Να πώς φτιάχνεται το hot dog - και είναι πιο αηδιαστικό από ό,τι φαντάζεσαι

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube δείχνει τη σκληρή αλήθεια για τα νόστιμα hot dogs.

Όταν σκεφτόμαστε ένα λαχταριστό, μυρωδάτο hot dog, με τη μουστάρδα να τρέχει κυματιστά πάνω στο καυτό λουκάνικό του, οι περισσότεροι από εμάς μάλλον είμαστε σε μια φάση του τύπου "δεν θέλω να το ξέρω, θέλω να το φάω". Ναι, όσοι δεν είμαστε vegan ή vegeterian, μπροστά σε αυτό το κομμάτι νόστιμου κρέατος σε μορφή φαλλικού συμβόλου, κοινώς στο λουκάνικο, το οποίο ασφυκτιά ανάμεσα σε ένα λευκό ψωμάκι, κάνουμε τα στραβά μάτια. Μάλλον, όμως, υπάρχει λόγος σοβαρός που δεν θέλουμε να ξέρουμε την αλήθεια για το πώς φτιάχνεται. Ας πέσει, λοιπόν, το βίντεο...

Πώς νιώθεις τώρα;

Κάποιοι άνθρωποι δεν επηρεάζονται καθόλου από τη σκοτεινή πλευρά του λουκάνικου και δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ να γλείφουν τα δάχτυλά τους όταν τρώνε είτε λουκάνικα, είτε πατσά, είτε μαγειρίτσα ή όταν γλείφουν το κεφαλάκι ενός αρνιού το Πάσχα. Κάποιοι άλλοι, όμως, έναν κόμπο στο στομάχι τον νιώσαμε μετά από την παρακολούθηση του βίντεο που προηγήθηκε.

Vintage διαφήμιση για hot dogs iStock

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, τα λουκάνικα που χρησιμοποιούνται για τα hot dogs, να το αναγνωρίσουμε αυτό, αποτελούν ένα είδος "βιώσιμου κρέατος", καθώς για την παρασκευή τους χρησιμοποιούνται μέρη από πολλά ζώα που διαφορετικά θα κατέληγαν στα σκουπίδια: Υπολείμματα και κομματάκια από μοσχαρίσιο, χοιρινό και κοτόπουλο αλέθονται και μπλέκονται μεταξύ τους, χωρίς να πετάγεται κανένα τμήμα τους. Κι αυτό είναι κάτι το θετικό.

Αφού ετοιμαστεί, λοιπόν, το μείγμα του κρέατος, προστίθενται κάποια επεξεργασμένα κομμάτια κοτόπουλου, άμυλα και καρυκεύματα. Μετά, όλα αυτά τα υλικά ανακατεύονται σε μηχανήματα βιομηχανικών διαστάσεων, μαζί με νερό και μια συγκλονιστική ποσότητα από σιρόπι καλαμποκιού.

Στο τέλος, το κρέας που θα γίνει λουκάνικο για hot dog χτυπιέται, τυλίγεται σε μια ειδική μεμβράνη από κυτταρίνη, ψήνεται, του γίνεται ο απαραίτητος ποιοτικός έλεγχος και συσκευάζεται μέχρι να βρει τη θέση του ανάμεσα στο ψωμάκι που του αναλογεί για να το κάνουμε μία, δύο ή τρεις χαψιές. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα