Misifu, το φρέσκο πρόσωπο της μεσογειακής κουζίνας

Όμορφος χώρος, προσεγμένο φαγητό και εξαιρετικό service κάνουν τη διαφορά στο new entry εστιατόριο του Παλαιού Ψυχικού.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πρόσφατες γαστρονομικές προτάσεις της πόλης συναντά κάποιος στο Παλαιό Ψυχικό και στον πάλαι ποτέ χώρο του Geonas. Το Misifu συστήνεται σαν μεσογειακή ταβέρνα και το όνομά του είναι παρμένο από το γνωστό καρτούν-κεραμιδόγατο. Οι χώροι του, minimal και μοντέρνοι, με κυρίαρχα στοιχεία το μέταλλο και το ξύλο, εκτείνονται σε μεγάλα και άνετα επίπεδα, με την τετράγωνη μαρμάρινη μπάρα στο κέντρο να αποτελεί το σήμα-κατατεθέν και δίχως αμφιβολία να εντυπωσιάζει, προκαλώντας την πρώτη θετική εντύπωση για κάποιον που εισέρχεται σε αυτό. 

Misifu, το φρέσκο πρόσωπο της μεσογειακής κουζίνας

O Δημήτρης Νίκολης είναι ο άνθρωπος που τρέχει την κουζίνα του -μαζί ασφαλώς με την ομάδα του- και παρουσιάζει πιάτα που πατούν πάνω στην εποχικότητα και ισορροπούν ανάμεσα στο κρέας και το ψάρι, φροντίζοντας να καλύψουν κάθε γούστο και διάθεση. Οι γεύσεις στο Misifu άλλοτε τρέχουν προς το μοντέρνο και άλλοτε σε γυρνούν σε μνήμες της παράδοσης.

ΜΙΣΙΦΟΥ ΨΥΧΙΚΟ 2

Έτσι, εδώ οι επιλογές είναι αρκετές και σε καμία περίπτωση αδιάφορες: Η κλασική αθηναϊκή σαλάτα παρουσιάζεται σαν sushi roll, σε μία λεπτή φέτα από κολοκυθάκι όπου τυλίγονται όλα τα συστατικά της (plus αβοκάντο, αυγά ψαριού και μαγιονέζα μάραθου), η κολοκυθόπιτα στη σχάρα με καπνιστό τυρί Μετσόβου είναι πραγματικά καλοφτιαγμένη ενώ το μοσχαρίσιο παστράμι με ανατολίτικα μπαχαρικά θυμίζει παστουρμά. Από τα highlights το ριζότο με άρωμα γεμιστών και κρέμα φέτας.

ΜΙΣΙΦΟΥ ΨΥΧΙΚΟ 3

Όσον αφορά τα "βαριά χαρτιά" του μενού; Στο κομμάτι του κρέατος οι επιλογές εκτείνονται από μπριζόλες ωρίμανσης μέχρι Bistecca Fiorentina Chianina και φιλέτο Tajima Ιαπωνίας, ενώ από το ψαροφαγικό πεδίο δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το πληθωρικότατο και ζουμερό φιλέτο σφυρίδας φρικασέ μέσα σε ζωμό με αβγολέμονο.

ΜΙΣΙΦΟΥ ΨΥΧΙΚΟ 3

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι το φιλικό και άκρως εξυπηρετικό service, επιβεβαιώνοντας την προσοχή που έχει δοθεί εδώ μέχρι και στην παραμικρή λεπτομέρεια.


Info

Κ. Δαβάκη 1 & 28ης Οκτωβρίου, Παλαιό Ψυχικό

τηλ. 6972 844744 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026

Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.

Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.