
Το σάντουιτς της χρονιάς σύμφωνα με το Esquire
Ένα τέλειο κομμάτι τηγανητού ψαριού, tartar sauce, αμερικανικό τυρί και το κορυφαίο ψωμάκι της αγοράς. Αυτά αρκούν.
Ο Jeff Gordinier, ο Food & Drinks Editor του αμερικανικού Esquire κατέληξε σε εκείνο το έδεσμα που θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο του "Σάντουιτς της Χρονιάς", ακόμη κι αν μιλάμε για το 2020, όπου η πλειοψηφία των εστιατορίων σε κάθε γωνιά του πλανήτη υπέφερε και υποφέρει ακόμη.
Παρόλα αυτά, ο Gordinier βρήκε το χρόνο να επισκεφθεί ένα από τα αγαπημένα του νέα εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, το The Jones, και να δοκιμάσει πολλάκις το περίφημο Filet o' Fish σάντουίτς του.
"Γιατί συνηθίζεις να επιστρέφεις σε ένα εστιατόριο; Ειδικά σε μία μητρόπολη όπως η Νέα Υόρκη ή σε ένα μέρος σαν το Σαν Φρανσίσκο όπου οι καλες επιλογές είναι αρκετές. Τι σε δελεάζει και γυρνάς ξανά και ξανά σε μία γωνιά της πόλης; Μία από τις απαντήσεις είναι το signature dish. Προσωπικά, πηγαίνω για πολλούς λόγους στο The Jones αλλά ας μην κοροϊδεύω τον εαυτό μου: Ο βασικότερος είναι το Filet o' Fish" γράφει μεταξύ άλλων ο Gordinier.
Συμπληρώνει πως το ψάρι (συνήθως μπακαλιάρος) είναι ολόφρεσκο, η tartar sauce φτιάχνεται στη στιγμή, το ψωμάκι είναι Martin’s potato roll (ένα από εκείνα που οι περισσότεροι σεφ της Αμερικής παραδέχονται πως δεν μπορεί να γίνει καλύτερο). Η ομάδα της κουζίνας κόβει το φιλέτο σε τετράγωνα, το τηγανίζει και απλώνει επάνω του μία φέτα αμερικάνικου τυριού.
Από: Esquire US
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα