Τέλειες προτάσεις για φαγητό και ποτό μετά τον Μαραθώνιο

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για την 13η ημέρα του Νοεμβρίου, μετά το σημαντικό αθλητικό event.

Γράφει: Esquire Editors 13 Νοεμβρίου 2022

"Μετά τον Μαραθώνιο, τι;" θα μπορούσε να είναι το σημαντικότερο ερώτημα για την 13η Νοεμβρίου. Τότε, χιλιάδες συμμετέχοντες και θεατές θα συγκεντρωθούν στα πέριξ του Παναθηναϊκού Σταδίου για τον τερματισμό του σημαντικού αθλητικού event. Αμέσως μετά όμως, ξεκινά σχεδόν παραδοσιακά ένας άλλος "μαραθώνιος" που αφορά την ανεύρεση του ιδανικού σποτ για καφέ, ποτό και φαγητό στις πλησιέστερες γειτονιές αλλά και λίγο πιο μακριά από αυτές. Ακολουθεί η λίστα του "α" για να μην κάνεις άσκοπα -επιπλέον- χιλιόμετρα.

Βασίλαινας

Η ιστορία του μπορεί να πει κανείς πως κινείται παράλληλα με τη γευστική ιστορία της ίδιας της Αθήνας, ή πιο ορθά των Αθηνών και του Πειραιά. Από τις φτωχογειτονιές του δεύτερου άλλωστε ξεκίνησε η νόστιμη πορεία του, κάτι περισσότερα από 100 χρόνια πριν. Πλέον, το Βασίλαινας δε θυμίζει την αρχική μπακαλοταβέρνα του περασμένου αιώνα αλλά ένα κομψό αστικό εστιατόριο, με την ίδια όμως πάντοτε φιλόξενη ατμόσφαιρα και, φυσικά, το εξαιρετικό φαγητό. Και ο κόσμος το λατρεύει, όπως έκανε πάντοτε. Μόνο τυχαία δεν είναι άλλωστε τα βραβεία κοινού τόσο στους πιο πρόσφατους Χρυσούς Σκούφους όσο και στα Tasty Awards. 

Η συνέχεια στο Athinorama

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας