To Zinglee ήρθε για να κάνει νοστιμότερη την Τσακάλωφ

Το νέο παιδί του ομίλου nice n easy έχει παιχνιδιάρικο όνομα και ακόμη πιο παιχνιδιάρικα πιάτα.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 11 Ιανουαρίου 2019

Κάθε φορά που η ομάδα των nice n easy ετοιμάζει κάτι καινούριο, αυτομάτως δημιουργείται μεγάλο ενδιαφέρον γύρω από αυτό. Και όχι άδικα, καθώς το επιτυχημένο δίδυμο των Δημήτρη Χριστοφορίδη και Χρήστου Αθανασιάδη, κατορθώνει να παρουσιάζει συνεχώς φρέσκες ιδέες που πατούν πάνω σε σημαντικούς και σταθερούς άξονες και φιλοσοφία.  

Το Zinglee συστήνεται σαν αστικό μπιστρό με νεοϋρκέζικο αέρα, που όμως δείχνει να έχει προσαρμοστεί πλήρως με τις απαιτήσεις της περιοχής στην οποία βρίσκεται, με παλμό και δυναμικό all day χαρακτήρα.

To Zinglee ήρθε για να κάνει νοστιμότερη την Τσακάλωφ

Ένας χώρος με αρμονία και οικεία ατμόσφαιρα στον οποίο κυριαρχεί το ξύλο, χωρίς να απουσιάζουν οι ζωηρές λεπτομέρειες

Το μενού του Zinglee θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από μεσογειακή λογική, στο οποίο έχουν προστεθεί πινελιές από όλο τον κόσμο. Ακολουθεί τη λογική και τις απαρχές του ομίλου και φέρει τη σφραγίδα του σεφ Άκη Αμυρά (SantAnna), υπό την καθοδήγηση πάντοτε του Χρήστου Αθανασιάδη.

ZINGLEE ΚΟΛΩΝΑΚΙ 2

Ευχάριστη έκπληξη προκαλούν αρχικά τα προσεγμένα spring rolls με chili garlic mayo, λαχανικά και wakame αλλά και η ακρετά παιχνιδιάρικη buratta με τοματίνια, κυδωνόπαστο, λάδι βασιλικού και χαρούπι. Αν βέβαια πρέπει αναγκαστικά να απονείμουμε τον τίτλο του καλύτερου ορεκτικού της κάρτας σε κάποιο πιάτο, αυτό θα ήταν μάλλον το ceviche λαυράκι με lime, ρέβα και ponzu, χωρίς να σημαίνει πως οι υπόλοιπες προτάσεις δεν αξίζουν προσοχής.

ZINGLEE ΚΟΛΩΝΑΚΙ 3

Όσον αφορά τα βαριά χαρτιά του Zinglee, η tagliata με ψημένο κουνουπίδι και πέστο μπρόκολου καθώς και το rib eye με chimichurri κλέβουν την παράσταση, ενώ για όσους δεν προτιμούν το κρέας, το λαβράκι με αγκινάρα Ιερουσαλήμ, σαφράν και λάδι σέλινου είναι μια αρκετά δημοφιλής επιλογή. 

Πολύ καλή δουλειά γίνεται και στο κομμάτι των desserts, με τα γλυκά να είναι καλοφτιαγμένα και ευπαρουσίαστα, σε βαθμό που εντυπωσιάζουν, όπως για παράδειγμα το namelaka με πλάκες σοκολάτας Dulcey, καπνιστό παντζάρι, φεγιετίν και μαλλί της γριάς.

ZINGLEE ΚΟΛΩΝΑΚΙ 1

Σύντομα το Zinglee θα κάνει μία ακόμη μεγαλύτερη στροφή προς την αστική κουζίνα, με συνταγές που θα προέρχονται τόσο από την πρωτεύουσα όσο και από τις γύρω από αυτήν περιοχές.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την εξαιρετική value for money φιλοσοφία του Zinglee καθώς και το γεγονός πως ανά αρκετά συχνά διαστήματα λαμβάνουν χώρα σε αυτό ενδιαφέροντα events.

Info

Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι, τηλ. 210 3608591

www.zinglee.gr

Facebook: Zinglee

Instagram: zingleeathens

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος