Η Ελλάδα έχει την καλύτερη Κουζίνα στον κόσμο για το 2025

Η ελληνική κουζίνα αναδείχθηκε η καλύτερη στον κόσμο για το 2025, σύμφωνα με το Taste Atlas. Πλούσια προϊόντα, παραδοσιακές συνταγές και θρυλικά εστιατόρια διακρίνονται διεθνώς.

Με βάση 477.287 αξιολογήσεις για 15.478 φαγητά, η Ελλάδα κατέκτησε την κορυφή της λίστας του Taste Atlas για την καλύτερη κουζίνα 2024-2025.

Με έμφαση στα αγνά προϊόντα και την πλούσια γαστρονομική παράδοση, το ελληνικό τραπέζι γίνεται σημείο αναφοράς για τη διεθνή κουζίνα.

Μοναδικές γεύσεις

Το Taste Atlas, γνωστό ως ο "παγκόσμιος χάρτης των γεύσεων", έδωσε στην Ελλάδα την πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω γίγαντες όπως η Ιταλία και η Γαλλία. Η επιτυχία της ελληνικής κουζίνας οφείλεται κυρίως στην εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών της. Από τα φιστίκια Αιγίνης μέχρι τα φημισμένα πορτοκάλια Μάλεμε και το αγνό ελαιόλαδο, η ελληνική παραγωγή εγγυάται μοναδικές γεύσεις.

Το Taste Atlas ξεχώρισε επίσης κάποια από τα κορυφαία προϊόντα και πιάτα της Ελλάδας, όπως η φάβα Σαντορίνης και η μπουγάτσα Σερρών. Η μπουγάτσα, μάλιστα, βρέθηκε στη 10η θέση των καλύτερων πρωινών του κόσμου. Άλλη μια σημαντική διάκριση ήταν για τα τρίγωνα Πανοράματος Θεσσαλονίκης, που πέρυσι αναδείχθηκαν το δεύτερο καλύτερο γλυκό διεθνώς. Επίσης, το σαγανάκι κατέκτησε την πρωτιά ως το κορυφαίο πιάτο με βάση το τυρί.

Πέρα από τα προϊόντα, η ελληνική γαστρονομία αναδεικνύεται και από τα παραδοσιακά εστιατόρια της χώρας. Το θρυλικό Antikristo στα Χανιά, το Pesketi στο Ηράκλειο και η Ταβέρνα του Νίνου στην Κέρκυρα είναι μερικά από τα μέρη που αξίζει να επισκεφθεί κανείς.

Η κατάταξη ολοκληρώνεται με τις κουζίνες της Ιταλίας στη δεύτερη θέση και του Μεξικού και της Ισπανίας στην τρίτη και τέταρτη. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται ακόμη οι κουζίνες της Πορτογαλίας, της Τουρκίας, της Ινδονησίας, της Γαλλίας, της Κίνας και της Ιαπωνίας.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Fissler: Όταν η γερμανική ακρίβεια συναντά τη χαρά του μαγειρέματος

Από το 1845 έως σήμερα, η Fissler αποτελεί συνώνυμο της γερμανικής ακρίβειας στο μαγείρεμα, με premium σκεύη που αντέχουν στον χρόνο.

Όσπρια στο γιορτινό τραπέζι; Ναι! Ιδέες για να τα βάλεις από το πρώτο dip μέχρι το κυρίως πιάτο

Όσπρια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου, σε ρόλο πρωταγωνιστή: κρεμώδη dips, σαλάτες και κυρίως πιάτα για κάθε τύπο καλεσμένου.

Το Pomo d’ Oro εντυπωσίασε την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πρωτότυπα κερκυραϊκή κουζίνα του

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026

Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.

Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.