Ένα λεμόνι είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να αναβαθμίσεις τη σχάρα σου

Το καλύτερο αντικολλητικό όλων των εποχών.

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, ζήτα τεκίλα και αλάτι αναφέρει μια αμφιλεγόμενη λαϊκή ρήση αλλά τα πράγματα μπορούν να έχουν περισσότερες και πιο χρήσιμες αναγνώσεις. Και όχι, δεν αναφερόμαστε μόνο σε ένα ποτήρι παγωμένης λεμονάδας που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως ευεργετική τις ημέρες του καύσωνα, αλλά σε κάποιες χρήσεις του καλλιεργημένου υβριδίου, που προέρχεται από άγριες ποικιλίες όπως το κίτρο και το μανταρίνι. Όπως οι παρακάτω.

Προστατεύει το ψάρι

Το τελευταίο βήμα πριν ασχοληθείς ενδελεχώς με ένα καλομαγειρεμένο ψάρι είναι να το ποτίσεις με μερικές σταγόνες λεμονιού. Πέρα από αυτό ωστόσο, το λεμόνι μπορεί να χρησιμεύσει και στο ψήσιμο. Απλώνεις μερικές φέτες λεμονιού τη μία πλάι στην άλλη και τοποθετείς επάνω τους το ψάρι πριν το ψήσεις. Αυτό θα βοηθήσει στο να μην κολλήσει στη σχάρα κατά το ψήσιμο

Κρατά φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά

Ήξερες ότι ένα κομμένο στη μέση λεμόνι κοντά σε αβοκάντο, μήλο ή μπανάνες μπορεί να αποτρέψει την γρήγορη ωρίμανση των φρούτων; Ειδικά από τη στιγμή που αυτά έχουν κοπεί και πρέπει να χρησιμοποιηθούν ξανά αργότερα. 

Κάν' το μπαχαρικό

Με λεμόνι μπορείς να δημιουργήσεις και ένα σπιτικό καρύκευμα το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει στο φαγητό, δίνοντας γεύση και χαρακτήρα. Αρκεί να τοποθετήσεις ξύσμα λεμονιού στον φούρνο, μαζί με θαλασσινό λεμόνι και λίγες σταγόνες lime και να το ψήσεις στους 200 βαθμούς για περίπου 2 ώρες. Το αποθηκεύεις σε αεροστεγές βάζο και το "χιονίζεις" όποτε θέλεις στα αγαπημένα σου φαγητά.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας