Το fine dining ίσως αλλάξει για πάντα

Οι επικρατούσες συνθήκες απαιτούν προσαρμογή ακόμη και για τη σφαίρα της haute cuisine.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Ιανουαρίου 2021

Έχει περάσει κάτι παραπάνω από ένας χρόνος από τη στιγμή που ο κορονοϊός έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη Γουχάν της Κίνας. Τότε, πέρα από όλα τα υπόλοιπα, κανείς δεν υποψιαζόταν πως αυτή η συνθήκη μπορεί να επηρεάσει τον κόσμο της γεύσης ή ακόμη και την υψηλή γαστρονομία. 

Όλα όσα ακολούθησαν τους επόμενους μήνες -σχεδόν σε ολόκληρο το 2020- ανέτρεψαν τα πάντα. Στο κομμάτι των εστιατορίων και της υψηλής γαστρονομίας προέκυψε ένα μεγάλο πρόβλημα που καμία μπριγάδα δεν θα μπορούσε να λύσει: Η ύπαρξη της ίδιας της εστίασης κινδυνεύει.

Το fine dining ίσως αλλάξει για πάντα

Κυριολεκτικά. Τι πρέπει να γίνει; Αφενός να απομακρυνθεί ο κίνδυνος του αφανισμού για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη και αφετέρου να επανεξεταστούν τα ισχύοντα πρότυπα της haute cuisine.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Συνταγές