Τα κορυφαία bar-restaurants της πόλης

Πίνεις και τρως καλά, περνάς ακόμη καλύτερα.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 13 Φεβρουαρίου 2019

Είναι τα στέκια που προτιμάμε όταν θέλουμε να συνδυάσουμε φαγητό, ποτό, ευχάριστη ατμόσφαιρα και βέβαια καλή μουσική.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά στο παρελθόν, η σύμπραξη ποτού-φαγητού έχει προσεχθεί μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, μέσα σε ένα περιβάλλον που είναι αρκετά πιο ανάλαφρο από εκείνο των κλασικών εστιατορίων. 

Artisanal 

Τα κορυφαία bar-restaurants της πόλης

Αποτελεί και όχι άδικα ένα από τα πιο δημοφιλή all day εστιατόρια-μπαρ των βορείων προαστίων, τόσο για την ποιότητα της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει όσο και για το φιλόξενο περιβάλλον του. Οικείες -ελληνικές και μεσογειακές- γεύσεις, σύγχρονες τεχνικές αλλά πρωτίστως ποιοτική πρώτη ύλη συνθέτουν τις δημιουργίες. Η βραβευμένη μπάρα του προσφέρει έναν συνδυασμό επιλεγμένων spirits και δημιουργικών cocktails που ενισχύουν την γαστρονομική εμπειρία της κουζίνας.

Balthazar 

ΜΠΑΛΤΑΖΑΡ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

To επιβλητικό νεοκλασικό, που κάποτε υπήρξε η κατοικία της αείμνηστης Κυβέλης, εδώ και σχεδόν 20 χρόνια αποτελεί ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα στέκια της Αθήνας. Η κουζίνα του ασφαλώς και ανταποκρίνεται στις πολύ υψηλές προσδοκίες που δημιουργεί ο χώρος, με τα εξαιρετικά cocktails να πλαισιώνουν με τέλειο τρόπο την όλη εμπειρία.

By The Glass 

BY THE GLASS ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Στη στοά Ράλλη και το By the glass θα βρεις 500 ετικέτες κρασιού, με πάνω από 200 εξ' αυτών και σε ποτήρι, με τον ελληνικό αμπελώνα να κυριαρχεί, χωρίς ωστόσο να απουσιάζει η αξιόλογη εκπροσώπηση του διεθνούς. Όσον αφορά την κουζίνα, εκτός από πλατό και finger food, υπάρχουν πολλές προτάσεις σε κυρίως με την μεσογειακή κουζίνα να κυριαρχεί (υπό την επιμέλεια του σεφ Αντώνη Πεχλιβανάκη) καθώς και ιδιαίτερα γλυκά, όλα χειροποίητα. 

The Albion

ALBION ΨΥΧΙΚΟ

Από τα bar-restaurants που σε κερδίζουν με την πρώτη ματιά στο Νέο Ψυχικό και από εκείνα τα μέρη που έχουν δημιουργήσει φανατικό κοινό και πιστούς θιασώτες τόσο για την κουζίνα όσο και για τη μπάρα του. Οι γεύσεις ακολουθούν μεσογειακές και ιταλικές κατευθύνσεις, με τα δροσερά cocktails και τo ευχάριστο περιβάλλον να συμπληρώνουν το κάδρο.

Dos Hermanos

DOS HERMANOS ΚΗΦΙΣΙΑ

Ο ταιριαστός χώρος του και ο πολύχρωμος κήπος του μιμούνται καταπληκτικά το feeling των μεξικανικών αρχοντικών. Ό,τι πρέπει για να αναδειχθούν οι αυθεντικές σπεσιαλιτέ της μεξικανικής κουζίνας, τα cocktails με βάση την παλαιωμένη τεκίλα και, βέβαια, η σπιτική σανγκρία, που σε φέρνουν σε απευθείας σύνδεση με το μακρινό Μεξικό εδώ και 26 χρόνια. 

Gaspar

GASPAR ΨΥΧΙΚΟ

Μία από τις κλασικότερες επιλογές του Ψυχικού, το Gaspar συνδυάζει καφέ, φαγητό και ποτό κάθε ώρα της ημέρας. Το finger food και τα κυρίως πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή κουζίνα, ακολουθούνται από θαυμάσια γλυκά και συνδυάζονται με μοναδικά cocktails.

Zurbaran

ZURBARAN ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Από τα πιο δημοφιλή spots του Κολωνακίου, που μάλιστα έγινε σχεδόν αμέσως talk of the town. Πολυσυζητημένο και πολυσύχναστο, το all day bar restaurant της Πατριάρχου Ιωακείμ με το εντυπωσιακό ντεκόρ και την industrial διακόσμηση είναι από εκείνα τα μέρη που ξεκινά κανείς για φαγητό και κρασί, συνεχίζει με ποτό και τελικά περνά αρκετές ώρες μέχρι να φύγει αργά το βράδυ. 

The Dalliance House

THE DALLIANCE HOUSE ΚΗΦΙΣΙΑ

Στην καρδιά της Κηφισιάς και σε ένα μοναδικά ανακαινισμένο αρχοντικό του 1890 συναντά κάποιος ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη των Βορείων. Σκαλιστά ταβάνια, δίπλα σε βιομηχανική τσιμεντοκονία, και αντικέ πολυθρόνες μπροστά από αμερικάνικα comic strips στον τοίχο δημιουργούν μια κεφάτη ατμόσφαιρα από το πρωί ως το βράδυ, που πλαισιώνεται από μία πολύ ενημερωμένη λίστα κρασιών, cocktails και ασφαλώς, εξαιρετικό φαγητό.  

Hide & Seek 

HIDE & SEEK ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Πίσω από το πολύβουο πρόσωπο της λεωφόρου Κηφισίας κρύβεται μία πραγματική όαση. Η είσοδος του Hide & Seek σε οδηγεί σε έναν καταπράσινο κήπο και έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών που περιλαμβάνει καφέ, cocktails και εκλεκτή κουζίνα με ζεστή ατμόσφαιρα και μοναδική εξυπηρέτηση.

Odori

ODORI

Η πρώτη βερμουτερία της Αθήνας και "παιδί" της γνωστής dream team του Theory και του The Clumsies συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά στα ίδια υψηλά standards. Πίσω από την μπάρα, ο βραβευμένος Μανώλης Λυκιαρδόπουλος και η ομάδα του παρουσιάζουν sophisticated cocktails που δεν συναντάς κάθε μέρα, ενώ ο βοτανικός κήπος στον τοίχο και τα κλουβιά-φωτιστικά με ωδικά πτηνά μέσα δίνουν κάτι από την αύρα της ιταλικής εξοχής. 

Moorings 

MOORINGS ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

H μοναδική του θέα στον όρμο της Βουλιαγμένης και η θαλασσινή αύρα είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που κερδίζουν αρχικά τον επισκέπτη. Στο Moorings οι εμπειρίες ξεκινούν από νωρίς το πρωί με καφέ, συνεχίζουν με πρωτότυπες γεύσεις της Μεσογείου και ολοκληρώνονται με ποτά,  cocktails και σύγχρονες μουσικές επιλογές. 

ARCH Cafe Eaterie

ARCH ΚΗΦΙΣΙΑ

Σε ένα από τα πιο ζεστά και οικεία all day της Κηφισιάς, το νέο μενού του περιλαμβάνει νόστιμα, ευπαρουσίαστα και καλοφτιαγμένα πιάτα που φέρουν τη σφραγίδα του σεφ Σπύρου Γεωργόπουλου ενώ την άκρως ενδιαφέρουσα λίστα των ποτών έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.

42 Barstronomy.Athens

42 ΑΘΗΝΑ

Το ατμοσφαιρικό μπαρ της Κολοκοτρώνη ανέκαθεν έβγαζε μία φιλόξενη αύρα, ακόμη και μετά την είσοδό του στη νέα εποχή, εδώ και περίπου 1 χρόνο. Τα cocktails παραμένουν πάντοτε εξαιρετικά ενώ τα πιάτα της comfort bistrot κουζίνας του επιμελείται ο σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός.

Pere Ubu 

PERE UBU ΓΛΥΦΑΔΑ

Οι προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες από Έλληνες και ξένους παραγωγούς, η έμφαση στη λεπτομέρεια και το fashion forward design του χώρου και το εξαιρετικό service είναι μόνο μερικά από τα highlights ενός εκ των πιο ιδιαίτερων χώρων στα νότια προάστια.

Για 4η συνεχή χρονιά, τα Tasty Awards παραμένουν τα μοναδικά βραβεία γεύσης που δίνουν φωνή στο κοινό, στους πραγματικούς δηλαδή ανθρώπους που επισκέπτονται και τιμούν με την προτίμησή τους εστιατόρια και bars. High end εστιατόρια, hip urban στέκια, resto bars και comfort menus συναντώνται με τα εστιατόρια που αγαπούν το κρέας ή το ψάρι, με creative chefs, με δημοφιλή bars και αγαπημένα ξενοδοχειακά restos της πόλης σε 15 διαφορετικές κατηγορίες, που κλείνουν μέσα τους διαχρονικές αξίες, κλασικά meeting points, νέες αφίξεις και φρέσκες ιδέες. Βρες όλους τους υποψηφίους, ψήφισε και ανάδειξε τους αγαπημένους σου στο tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος