Arch Cafe Eaterie: Ένα από τα πιο νόστιμα μέρη των βορείων προαστίων
Στο all-day café eaterie της Κηφισιάς όλα είναι προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.
Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούς για ανανεώσεις και καινοτόμα concepts σε ήδη γνωστά εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας. H σκληρή πραγματικότητα όμως λέει πως λίγες φορές οι αλλαγές αυτές είναι επιτυχημένες.
Το Arch, το all-day café eaterie ανήκει σε εκείνα τα μέρη όπου η αλλαγή γίνεται με ορθό τρόπο, επενδύοντας ακόμη περισσότερο στο κομμάτι της κουζίνας και, φυσικά, ανεβάζοντας ακόμη υψηλότερα τον πήχη σε εκείνο του ποτού.
Όσον αφορά το πρώτο, ο Σπύρος Γεωργόπουλος (που ηγείται της κουζίνας του Arch εδώ και περίπου 2,5 χρόνια και μεταξύ άλλων έχει θητεύσει σε Hilton, St George Lycabettus και Πεντελικόν) παρουσιάζει ένα τολμηρό μενού βασισμένο στην εποχικότητα και σε ποιοτικές πρώτες ύλες, αρκετά πολυμορφικό και με έντονο το στοιχείο του πειραματισμού.

Ακολουθεί μεσογειακές κατευθύνσεις και παρά τις αλλαγές ανά εξάμηνο, διατηρεί κάποια σταθερά πιάτα. Αξίζει ακόμη να αναφερθεί το ωραίο στήσιμο σε κάθε, μα κάθε, πιάτο.

Και μιλώντας για το καθαρά πρακτικό κομμάτι, είναι όλα νόστιμα. Πραγματικά νόστιμα. Είτε μιλάμε για την απλούστατη μπρουσκέτα με ρολό μοτσαρέλας, είτε για την καλοφτιαγμένη τσιπούρα σε ταρτάρ ντομάτας, είτε για το ριζότο με μανιτάρια με τις ξεκάθαρες γεύσεις που δεν πέφτει στην παγίδα της υπερβολής, είτε για το σωστά ψημένο wagyu flap steak. Είτε ακόμη και για το λαχταριστό banoffee του φινάλε.

Ασφαλώς τα πιάτα πλαισιώνονται με κάποια ετικέτα από την προσεκτικά διαμορφωμένη λίστα κρασιών ή από τα signature cocktails που φέρουν την υπογραφή του Δημήτρη Παπαϊωάννου.

To νέο μενού βασίζεται σε αποστάγματα παλαίωσης και ωρίμανσης, ενώ σχεδόν όλα τα ποτά κάλλιστα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και άκρως instagramable όσον αφορά την εμφάνισή τους.
Γενικά, τα νόστιμα, ευπαρουσίαστα και καλοφτιαγμένα φαγητά και ποτά δικαιολογούν στο απόλυτο μία βόλτα μέχρι την Κηφισιά. Αξίζει, τέλος, να τονιστεί το θαυμάσιο κυριακάτικο brunch.
Info
Arch – café eaterie
Αργυροπούλου 1-3, Κηφισιά
Τηλ. 210 8080801
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα