
Ένα αυθεντικό ιταλικό panettone με ελληνική υπογραφή
Φτιαγμένο με εξαιρετικές πρώτες ύλες, καταφθάνει απευθείας από το Μιλάνο.

Το 1495 γεννιέται στο Μιλάνο το ψωμί του Τόνι (pan del Τon) που θα γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο ως panettone. Πέντε αιώνες μετά γεννιέται η εταιρεία MiTo’21, που το όνομά της συνδέει τον μύθο (mito στα ιταλικά) του διάσημου θολωτού γλυκίσματος με τις δύο πόλεις (Μιλάνο-Τορίνο) όπου έζησε για τριάντα χρόνια ο ιδρυτής της, Μιχάλης Τυράκης. Γοητευμένος από την ιταλική γαστρονομική κουλτούρα, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα αυθεντικό panettone artigianale με καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες, που συνδυάζει υψηλή τεχνογνωσία και μεράκι.

Το MiTo’21, το οποίο ετοιμάζεται για τα πρώτα του Χριστούγεννα, τηρεί στο έπακρο τις προδιαγραφές του μιλανέζικου panettone. Είναι φτιαγμένο χωρίς τεχνητά αρώματα, χρωστικές, συντηρητικά, φυτικά έλαια και γαλακτωματοποιητές. Το ενεργό προζύμι τού χαρίζει απαλή κι ανάλαφρη υφή. Το έντονο κίτρινο χρώμα στο κυψελωτό εσωτερικό του οφείλεται στην υψηλή του περιεκτικότητα σε κρόκο αυγού. Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του είναι αποτέλεσμα συστηματικής αναζήτησης. Η βιολογική σουλτανίνα φτάνει στο Μιλάνο από την ιδιαίτερη πατρίδα του Μιχάλη Τυράκη, την Κρήτη. Το πολύτιμο "χαβιάρι" βανίλιας προέρχεται από μια μικρή παραγωγό στην Μαδαγασκάρη. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε ότι περιέχει όλα τα συστατικά που θεωρούνται για τους Ιταλούς σύμβολα της ευτυχίας: το πορτοκάλι της αγάπης, το κίτρο της υγείας και την σταφίδα της ευμάρειας.

Τα πανετόνε ΜiTo’21 κυκλοφορούν σε δύο εκδοχές, το Panettone Milano Basso των 500 γρ. και το Panettone Milano Alto του ενός κιλού. Είναι κλεισμένα σε υπέροχες συσκευασίες που αντλούν έμπνευση από τα χαρακτηριστικά μοτίβα του Stile Liberty, της ιταλικής Art Nouveau, τα οποία κοσμούν τις προσόψεις πολλών μιλανέζικων κτιρίων των αρχών του 20ου αιώνα. Τα κομψά κουτιά συμβαδίζουν με τη γευστική κληρονομιά του πανετόνε και αποτυπώνουν την οικολογική ευαισθησία της εταιρείας. Δημιουργήθηκαν από χαρτί crush, 100% κομποστοποιήσιμο, σε συνεργασία με το ιστορικό μιλανέζικο τυπογραφείο Bonvini, που πρωτάνοιξε τις πόρτες του το μακρινό 1909.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα