Έτσι θα φτιάξεις το τέλειο hot dog

Θέλει δουλειά για να μπει σωστά το λουκάνικο στο ψωμάκι.

Η πιο υποτιμημένη περίπτωση στο ευαίσθητο θέμα σάντουιτς στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού είναι σίγουρα το hot dog. Κι αυτό, γιατί στις περισσότερες των περιπτώσεων φτιάχνεται με λάθος τρόπο. Ορίστε λοιπόν κάποια βήματα για αν το κάνεις σωστά και να δικαιωθείς από το ζουμερό αποτέλεσμα, με αφορμή τη σημερινή Hot Dog Day.

Η τελευταία έχει καθιερωθεί στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια και τιμάται -όπως ακριβώς πιστεύεις- στις 15 Ιουλίου κάθε έτους.

Πάμε λοιπόν.

Μην χρησιμοποιήσεις τίποτα κατεψυγμένο

Έτσι θα φτιάξεις το τέλειο hot dog

Ή τουλάχιστον φρόντισε να το ξεπαγώσεις σωστά. Ιδανικά πρέπει το λουκάνικο ή το κρέας που θα χρησιμοποιήσεις αντ' αυτού να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, πριν ακουμπήσει τη σχάρα. Αυτό θα βοηθήσει να ψηθεί σωστά.

> Διάβασε ακόμη: Μαγειρεύοντας τέλεια το αυγό με 4 διαφορετικούς τρόπους

Πάντοτε σε σχάρα, με κάρβουνο

Καλός ο φούρνος αλλά το ψήσιμο στα κάρβουνα δίνει ακόμη περισσότερη γεύση. Μπορεί να έχει μεγαλύτερη ταλαιπωρία αλλά σίγουρα δίνει το ιδανικότερο αποτέλεσμα.

Κάνε μερικές σχισμές στο λουκάνικο

Ο ιδανικός αριθμός είναι 4 ή 5 αναλόγως μεγέθους. Αυτό θα βοηθήσει να αποτραπεί η συρρίκνωσή του. Και προς θεού, όσο μεγάλο κι αν είναι το λουκάνικο, μην το κόψεις στα δύο.

> Διάβασε ακόμη: Σασίμι, μοντέρνο και ελληνικό

Βεβαιώσου ότι ψήθηκε με ομοιογένεια

Χρειάζονται μόλις 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθεί τέλεια στα κάρβουνα το λουκάνικο. Βεβαιώσου όμως πως έχει ψηθεί ακριβώς τον ίδιο χρόνο από κάθε πλευρά. Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που τα τρώνε καλοψημένα, οπότε προσαρμόζεις τον χρόνο. Φρόντισε μόνο αυτός να μην ξεπερνά τα 6-7 λεπτά ανά πλευρά.

Πρόσθεσε λίγο βούτυρο στο ψωμάκι

Τα ψωμάκια μπαίνουν κι αυτά στη σχάρα, αλλά όχι παραπάνω από 20 δευτερόλεπτα. Κατά τη διάρκεια αυτών, μπορείς να περάσεις με λίγο βούτυρο την επιφάνειά τους.

> Διάβασε ακόμη: To Cubano δεν είναι απλά ένα σάντουιτς

Go big or go home

Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος και αφορά ασφαλώς το μέγεθος. Όσα περισσότερα χωρέσουν στο hot dog σου, τόσο το καλύτερο. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και σκέψου τον ιδανικότερο συνδυασμό.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος