Arch Cafe Eaterie: Ένα από τα πιο νόστιμα μέρη των βορείων προαστίων
Στο all-day café eaterie της Κηφισιάς όλα είναι προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.
Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούς για ανανεώσεις και καινοτόμα concepts σε ήδη γνωστά εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας. H σκληρή πραγματικότητα όμως λέει πως λίγες φορές οι αλλαγές αυτές είναι επιτυχημένες.
Το Arch, το all-day café eaterie ανήκει σε εκείνα τα μέρη όπου η αλλαγή γίνεται με ορθό τρόπο, επενδύοντας ακόμη περισσότερο στο κομμάτι της κουζίνας και, φυσικά, ανεβάζοντας ακόμη υψηλότερα τον πήχη σε εκείνο του ποτού.
Όσον αφορά το πρώτο, ο Σπύρος Γεωργόπουλος (που ηγείται της κουζίνας του Arch εδώ και περίπου 2,5 χρόνια και μεταξύ άλλων έχει θητεύσει σε Hilton, St George Lycabettus και Πεντελικόν) παρουσιάζει ένα τολμηρό μενού βασισμένο στην εποχικότητα και σε ποιοτικές πρώτες ύλες, αρκετά πολυμορφικό και με έντονο το στοιχείο του πειραματισμού.
Ακολουθεί μεσογειακές κατευθύνσεις και παρά τις αλλαγές ανά εξάμηνο, διατηρεί κάποια σταθερά πιάτα. Αξίζει ακόμη να αναφερθεί το ωραίο στήσιμο σε κάθε, μα κάθε, πιάτο.
Και μιλώντας για το καθαρά πρακτικό κομμάτι, είναι όλα νόστιμα. Πραγματικά νόστιμα. Είτε μιλάμε για την απλούστατη μπρουσκέτα με ρολό μοτσαρέλας, είτε για την καλοφτιαγμένη τσιπούρα σε ταρτάρ ντομάτας, είτε για το ριζότο με μανιτάρια με τις ξεκάθαρες γεύσεις που δεν πέφτει στην παγίδα της υπερβολής, είτε για το σωστά ψημένο wagyu flap steak. Είτε ακόμη και για το λαχταριστό banoffee του φινάλε.
Ασφαλώς τα πιάτα πλαισιώνονται με κάποια ετικέτα από την προσεκτικά διαμορφωμένη λίστα κρασιών ή από τα signature cocktails που φέρουν την υπογραφή του Δημήτρη Παπαϊωάννου.
To νέο μενού βασίζεται σε αποστάγματα παλαίωσης και ωρίμανσης, ενώ σχεδόν όλα τα ποτά κάλλιστα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και άκρως instagramable όσον αφορά την εμφάνισή τους.
Γενικά, τα νόστιμα, ευπαρουσίαστα και καλοφτιαγμένα φαγητά και ποτά δικαιολογούν στο απόλυτο μία βόλτα μέχρι την Κηφισιά. Αξίζει, τέλος, να τονιστεί το θαυμάσιο κυριακάτικο brunch.
Info
Arch – café eaterie
Αργυροπούλου 1-3, Κηφισιά
Τηλ. 210 8080801
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Εγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας
Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας μίνι οδηγός για εστιατόρια και ταβέρνες για όλη τη Σαρακοστή
Ό,τι πρέπει για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.
Το θρυλικό Château de Beaucastel στη Μεγάλη Βρεταννία
Ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων στο εμβληματικό αθηναϊκό σποτ.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ γύρος μόλις απέκτησε την παγκόσμια αναγνώριση που του αξίζει
Η λίστα του Taste Atlas όχι μόνο τον αναδεικνύει, αλλά κατοχυρώνει και την ελληνική του προέλευση.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςTasty Awards 2024 x Esquire: Τα πιο δημοφιλή εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας
Έγιναν γνωστοί οι νικητές του επιτυχημένου εστιατορικού θεσμού των Αττικών Εκδόσεων, με 11 μέρη της πρωτεύουσας να κερδίζουν το βραβείο κοινού, σε ισάριθμες κατηγορίες.
Οι Ψαράδες ρίχνουν δίχτυα σε πελάγη νοστιμιάς
Το θαλασσινό εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο δικαιολογεί το όνομά του με απολαυστικό τρόπο.
Γραφει Μπαμπης Δουκας