών και η σημασία που δίνεται στην ποιότητα, με βασικούς άξονες την απλότητα και την μοντέρνα ματιά σε γεύσεις οικείες και γνωστές, κυρίως της ελληνικής κουζίνας αλλά και με αρκετές -περισσότερες από όσες θα περίμενα με βάση τα όσα είχα ακούσει- διεθνείς επιρροές, όχι μόνο από τη Μεσόγειο αλλά και πιο μακρινούς γαστρονομικούς προορισμούς.

Kool Life: Η γοητεία της απλότητας

Ο σεφ Θάνος Μωραΐτης βρίσκει το κατάλληλο βήμα για να εκφράσει τις ιδέες του και το καταφέρνει, βασιζόμενος σε ποιοτικές πρώτες ύλες και εκλεκτά υλικά, δείχνοντας πως έχει βρει τα πατήματά του, χωρίς να παρασύρεται σε υπερβολές. 

KOOL LIFE ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ 2

Στη μικρή αλλά προσεκτικά διαμορφωμένη κάρτα του εστιατορίου θα βρει κάποιος δροσερές σαλάτες και αξιοπρόσεκτα ορεκτικά, αλλά κάποια πιάτα είναι η αλήθεια πως κινούν περισσότερο την περιέργεια: Κάτι παραπάνω από ευχάριστη έκπληξη μου προκάλεσε το ελληνικό σεβίτσε από σαρδέλα, τρομερά ικανοποιητικό πιάτο τα νιόκι περουβιανής πατάτας με φρέσκα σπαράγγια, ντοματίνια και σάλτσα παρμεζάνας, ολόσωστο το rib eye με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και πουρέ φρέσκιας πατάτας με τυρί πεκορίνο ενώ πάρα πολύ θετική εντύπωση προκαλούν οι απέριττες αλλά πεντανόστιμες πέννες με ντομάτα, φέτα και βασιλικό.

KOOL LIFE ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ 1

Το φαγητό πλαισιώνεται από μια καλοφτιαγμένη λίστα κρασιών, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι ενδιαφέρουσες προτάσεις σε γλυκά, με το (προσωπικό μου) highlight να είναι το θαυμάσιο σουφλέ σοκολάτας με με παγωτό κρέμα και τριμμένη κανέλα. 

KOOL LIFE ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ 4

Γενικά, ένα γεύμα στο Kool Life σου αφήνει κάτι παραπάνω από ευχάριστες αναμνήσεις, με γεύσεις γνωστές, δοσμένες μέσα από μια σύγχρονη ματιά. Την ματιά της ελληνικής comfort κουζίνας του σήμερα. 

Info

Life Gallery athens, Λεωφόρος Θησέως 103, Εκάλη 
Καθημερινά 07:00 - 23:30 
Τηλ. 211 1067400 
www.lifegallery.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας