Το fine dining ίσως αλλάξει για πάντα

Οι επικρατούσες συνθήκες απαιτούν προσαρμογή ακόμη και για τη σφαίρα της haute cuisine.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Ιανουαρίου 2021

Έχει περάσει κάτι παραπάνω από ένας χρόνος από τη στιγμή που ο κορονοϊός έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη Γουχάν της Κίνας. Τότε, πέρα από όλα τα υπόλοιπα, κανείς δεν υποψιαζόταν πως αυτή η συνθήκη μπορεί να επηρεάσει τον κόσμο της γεύσης ή ακόμη και την υψηλή γαστρονομία. 

Όλα όσα ακολούθησαν τους επόμενους μήνες -σχεδόν σε ολόκληρο το 2020- ανέτρεψαν τα πάντα. Στο κομμάτι των εστιατορίων και της υψηλής γαστρονομίας προέκυψε ένα μεγάλο πρόβλημα που καμία μπριγάδα δεν θα μπορούσε να λύσει: Η ύπαρξη της ίδιας της εστίασης κινδυνεύει.

Το fine dining ίσως αλλάξει για πάντα

Κυριολεκτικά. Τι πρέπει να γίνει; Αφενός να απομακρυνθεί ο κίνδυνος του αφανισμού για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη και αφετέρου να επανεξεταστούν τα ισχύοντα πρότυπα της haute cuisine.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας