War Museum Café: Κάτι τελείως διαφορετικό στο κέντρο της πόλης

Νόστιμες γεύσεις προσκαλούν τους περαστικούς σε ένα στρατιωτικό van αντίκα έξω ακριβώς από το Πολεμικό Μουσείο.

Τι δουλειά έχει άραγε ένα παλιό στρατιωτικό όχημα στο κέντρο της Αθήνας; Εδώ και λίγο καιρό, μπροστά από το Πολεμικό Μουσείο, μία εικόνα από τη δεκαετία του 1950 έχει κάνει την εμφάνισή της στην οδό Ριζάρη, βοηθώντας τους περαστικούς να ταξιδέψουν στον χρόνο μέσα σε μία μόλις στιγμή. Βαμμένο σε χρώματα παραλλαγής, με στρατιωτικό προφίλ και εμφάνιση που παραπέμπει σε εκστρατεία, ένα CITROEN H type του 1958 έχει αποκτήσει έναν τελείως διαφορετικό ρόλο από εκείνον για τον οποίο προοριζόταν κάποτε.

Σε μία πρωτότυπη κίνηση το van αντίκα στεγάζει σήμερα πια το War Museum Café. Φυσικά, το όχημα του γαλλικού στρατού ανακαινίστηκε πλήρως έτσι ώστε να πληρεί όλες τις σωστές προδιαγραφές υγιεινής ενώ παράλληλα να είναι πιστό στη νέα φιλοσοφία που θέλει να προβάλει το Πολεμικό Μουσείο· η εξωστρέφεια και η προσέγγιση στο νεανικό κοινό, όπως είναι φανερό, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Ιδιαίτερα σάντουιτς που δεν ακολουθούν τις κλασικές συνταγές, γευστικά σφολιατοειδή, φρέσκοι χυμοί, φρεσκοαλεσμένοι καφέδες με υπέροχο άρωμα και γεύση προσκαλούν (από τις 7 το πρωί και μετά) τους επισκέπτες του μουσείου, τους περαστικούς που βιάζονται να φτάσουν στη δουλειά τους, τους τουρίστες που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα την πρωτεύουσα και τους φοιτητές που περιμένουν το επόμενο λεωφορείο να κάνουν μία νόστιμη στάση σε ένα café πολύ διαφορετικό από τα άλλα.

Άλλωστε το War Museum Café είναι ικανό να ελαττώσει τον θόρυβο της πόλης και τους αστραπιαίους ρυθμούς της Αθήνας, καθώς κάποιος πίνει τον καφέ του δίπλα σε ένα όχημα που θα μπορούσε εύκολα να αποτελεί έκθεμα του μουσείου - ή αλλιώς ένα εισιτήριο για ένα σύντομο ταξίδι στον χώρο, τον χρόνο και την ιστορία, όπου το άγχος και οι υποχρεώσεις δεν παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο.

War Museum Café | Ριζάρη 2, Αθήνα 106 75

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος