Κάτι έχουν πάθει όλοι με τα κρεμμύδια στο TikTok

Το TikTok έχει πάθει εμμονή με ένα νέο food trend που δεν περιλαμβάνει αβοκάντο ή πολύχρωμα γλυκά, αλλά… κρεμμύδια. Διαβάστε τι είναι το "onion boil" που έχει έντονο ελληνικό στοιχείο.

Το TikTok δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει με τα γαστρονομικά trends του. Αυτή τη φορά, το viral πιάτο που έχει κατακλύσει τα feeds δεν είναι κάποιο hipster smoothie ή ένα φανταχτερό γλυκό, αλλά κάτι απλό, ταπεινό και... κλασικό: το κρεμμύδι.

Ναι, το "onion boil” ή αλλιώς "βραστό κρεμμύδι" είναι το νέο trend που έχει μαγνητίσει εκατομμύρια χρήστες – και οι λόγοι είναι πολλοί.

Η συνταγή

Πρόκειται ουσιαστικά για μια μινιμαλιστική εκδοχή του ντολμά, των κλασικών γεμιστών λαχανικών της Μεσογείου, αλλά με μια μικρή ανατροπή. Η συνταγή είναι απλή: σκάβεις ένα κρεμμύδι, το γεμίζεις με βούτυρο και ό,τι μπαχαρικά τραβάει η όρεξή σου, το τυλίγεις σε αλουμινόχαρτο και το ψήνεις μέχρι να γίνει μαλακό και αρωματικό. Το αποτέλεσμα; Μια εκρηκτική δόση γεύσης, με το βούτυρο να λιώνει στο εσωτερικό του κρεμμυδιού και να δημιουργεί μια τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο γλυκό και το αλμυρό.

Το trend πήρε φωτιά χάρη στη δημιουργό @stephpappas, της οποίας το βίντεο με τη συνταγή ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια views, ενώ η @thishealthytable ακολούθησε με πάνω από 3 εκατομμύρια προβολές. Τα βίντεο είναι σχεδόν πάντα τα ίδια: ένας δημιουργός χαράζει το κρεμμύδι, το γεμίζει με βούτυρο, προσθέτει καρυκεύματα και το ψήνει μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Αυτό που κάνει τη διαδικασία τόσο ελκυστική – πέρα από τη γεύση – είναι η ίδια η εικόνα του βουτύρου που λιώνει μέσα στο κρεμμύδι, δημιουργώντας ένα σχεδόν κινηματογραφικό food porn αποτέλεσμα.

Όχι δεν είναι όλοι fans

Όπως σε κάθε viral food trend, δεν λείπουν και οι επικριτές. Υπάρχουν εκείνοι που το αποκαλούν "βόμβα στο στομάχι”, καθώς το βραστό κρεμμύδι με βούτυρο μπορεί να είναι κάπως βαρύ για κάποιους. Ωστόσο, αρκετοί προτείνουν εναλλακτικές εκδοχές, πιο κοντά στα κλασικά γεμιστά, προσθέτοντας ρύζι, κιμά ή ακόμα και vegan γέμιση με φακές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το "onion boil” αποδεικνύει κάτι βασικό: το φαγητό δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκο για να γίνει viral. Η συνταγή αυτή είναι απλή, εύκολη και μπορεί να γίνει με ό,τι έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα