Όλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie

Η κορυφαία σειρά του Netflix αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνει μπόλικο και εκλεπτυσμένο φαγοπότι.

Όπως και το μεγαλύτερο μέρος της ανθολογίας του Guy Ritchie, το The Gentlemen -που έκανε πριν λίγες ημέρες πρεμιέρα και στο ελληνικό Netflix- είναι ιντριγκαδόρικο, κομψό, γλυκό στο μάτι, αστεία βίαιο και βίαια αστείο. Σε αυτά προσθέτεις την ιδιαίτερη αισθητική, τα γαμάτα ονόματα των (δευτερεύοντων κυρίως) χαρακτήρων του αλλά και το γεγονός πως ακουμπά τον ήπιο παραλογισμό και μαγνητίζει το binge watching ενδιαφέρον. Φυσικά και να το δεις. Και εστιάσεις ιδιαίτερα σε όσα τρώνε και πίνουν οι πρωταγωνιστές της (8 επεισοδίων) σειράς. 

Πριν από οτιδήποτε άλλο, να πέσει το trailer:

Τι τρώνε & τι πίνουν στο The Gentlemen

Το Romanee Conti 2002 του Stanley Johnston

Όταν ο χαρακτήρας του Theo James, Eddie Horniman, συναντά για πρώτη φορά εκείνον του Giancarlo Esposito, Stanley Johnston με 'Τ', παρατηρεί πως ο τελευταίος έχει μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία στο να απολαμβάνει το κρασί του: Το φιλτράρει αρχικά σε καράφα και έπειτα το επαναφέρει στη φιάλη, αφού έχει καθαριστεί και αυτή από τα ιζήματα, καθώς έτσι "το απολαμβάνει στο αρχικό του περιβάλλον, κόντρα στην παράδοση".

Όλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie

Η φινετσάτη Βουργουνδία πέφτει θύμα της ιεροτελεστίας του Johnston αλλά από ό,τι φαίνεται δε χάνει τις νότες από ξύσμα πορτοκαλιού, βότανα και βιολέτες, το λεπτό σώμα με τις μεταξένιες στρώσεις από κεράσια, μαύρες σταφίδες, φρέσκα βότανα και τριαντάφυλλα καθώς και τις σκληρές τανίνες της. 

Το White Park φιλέτο του Bobby Glass

"Τίποτα καλύτερο από ένα μπάρμπεκιου στο καταχείμωνο" αναφέρει ο χαρακτήρας του Ray Winstone στον Eddie Horniman, πριν απολαύσει το κόντρα φιλέτο που ψήνει ο Mr. Kawasaki (Po Wong), στην ιδιότυπη φυλακή όπου εκτίει την ποινή του ο πατέρας της Susie Glass.

Όλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie_11
Όλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie_4

Πρόκειται για μία πολύ παλιά ράτσα βοδινών, που η ιστορία τους στη Βρετανία ξεπερνά τα 2.000 χρόνια. Το κρέας του εν λόγω ζώου είναι άπαχο, νόστιμο, καλά μαρμαρωμένο και ψήνεται ιδανικά σε ελαφρώς χαμηλότερη θερμοκρασία, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις σύγχρονες ράτσες βοείου κρέατος. Μετά από 3 εβδομάδες σιτέματος δίνει τη βέλτιστη εκδοχή της γεύσης του. 

Το γεύμα του Jimmy στο Patty's

Όλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie_8

Πάνκεικ με αυγά και μπέικον, ροδέλες τυριού και μιλκσέικ μπανάνα, μαζί με "εκείνη την ωραία σπιτική σος", που κατά πολλούς είναι απλά κέτσαπ-μαγιονέζα όπως αναφέρει η Gabrielle (Ruby Sear). Στην πραγματικότητα είναι Thousand Island Dressing (μαγιονέζα με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού ή χρένο, χυμό πορτοκαλιού, πάπρικα, Worcestershire sauce, μουστάρδα, ξύδι, τσίλι, πουρέ ντομάτας και ταμπάσκο) και θα κοστίσει στον κακομοίρη τον Jimmy ένα φορτηγάκι γεμάτο χόρτο.

Το γεύμα των Eddie και Frank στο κινέζικο

Όλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie_5

Όλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie_9

Σπρινγκ ρολ λαχανικών, χοιρινό κονφί, τραγανά τσιπς από νουντλς + o κωδικός 69, που δεν είναι πιάτο αλλά ο θυμωμένος ασιατικής καταγωγής σεφ. Αυτά παραγγέλνει ο Frank (John Thomson) στην έξοδο για φαγητό με τον Eddie στο κινέζικο εστιατόριο. Προφανώς, τα πράγματα δεν κυλούν ομαλά και δεν προλαβαίνει να τα απολαύσει. 

Το ταρτάρ αλόγου του Florian de Groot

Όλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie_10

Ισορροπώντας ανάμεσα σε έναν πρωτόγονο γαστρονομικό ρομαντισμό και τις τάσεις της σύγχρονης κουλτούρας του κρέατος, το ταρτάρ ξεχωρίζει για τη βουτυράτη υφή και τη λεπτή γεύση του αλλά και για τη μοναδική αίσθηση που αφήνει στο στόμα. Αρκεί ασφαλώς να είναι σωστά φτιαγμένο, ακόμη κι αν μιλάμε για tartare de cheval -από κρέας αλόγου. Αυτό ακριβώς τιμά ο Βέλγος μπαγαπόντης Florian de Groot του Kristofer Hivju (ναι, ο Tormund Giantsbane του Game of Thrones). 

Το Dalmore 25 ετών των Eddie Horniman και Martin Ward

Όλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie_6

Όταν ο Edwina κλείνει τη συμφωνία με τον Martin Ward (Will Backer), στο 5ο επεισόδιο της σειράς, φροντίζει να επισφραγιστεί με ένα μπουκάλι από το περίφημο single malt από τα Highlands. Πρόκειται για ένα φανταστικό ουίσκι που ωριμάζει σε αμερικανικά βαρέλια, έχει άρωμα εξωτικών φρούτων, εσπεριδοειδών, καραμέλας και σύκου, προτού στο στόμα αποκαλύψει βανίλια Μαδαγασκάρης, ζαχαρωτά και σοκολάτα. Ο Ward ανταποδίδει την ευγενική κίνηση με ένα "ποτσίν από την Κάουντι Μέγιο, φτιαγμένο από πατάτες, ξινόμηλο και ελάχιστο υγρό φρένων". 

Το sloe gin του Geoff Seacombe

Όλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie_2

Η περσόνα του Vinnie Jones, Geoff Seacombe, προσφέρει στην αρχή του έκτου επεισοδίου στον Eddie Horniman sloe gin. Χρησιμοποιεί την εν λόγω διαδικασία για να του δώσει μερικά μαθήματα περί υπομονής. Τον παροτρύνει να μυρίσει πρώτα το παραδοσιακό αγγλικό λικέρ που φτιάχνεται με άγρια μούρα, άγρια δαμάσκηνα ή (και) κορόμηλα. Έχει γλυκύτητα και πικρές νότες.

Το Gin Fizz της Susie Glass

Όλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie_7

Κάθε στιγμή μπορεί να εξελιχθεί σε happy hour για την Susie Glass (Kaya Scodelario). Ακόμη και στην περίσταση του day drinking που εφαρμόζει στο 6ο επεισόδιο, όταν επισκέπτεται την έπαυλη των Horniman και απολαμβάνει ένα πρωινό Gin Fizz: Gin, σιρόπι ζάχαρης, χυμός λεμονιού και ανθρακούχο νερό κάνουν τη δουλειά για το κλασικό cocktail.

Ακολούθησε το Esquire σε FacebookInstagram και Twitter.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr