Τα μελομακάρονα είναι το κορυφαίο χριστουγεννιάτικο γλυκό της Ευρώπης, σύμφωνα με τους ειδικούς
Τα μελομακάρονα αναδείχθηκαν το κορυφαίο χριστουγεννιάτικο γλυκό στην Ευρώπη από το Taste Atlas, με 4,4/5 αστέρια, αφήνοντας πίσω κορυφαίες γεύσεις άλλων χωρών.
Το Taste Atlas, ο διεθνής γαστρονομικός οδηγός που αναδεικνύει τις καλύτερες γεύσεις του κόσμου, έφερε φέτος τα Χριστούγεννα ακόμη μια διάκριση για τις γεύσεις στην Ελλάδα. Τα μελομακάρονα, το αγαπημένο μας χριστουγεννιάτικο έδεσμα, ψηφίστηκαν ως το κορυφαίο γλυκό της Ευρώπης για την εορταστική περίοδο.
Τα υπόλοιπα γλυκά της λίστας
Με βαθμολογία 4,4/5, τα μελομακάρονα ανέβηκαν στην πρώτη θέση της λίστας, αφήνοντας πίσω εμβληματικά γλυκά, όπως το ιταλικό παντόρο (4,1/5) και ο γαλλικός χριστουγεννιάτικος κορμός (3,9/5). Δεν είναι τυχαίο που το γλυκό αυτό, με την πλούσια γεύση και την παραδοσιακή συνταγή, λατρεύεται τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.
Σύμφωνα με το Taste Atlas, "αν και πιστεύεται ότι προέρχονται από την αρχαία Φοινίκη, τα μελομακάρονα είναι σήμερα ένα τυπικό ελληνικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα". Φτιαγμένα από σιμιγδάλι, ελαιόλαδο, μέλι, πορτοκάλι, κανέλα και κονιάκ, αυτά τα αρωματικά μπισκότα ψήνονται και στη συνέχεια περιχύνονται με σιρόπι μελιού, ολοκληρώνοντας την εμπειρία με μια γενναιόδωρη δόση τριμμένου καρυδιού.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρώτη θέση φιγουράρει μαζί τους και ο μπακλαβάς, που αναφέρεται ως γλυκό της Τουρκίας. Παρόλα αυτά, η ελληνική παράδοση ξεχώρισε και με την καρυδόπιτα, η οποία κατέλαβε θέση στη λίστα με βαθμολογία 3,8.
Η επιτυχία των μελομακάρονων βασίζεται στην απλότητα και την ποιότητα των υλικών. Όπως φαίνεται, κανένα άλλο γλυκό δεν καταφέρνει να τα συνδυάσει τόσο αρμονικά κι έτσι έχουμε το απόλυτο γλυκό για τα Χριστούγεννα.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Fissler: Όταν η γερμανική ακρίβεια συναντά τη χαρά του μαγειρέματος
Από το 1845 έως σήμερα, η Fissler αποτελεί συνώνυμο της γερμανικής ακρίβειας στο μαγείρεμα, με premium σκεύη που αντέχουν στον χρόνο.
Όσπρια στο γιορτινό τραπέζι; Ναι! Ιδέες για να τα βάλεις από το πρώτο dip μέχρι το κυρίως πιάτο
Όσπρια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου, σε ρόλο πρωταγωνιστή: κρεμώδη dips, σαλάτες και κυρίως πιάτα για κάθε τύπο καλεσμένου.
Το Pomo d’ Oro εντυπωσίασε την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πρωτότυπα κερκυραϊκή κουζίνα του
Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.
Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα
Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.

