Το ζεστό μέλι αλλάζει τον τρόπο που τρως πίτσα

Σπουδαία ανακάλυψη μίας πιτσαρίας από το Μπρούκλιν.

Η πίτσα αποτελεί ενδεχομένως ένα από τα κορυφαία φαγητά όλων των εποχών και όποιος πει το αντίθετο του εύχομαι να γίνει vegan για πάντα. Όταν μάλιστα βρίσκονται κάποιοι τύποι όπως ο θεός που έβαλε 101 τυριά σε ένα μόνο ζυμάρι ή ο άλλος που έβαλε μια πίτσα μέσα σε ένα μπέργκερ μέσα σε μια πίτσα, τότε αντιλαμβάνεται κανείς γιατί ένα μεγάλο μέρος των σαπιοκοιλιάδων καλοφαγάδων αυτού εδώ του πλανήτη ανήκουν στην κάστα των πιτσο-ταλιμπάν.

Αυτή τη φορά όμως δεν θα μιλήσουμε για ένα ακραίο όπως τα παραπάνω παράδειγμα αλλά για κάτι πιο γαστροϊντελεκτουέλ.

Το ζεστό μέλι αλλάζει τον τρόπο που τρως πίτσα

Ένας ακόμη εντρεπρενέρ της πίτσας, ο Paul Giannone από την πιτσαρία Paulie Gee's στο Greenpoint του Μπρούκλιν (στη Μέκκα των απανταχού afficionados του εδέσματος Νέα Υόρκη) χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο υλικό, το οποίο έχει αγκαλιάσει το κοινό του και το ζητά σχεδόν σε κάθε συνταγή.

ΠΙΤΣΑ 1

Συγκεκριμένα, ο Giannone χρησιμοποιεί το hot honey, που κατ' αποκλειστικότητα μέχρι στιγμής φτιάχνει μία μόνο εταιρεία. Δεν πρόκειται ασφαλώς για καυτό μέλι αλλά για πικάντικο, καθώς είναι προϊόν από άγρια άνθη, εμποτισμένο με βραζιλιάνικες πιπεριές τσίλι.

Αυτό που δίνει στην πίτσα είναι γλυκύτητα σε συνδυασμό με ένα έντονο πικάντικο λάκτισμα, χωρίς ωστόσο να γίνεται ενοχλητικό ή να χρειάζεσαι πυροσβεστήρα μετά το γεύμα. Καθόλου άσχημα. Το περιμένουμε κι εδώ λοιπόν.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας