Το ζεστό μέλι αλλάζει τον τρόπο που τρως πίτσα

Σπουδαία ανακάλυψη μίας πιτσαρίας από το Μπρούκλιν.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 18 Ιουνίου 2019

Η πίτσα αποτελεί ενδεχομένως ένα από τα κορυφαία φαγητά όλων των εποχών και όποιος πει το αντίθετο του εύχομαι να γίνει vegan για πάντα. Όταν μάλιστα βρίσκονται κάποιοι τύποι όπως ο θεός που έβαλε 101 τυριά σε ένα μόνο ζυμάρι ή ο άλλος που έβαλε μια πίτσα μέσα σε ένα μπέργκερ μέσα σε μια πίτσα, τότε αντιλαμβάνεται κανείς γιατί ένα μεγάλο μέρος των σαπιοκοιλιάδων καλοφαγάδων αυτού εδώ του πλανήτη ανήκουν στην κάστα των πιτσο-ταλιμπάν.

Αυτή τη φορά όμως δεν θα μιλήσουμε για ένα ακραίο όπως τα παραπάνω παράδειγμα αλλά για κάτι πιο γαστροϊντελεκτουέλ.

Το ζεστό μέλι αλλάζει τον τρόπο που τρως πίτσα

Ένας ακόμη εντρεπρενέρ της πίτσας, ο Paul Giannone από την πιτσαρία Paulie Gee's στο Greenpoint του Μπρούκλιν (στη Μέκκα των απανταχού afficionados του εδέσματος Νέα Υόρκη) χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο υλικό, το οποίο έχει αγκαλιάσει το κοινό του και το ζητά σχεδόν σε κάθε συνταγή.

ΠΙΤΣΑ 1

Συγκεκριμένα, ο Giannone χρησιμοποιεί το hot honey, που κατ' αποκλειστικότητα μέχρι στιγμής φτιάχνει μία μόνο εταιρεία. Δεν πρόκειται ασφαλώς για καυτό μέλι αλλά για πικάντικο, καθώς είναι προϊόν από άγρια άνθη, εμποτισμένο με βραζιλιάνικες πιπεριές τσίλι.

Αυτό που δίνει στην πίτσα είναι γλυκύτητα σε συνδυασμό με ένα έντονο πικάντικο λάκτισμα, χωρίς ωστόσο να γίνεται ενοχλητικό ή να χρειάζεσαι πυροσβεστήρα μετά το γεύμα. Καθόλου άσχημα. Το περιμένουμε κι εδώ λοιπόν.

Από: Esquire US

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τι χρειάζεται ένα εστιατόριο για να κερδίσει αστέρι Michelin

Τα 5 σημαντικότερα στοιχεία που λαμβάνουν υπόψιν οι επιθεωρητές του σπουδαίου γαστρονομικού οδηγού και όλα όσα χρειάζεται να προσέξουν τα εστιατόρια που διεκδικούν μία θέση στο κόκκινο βιβλίο.

Dream job: Ζητείται άτομο για να ταξιδεύει και να τρώει BBQ

Μία τέλεια, από κάθε άποψη, δουλειά.