Τα πιο δημοφιλή hip urban στέκια της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που μοιάζουν να γεννήθηκαν μέσα από την καρδιά της πόλης.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 18 Φεβρουαρίου 2019

Πάρα πολύ πιθανό να μην έχεις καταλάβει τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο hip urban. Πρόκειται για εκείνα τα γευστικά μέρη της πόλης που είναι απόλυτα ενταγμένα στο αστικό σκηνικό, βρίσκονται σε πολυσύχναστους δρόμους και πεζόδρομους, με θέα στην περαντζάδα, εκεί που χτυπάει η καρδιά της πόλης και ο καθένας νιώθει τον παλμό της. Τα στέκια εκείνα όπου κάποιος μπορεί να γευθεί πιάτα που έχουν τη γεύση της ψυχής της Αθήνας. 

Η Σαμ τα έχει με Λάθος Αγόρι

 
Posted by Η Σάμ τα έχει με Λάθος Αγόρι on Monday, April 23, 2018

Εκτός από το άκρως πιασάρικο όνομα, στο μπιστρό του Κεραμεικού υπάρχουν πολλά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα που έχουν πραγματική ουσία. Όπως ας πούμε το ενδιαφέρον crowd αλλά και τα καλομαγειρεμένα πιάτα με ελληνικές κυρίως γευστικές κατευθύνσεις και ιδιαίτερες πινελιές της διεθνούς κουζίνας.

Ohh Boy

 

Count down...If you like us vote for us! Repost from @tasty_guide using @RepostRegramApp - Tasty Awards 2018 | Οι...

Posted by Ohh Boy on Wednesday, February 21, 2018

Σε μία από τις πιο ήσυχες γωνιές στο –κατά τα άλλα πολυσύχναστο– Παγκράτι, ένα μικρό μαγαζάκι με αισθητική και στοιχεία σκανδιναβικής διακόσμησης σερβίρει λαχταριστά γλυκά (τα οποία καταφθάνουν σε πανέμορφα σερβίτσια αντίκες), διεθνείς συνταγές αλλά και πρωτότυπα και vegan εδέσματα. Στα plus του, πως μπορεί κανείς να συνοδεύσει τον καφέ του με όποιο γάλα επιθυμεί (χωρίς λακτόζη, αμυγδάλου, σόγιας, κατσικίσιο), ενώ έχει ακόμη τη δυνατότητα να πιει βιολογικά ανθρακούχα αναψυκτικά, μπίρες από μικρές ζυθοποιίες και επιλεγμένα ελληνικά κρασιά.

Pasaji

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pasaji Restaurant® (@pasaji.athens) on

Σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα αλλά και ατμοσφαιρικά σημεία της καρδιάς της Αθήνας, μέσα στη στοά Σπυρομήλιου, το Pasaji ενδείκνυται για μία νόστιμη στάση πριν ή μετά το shopping, κάποιο διάλειμμα από το γραφείο, ένα χαλαρό ποτό πριν από κάποια παράσταση ή για after office drinks. Η πολυσυλλεκτική κουζίνα του περιλαμβάνει από υψηλού επιπέδου σούσι μέχρι καλοφτιαγμένες ελληνικές μοντέρνες γεύσεις, που φυσικά θα απολαύσει κανείς στον elegant και ζεστό του χώρο.

Nolan 

 
Posted by NOLAN on Thursday, November 30, 2017

Το επιτυχημένο γευστικό concept που έστησε μια ανάσα από την πλατεία Συντάγματος ο Σωτήρης Κοντιζάς κινείται γευστικά ανάμεσα στο ασιατικό street food, τη μεσογειακή προσέγγιση και την ελληνική παράδοση σε ένα μενού που ανανεώνεται τακτικά. Ο φωτεινός και feelgood χώρος του, πάλι, δημιουργεί όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να απολαύσει κανείς την άκρως ενδιαφέρουσα κουζίνα του Nolan.

Σερσέ λα Φαμ 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Σερσέ λα Φαμ (@serse.la.fam) on

Στη σκιά της μητρόπολης Αθηνών, το αστικό καφενείο κάνει στροφή στο γευστικό παρελθόν της χώρας μας, σε ένα περιβάλλον που θα μπορούσε να τοποθετηθεί κάπου μεταξύ παλιάς Αθήνας και παριζιάνικης belle époque. Στο χώρο του με τα μαρμάρινα τραπεζάκια, τις ξύλινες καρέκλες και τα μπόλικα ρετρό στοιχεία, δοκιμάζουμε το μενού που έχει στήσει ο Ανδρέας Λαγός και βασίζεται στη λογική των μικρών πιάτων. 

Zampano

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zampano (@zampano_restaurant) on

Ένα από τα πιο σινεφίλ εστιατόρια της Αθήνας, που στεγάζεται στο ισόγειο του City Circus και κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή, κυρίως με τα έντονα χρώματά του και την παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρά του. Ειδικεύεται στην ελληνική κουζίνα και την αναδεικνύει με μία λίστα κρασιών από εγχώριους παραγωγούς.

Mama Roux

 

Leaving for vacation tomorrow while having this picture in our mind and heart. It's been a wonderful season.. looking...

Posted by Mama Roux on Friday, August 3, 2018

To λαοφιλές γευστικό spot με την εθνική πολυσυλλεκτικότητα σε crowd και πιάτα αποτέλεσε την αφορμή ώστε η Αιόλου να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο λαχταριστούς δρόμους της Αθήνας. Η multi ethnic φιλοσοφία και το χαλαρό concept εξακολουθούν να κάνουν τη διαφορά. 

Scala Vinoteca

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S c a l a V i n o t e c a (@scalavinoteca) on

Στο τέρμα της Σίνα και ακριβώς δίπλα από τα σκαλάκια, το Scala Vinoteca καλωσορίζει το κοινό σε ένα ζεστό και κομψό χώρο όπου κυριαρχεί το ξύλο. Στην κουζίνα, η ομάδα του δημιουργεί ενδιαφέροντα πιάτα που αποθεώνουν την εποχικότητα. Φυσικά, το φαγητό συνοδεύει άψογα κάποια από τις προσεκτικά επιλεγμένες και πολλές ετικέτες της wine list, τόσο σε ποτήρι όσο και σε φιάλη.

To Θείο Τραγί

 

Μοσχαρίσιο Μεδούλι!!! Παναρισμένο σε τραχανά και αμύγδαλο με σταμναγκάθι τουρσί, μαγιονέζα σόγια και μπριός κακάο!!! Πιάτο ημέρας στο Θείο Τραγί!

Posted by Το θείο τραγί - Punk Bistrot on Thursday, November 22, 2018

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα εστιατόρια των Πετραλώνων, που συστήνεται ως punk bistro και κατορθώνει να εξελίσσεται διαρκώς. Ελληνικά και διεθνή προϊόντα, που σχεδόν πάντοτε συνάδουν με την εποχικότητα, αξιοποιούνται με μοντέρνες τεχνικές και το αποτέλεσμα αποζημιώνει, με πιάτα gourmet αλλά χωρίς τα παρελκόμενα του εν λόγω γαστρονομικού είδους. 

Beauty Killed the Beast

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beauty Killed The Beast (@beauty_killed_the_beast_gr) on

Θεατράλε στυλ με γκράντε ταπετσαρίες, έξυπνο concept και όνομα που δεν ξεχνά εύκολα κανείς. Ένα παλιό νεοκλασικό της δεκαετίας του 1930 μεταμορφώθηκε σε ένα all day στέκι που γοητεύει από την πρώτη ματιά και υποδέχεται το crowd του στη γειτονιά του Κεραμεικού για να επιλέξει cocktail ανάλογα με τη διάθεσή της στιγμής, να δοκιμάσει κάποιο από τα νόστιμα σνακ ή απλά να αράξει στα vintage έπιπλά του μέχρι αργά.

Για 4η συνεχή χρονιά, τα Tasty Awards παραμένουν τα μοναδικά βραβεία γεύσης που δίνουν φωνή στο κοινό, στους πραγματικούς δηλαδή ανθρώπους που επισκέπτονται και τιμούν με την προτίμησή τους εστιατόρια και bars. High end εστιατόρια, hip urban στέκια, resto bars και comfort menus συναντώνται με τα εστιατόρια που αγαπούν το κρέας ή το ψάρι, με creative chefs, με δημοφιλή bars και αγαπημένα ξενοδοχειακά restos της πόλης σε 15 διαφορετικές κατηγορίες, που κλείνουν μέσα τους διαχρονικές αξίες, κλασικά meeting points, νέες αφίξεις και φρέσκες ιδέες. Βρες όλους τους υποψηφίους, ψήφισε και ανάδειξε τους αγαπημένους σου στο tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας