Το σάντουιτς της χρονιάς σύμφωνα με το Esquire

Ένα τέλειο κομμάτι τηγανητού ψαριού, tartar sauce, αμερικανικό τυρί και το κορυφαίο ψωμάκι της αγοράς. Αυτά αρκούν.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 16 Δεκεμβρίου 2020

Ο Jeff Gordinier, ο Food & Drinks Editor του αμερικανικού Esquire κατέληξε σε εκείνο το έδεσμα που θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο του "Σάντουιτς της Χρονιάς", ακόμη κι αν μιλάμε για το 2020, όπου η πλειοψηφία των εστιατορίων σε κάθε γωνιά του πλανήτη υπέφερε και υποφέρει ακόμη. 

Παρόλα αυτά, ο Gordinier βρήκε το χρόνο να επισκεφθεί ένα από τα αγαπημένα του νέα εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, το The Jones, και να δοκιμάσει πολλάκις το περίφημο Filet o' Fish σάντουίτς του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Jones (@the_jonesnyc)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Jones (@the_jonesnyc)

"Γιατί συνηθίζεις να επιστρέφεις σε ένα εστιατόριο; Ειδικά σε μία μητρόπολη όπως η Νέα Υόρκη ή σε ένα μέρος σαν το Σαν Φρανσίσκο όπου οι καλες επιλογές είναι αρκετές. Τι σε δελεάζει και γυρνάς ξανά και ξανά σε μία γωνιά της πόλης; Μία από τις απαντήσεις είναι το signature dish. Προσωπικά, πηγαίνω για πολλούς λόγους στο The Jones αλλά ας μην κοροϊδεύω τον εαυτό μου: Ο βασικότερος είναι το Filet o' Fish" γράφει μεταξύ άλλων ο Gordinier.

Συμπληρώνει πως το ψάρι (συνήθως μπακαλιάρος) είναι ολόφρεσκο, η tartar sauce φτιάχνεται στη στιγμή, το ψωμάκι είναι Martin’s potato roll (ένα από εκείνα που οι περισσότεροι σεφ της Αμερικής παραδέχονται πως δεν μπορεί να γίνει καλύτερο). Η ομάδα της κουζίνας κόβει το φιλέτο σε τετράγωνα, το τηγανίζει και απλώνει επάνω του μία φέτα αμερικάνικου τυριού.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η νοστιμότερη πίτσα της Αθήνας

Το μόνο food guide που θα χρειαστείς για τις ημέρες του EURO. Αλλά όχι μόνο γι' αυτές.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το La Meat Maison θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση σου με το κρέας

Ένα νεό ολιστικό 'portal' για τους aficionados του (πραγματικά καλού) κρέατος.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

H πίτσα είναι πάντοτε νοστιμότερη την επόμενη ημέρα

Η επιστήμη μίλησε και συντάσσεται με εκείνους που λατρεύουν να την τρώνε κρύα, το επόμενο πρωί.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

H απόλυτη καλοκαιρινή pasta

Νιόκι με ρικότα: Νοστιμότατο και πολύ πιο απλό από όσο φαντάζεσαι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας