Τα κορυφαία γιορτινά γλυκά της πόλης και πού θα τα βρεις

Από το κλάσικ παραδοσιακό μελομακάρονο μέχρι το panettone και τις signature δημιουργίες επώνυμων pastry chefs, η γκάμα είναι ατελείωτη και κάθε χρόνο πιο ενδιαφέρουσα.

Γράφει: Esquire Editors 24 Δεκεμβρίου 2022

Καταιγισμός γλυκών αυτή την εποχή, κι οι αντιστάσεις μειώνονται όσο μας συνεπαίρνει το Christma’s mood… Από το κλάσικ παραδοσιακό μελομακάρονο μέχρι το επίσης κλάσικ ευρωπαϊκό Mont Blanc και τον κορμό, από το panettone που καθιερώθηκε πλέον μέχρι τις signature δημιουργίες επώνυμων pastry chefs, η γκάμα στα γιορτινά γλυκά είναι ατελείωτη και κάθε χρόνο πιο ενδιαφέρουσα. Εδώ, λοιπόν, ξεχωρίσαμε μερικά από τα καλύτερα της πόλης, για τους πιστούς κάθε κατηγορίας… 

Οι pastry chefs δημιουργούν

Oι καταξιωμένοι και αγαπητοί pastry chefs Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Γιάννης Κίκιρας στο πρωτοποριακό ghost-ζαχαροπλαστείο και συγχρόνως εργαστήρι τους Madame Fraise, πιστοί στη φινετσάτη με γαλλική βάση ζαχαροπλαστική τους, έχουν δημιουργήσει για τις γιορτές ιδιαίτερα γλυκίσματα, εντυπωσιακά σε εμφάνιση και γεύση.

Εδώ λοιπόν, έχουμε τρεις κορμούς: τον Mont Blanc, όπου το κάστανο παντρεύεται με ανάλαφρη κρέμα με μαύρο ρούμι, τραγανή μαρέγκα, μαρμελάδα από σμέουρα και απαλή σαντιγί βανίλιας, τον Christmas Black Forest με mousse μαύρης σοκολάτας, μαρμελάδα αγριοκέρασο, χριστουγεννιάτικο τσάι και σαντιγί βανίλιας, καθώς και τον αγαπημένο Amande, με biscuit αμυγδάλου, bavaroise αρωματισμένη με τόνκα, μαρέγκα αμυγδάλου και αχλάδι confit.

Εντυπωσιακή και η Christmas Sphere, που κρύβει στο εσωτερικό της cake σοκολάτας, τραγανή πραλίνα φουντουκιού και κρέμα gianduja! Κυριολεκτικά, δεν ξέρεις ποιον να διαλέξεις… Για αυτό ακρβώς, για όσους επιθυμούν να πάρουν μια συνολική γεύση από όλα όσα περιγράψαμε, προτείνουν τη γιορτινή σύνθεση Selection Madame Fraise, ιδανική για δώρο. (Υμηττού 225 στο Παγκράτι, τηλ. 2114186086)

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας