Τα καλύτερα high end εστιατόρια της Αθήνας

Eκεί όπου το dining γίνεται πραγματικά fine.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 12 Φεβρουαρίου 2019

Πού θα πας στην Αθήνα για να "φας καλά"; Όπου "καλά" εννοούμε το εστιατόριο εκείνο που θα επιλέξεις για μια ειδική περίσταση και στο οποίο η όλη γευστική διαδικασία συνδυάζεται με την κομψότητα του χώρου και την ιδανική ατμόσφαιρα. Εκεί δηλαδή όπου το dining γίνεται πραγματικά fine. 

Σε αυτά τα εστιατόρια της πόλης λοιπόν θα ζήσεις μια πραγματικά μοναδική εμπειρία από βραβευμένους σεφ και θα απολαύσεις δημιουργική κουζίνα και γεύσεις που πάνε τα όρια της γαστρονομικής πρωτοπορίας ένα βήμα πιο πέρα. 

Aleria 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleria Restaurant (@aleriarestaurant) on

Το πανέμορφα διακοσμημένο παλιό αρχοντικό στο Μεταξουργείο είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γαστρονομικά projects της Αθήνας τα τελευταία χρόνια, με τις δημιουργίες του Γκίκα Ξενάκη να παντρεύουν την μοντέρνα ελληνική κουζίνα με τη δημιουργικότητα.

CTC 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CTC Urban Gastronomy (@ctcresto) on

O Aλέξανδρος Τσιοτίνης μετατρέπει άριστες πρώτες ύλες σε γαστρονομικά έργα τέχνης στο design-άτο εστιατόριο στη σκιά του Χίλτον. Ευρωπαϊκός "αέρας" και σίγουρα ξεχωριστό φαγητό θα σε κάνουν πιστό θαμώνα στον minimal χώρο του.

Fuga

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fuga Restaurant (@fuga_restaurant) on

Η ανοδική πορεία που ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη συνεχίζεται για το εστιατόριο στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής. O Δημήτρης Κατριβέσης έχει βάλει τη σφραγίδα του, με ένα νόστιμο, καινοτόμο, νεανικό και ταυτόχρονα κομψό concept.

Funky Gourmet 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by funky gourmet (@funkygourmetrestaurant) on

Ένα από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια της αθηναϊκής σκηνής, κάτι που πιστοποιούν και τα 2 αστέρια Michelin των προηγούμενων ετών. Μόλις πριν λίγες εβδομάδες έκλεισε τις πόρτες του για το κοινό (θα ανοίξει ξανά το 2020 υπό τη στέγη του Hilton) αλλά ακόμη κι έτσι παραμένει σημείο αναφοράς.

Hytra

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @hytra_restaurant on

Υψηλής ποιότητας κουζίνα που αναδεικνύει τις  ελληνικές πρώτες ύλες και συνταγές, εξίσου υψηλής ποιότητας ατμόσφαιρα, φιλοξενία και service. Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του εστιατορίου που βρίσκεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, γεγονός που διαμορφώνει και τη γενικότερη φιλοσοφία στη Hytra.

Varoulko Seaside

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Varoulko Seaside (@varoulkoseaside) on

Δεν χωρά αμφιβολία πως όταν γίνεται λόγος για υψηλή γαστρονομία που μυρίζει θάλασσα στην Αθήνα, ένα όνομα έρχεται αυτομάτως στο μυαλό όλων. Δεν είναι άλλο από εκείνο του Λευτέρη Λαζάρου, που εξακολουθεί να προσφέρει δημιουργικές γεύσεις στο γνωστό του spot, το Varoulko, στο Μικρολίμανο.

Σπονδή

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @spondi_restaurant on

Από το 1996 μέχρι και σήμερα, η Σπονδή γράφει τη δική της ξεχωριστή ιστορία στα γαστρονομικά δρώμενα της χώρας ενώ παράλληλα είναι και το πρώτο εστιατόριο της Ελλάδας με δύο αστέρια Michelin. Κάθε επισκέπτης βιώνει ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι στη μοντέρνα γαλλική, υψηλή κουζίνα, ακροβατώντας μεταξύ της παράδοσης, του μοντερνισμού και του κλασσικού.

Για 4η συνεχή χρονιά, τα Tasty Awards παραμένουν τα μοναδικά βραβεία γεύσης που δίνουν φωνή στο κοινό, στους πραγματικούς δηλαδή ανθρώπους που επισκέπτονται και τιμούν με την προτίμησή τους εστιατόρια και bars. High end εστιατόρια, hip urban στέκια, resto bars και comfort menus συναντώνται με τα εστιατόρια που αγαπούν το κρέας ή το ψάρι, με creative chefs, με δημοφιλή bars και αγαπημένα ξενοδοχειακά restos της πόλης σε 15 διαφορετικές κατηγορίες, που κλείνουν μέσα τους διαχρονικές αξίες, κλασικά meeting points, νέες αφίξεις και φρέσκες ιδέες. Βρες όλους τους υποψηφίους, ψήφισε και ανάδειξε τους αγαπημένους σου στο tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα