Arch Cafe Eaterie: Ένα από τα πιο νόστιμα μέρη των βορείων προαστίων
Στο all-day café eaterie της Κηφισιάς όλα είναι προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.
Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούς για ανανεώσεις και καινοτόμα concepts σε ήδη γνωστά εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας. H σκληρή πραγματικότητα όμως λέει πως λίγες φορές οι αλλαγές αυτές είναι επιτυχημένες.
Το Arch, το all-day café eaterie ανήκει σε εκείνα τα μέρη όπου η αλλαγή γίνεται με ορθό τρόπο, επενδύοντας ακόμη περισσότερο στο κομμάτι της κουζίνας και, φυσικά, ανεβάζοντας ακόμη υψηλότερα τον πήχη σε εκείνο του ποτού.
Όσον αφορά το πρώτο, ο Σπύρος Γεωργόπουλος (που ηγείται της κουζίνας του Arch εδώ και περίπου 2,5 χρόνια και μεταξύ άλλων έχει θητεύσει σε Hilton, St George Lycabettus και Πεντελικόν) παρουσιάζει ένα τολμηρό μενού βασισμένο στην εποχικότητα και σε ποιοτικές πρώτες ύλες, αρκετά πολυμορφικό και με έντονο το στοιχείο του πειραματισμού.

Ακολουθεί μεσογειακές κατευθύνσεις και παρά τις αλλαγές ανά εξάμηνο, διατηρεί κάποια σταθερά πιάτα. Αξίζει ακόμη να αναφερθεί το ωραίο στήσιμο σε κάθε, μα κάθε, πιάτο.

Και μιλώντας για το καθαρά πρακτικό κομμάτι, είναι όλα νόστιμα. Πραγματικά νόστιμα. Είτε μιλάμε για την απλούστατη μπρουσκέτα με ρολό μοτσαρέλας, είτε για την καλοφτιαγμένη τσιπούρα σε ταρτάρ ντομάτας, είτε για το ριζότο με μανιτάρια με τις ξεκάθαρες γεύσεις που δεν πέφτει στην παγίδα της υπερβολής, είτε για το σωστά ψημένο wagyu flap steak. Είτε ακόμη και για το λαχταριστό banoffee του φινάλε.

Ασφαλώς τα πιάτα πλαισιώνονται με κάποια ετικέτα από την προσεκτικά διαμορφωμένη λίστα κρασιών ή από τα signature cocktails που φέρουν την υπογραφή του Δημήτρη Παπαϊωάννου.

To νέο μενού βασίζεται σε αποστάγματα παλαίωσης και ωρίμανσης, ενώ σχεδόν όλα τα ποτά κάλλιστα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και άκρως instagramable όσον αφορά την εμφάνισή τους.
Γενικά, τα νόστιμα, ευπαρουσίαστα και καλοφτιαγμένα φαγητά και ποτά δικαιολογούν στο απόλυτο μία βόλτα μέχρι την Κηφισιά. Αξίζει, τέλος, να τονιστεί το θαυμάσιο κυριακάτικο brunch.
Info
Arch – café eaterie
Αργυροπούλου 1-3, Κηφισιά
Τηλ. 210 8080801
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.