Arch Cafe Eaterie: Ένα από τα πιο νόστιμα μέρη των βορείων προαστίων
Στο all-day café eaterie της Κηφισιάς όλα είναι προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.
Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούς για ανανεώσεις και καινοτόμα concepts σε ήδη γνωστά εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας. H σκληρή πραγματικότητα όμως λέει πως λίγες φορές οι αλλαγές αυτές είναι επιτυχημένες.
Το Arch, το all-day café eaterie ανήκει σε εκείνα τα μέρη όπου η αλλαγή γίνεται με ορθό τρόπο, επενδύοντας ακόμη περισσότερο στο κομμάτι της κουζίνας και, φυσικά, ανεβάζοντας ακόμη υψηλότερα τον πήχη σε εκείνο του ποτού.
Όσον αφορά το πρώτο, ο Σπύρος Γεωργόπουλος (που ηγείται της κουζίνας του Arch εδώ και περίπου 2,5 χρόνια και μεταξύ άλλων έχει θητεύσει σε Hilton, St George Lycabettus και Πεντελικόν) παρουσιάζει ένα τολμηρό μενού βασισμένο στην εποχικότητα και σε ποιοτικές πρώτες ύλες, αρκετά πολυμορφικό και με έντονο το στοιχείο του πειραματισμού.
Ακολουθεί μεσογειακές κατευθύνσεις και παρά τις αλλαγές ανά εξάμηνο, διατηρεί κάποια σταθερά πιάτα. Αξίζει ακόμη να αναφερθεί το ωραίο στήσιμο σε κάθε, μα κάθε, πιάτο.
Και μιλώντας για το καθαρά πρακτικό κομμάτι, είναι όλα νόστιμα. Πραγματικά νόστιμα. Είτε μιλάμε για την απλούστατη μπρουσκέτα με ρολό μοτσαρέλας, είτε για την καλοφτιαγμένη τσιπούρα σε ταρτάρ ντομάτας, είτε για το ριζότο με μανιτάρια με τις ξεκάθαρες γεύσεις που δεν πέφτει στην παγίδα της υπερβολής, είτε για το σωστά ψημένο wagyu flap steak. Είτε ακόμη και για το λαχταριστό banoffee του φινάλε.
Ασφαλώς τα πιάτα πλαισιώνονται με κάποια ετικέτα από την προσεκτικά διαμορφωμένη λίστα κρασιών ή από τα signature cocktails που φέρουν την υπογραφή του Δημήτρη Παπαϊωάννου.
To νέο μενού βασίζεται σε αποστάγματα παλαίωσης και ωρίμανσης, ενώ σχεδόν όλα τα ποτά κάλλιστα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και άκρως instagramable όσον αφορά την εμφάνισή τους.
Γενικά, τα νόστιμα, ευπαρουσίαστα και καλοφτιαγμένα φαγητά και ποτά δικαιολογούν στο απόλυτο μία βόλτα μέχρι την Κηφισιά. Αξίζει, τέλος, να τονιστεί το θαυμάσιο κυριακάτικο brunch.
Info
Arch – café eaterie
Αργυροπούλου 1-3, Κηφισιά
Τηλ. 210 8080801
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςCupola, για dolce vita στο Παγκράτι
Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.
Γραφει Μπαμπης Δουκας