Πώς το παστό βοδινό κρέας συνδέεται με τη διπολική διαταραχή
Θα μας τρελάνουν οι ερευνητές.
Οι επιστήμονες, φαινομενικά αποφασισμένοι να αποδείξουν ότι κάθε νοστιμότατο φαγητό είναι ένας μεταμφιεσμένος δολοφόνος της υγείας, έστρεψαν τις έρευνές τους στο beef jerky, αυτές τις λωρίδες παστού -άπαχου- βοδινού κρέατος μαριναρισμένου με μπαχαρικά.
Εξετάζοντας τις διατροφικές συνήθειες δεκάδων ψυχικά ασθενών, οι γιατροί του ιδιωτικού ερευνητικού πανεπιστημίου Johns Hopkins, διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν αναφέρει ότι έτρωγαν παστό βοδινό περισσότερο από δυο φορές τη βδομάδα ήταν εκείνοι που εμφάνιζαν τριπλάσια συμπτώματα διπολικής διαταραχής (αλλιώς, μανιοκατάθλιψη) συγκριτικά με τους υπόλοιπους ψυχάκηδες. Σύμφωνα με την αναφορά, οι επιστήμονες συνέχισαν τις δοκιμές σε αρουραίους και διαπίστωσαν ότι και τα εν λόγω τρωκτικά, καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες beef jerky παρουσίασαν αναπάντεχες εκδηλώσεις μανιακών επεισοδίων σε διάστημα μόλις λίγων εβδομάδων.
Ο Robert Yolken, καθηγητής νευροβιολογίας και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, αναφέρει ότι το πρόβλημα οφείλεται στην υψηλή παρουσία νιτρικού άλατος, ενός φυτοφαρμάκου που προστίθεται στις φυτικές καλλιέργειες για να εξοντώσουν τα επικίνδυνα βακτηρίδια.
Εξαιτίας της απουσίας βρασμού ή ψησίματος του κρέατος σε μεγάλες θερμοκρασίες, το νιτρικό άλας παραμένει αναλλοίωτο σε κομμάτια παστών όπως το beef jerky, επηρεάζοντας ραγδαία την ομαλή λειτουργία των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου.
Η μελέτη απαιτεί ακόμη μια σειρά εξετάσεων σε σχέση με το χοιρινό παστό και άλλα κρέατα που επεξεργάζονται με την ίδια διαδικασία (όπως η στρουθοκάμηλος, τα ψάρια, ακόμη και τα καπνιστά αλλαντικά), ωστόσο, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το beef jerky έχει πάρει την άγουσα προς την έξοδο από το μενού μας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Όλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie
Η κορυφαία σειρά του Netflix αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνει μπόλικο και εκλεπτυσμένο φαγοπότι.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΜία γευσιγνωσία 'Μπουκιά και συγχώριο' στο Iama
Ηλίας Μαμαλάκης και Ηλίας Σκουλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, στο δημοφιλές μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ διαδρομή της λαγάνας στο σήμερα
Καμία Καθαρή Δευτέρα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς αυτήν.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΕγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας
Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας μίνι οδηγός για εστιατόρια και ταβέρνες για όλη τη Σαρακοστή
Ό,τι πρέπει για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.
Το θρυλικό Château de Beaucastel στη Μεγάλη Βρεταννία
Ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων στο εμβληματικό αθηναϊκό σποτ.
Γραφει Μπαμπης Δουκας