Κάτι έχουν πάθει όλοι με τα κρεμμύδια στο TikTok
Το TikTok έχει πάθει εμμονή με ένα νέο food trend που δεν περιλαμβάνει αβοκάντο ή πολύχρωμα γλυκά, αλλά… κρεμμύδια. Διαβάστε τι είναι το "onion boil" που έχει έντονο ελληνικό στοιχείο.
Το TikTok δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει με τα γαστρονομικά trends του. Αυτή τη φορά, το viral πιάτο που έχει κατακλύσει τα feeds δεν είναι κάποιο hipster smoothie ή ένα φανταχτερό γλυκό, αλλά κάτι απλό, ταπεινό και... κλασικό: το κρεμμύδι.
Ναι, το "onion boil” ή αλλιώς "βραστό κρεμμύδι" είναι το νέο trend που έχει μαγνητίσει εκατομμύρια χρήστες – και οι λόγοι είναι πολλοί.
Η συνταγή
Πρόκειται ουσιαστικά για μια μινιμαλιστική εκδοχή του ντολμά, των κλασικών γεμιστών λαχανικών της Μεσογείου, αλλά με μια μικρή ανατροπή. Η συνταγή είναι απλή: σκάβεις ένα κρεμμύδι, το γεμίζεις με βούτυρο και ό,τι μπαχαρικά τραβάει η όρεξή σου, το τυλίγεις σε αλουμινόχαρτο και το ψήνεις μέχρι να γίνει μαλακό και αρωματικό. Το αποτέλεσμα; Μια εκρηκτική δόση γεύσης, με το βούτυρο να λιώνει στο εσωτερικό του κρεμμυδιού και να δημιουργεί μια τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο γλυκό και το αλμυρό.
Το trend πήρε φωτιά χάρη στη δημιουργό @stephpappas, της οποίας το βίντεο με τη συνταγή ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια views, ενώ η @thishealthytable ακολούθησε με πάνω από 3 εκατομμύρια προβολές. Τα βίντεο είναι σχεδόν πάντα τα ίδια: ένας δημιουργός χαράζει το κρεμμύδι, το γεμίζει με βούτυρο, προσθέτει καρυκεύματα και το ψήνει μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Αυτό που κάνει τη διαδικασία τόσο ελκυστική – πέρα από τη γεύση – είναι η ίδια η εικόνα του βουτύρου που λιώνει μέσα στο κρεμμύδι, δημιουργώντας ένα σχεδόν κινηματογραφικό food porn αποτέλεσμα.
Όχι δεν είναι όλοι fans
Όπως σε κάθε viral food trend, δεν λείπουν και οι επικριτές. Υπάρχουν εκείνοι που το αποκαλούν "βόμβα στο στομάχι”, καθώς το βραστό κρεμμύδι με βούτυρο μπορεί να είναι κάπως βαρύ για κάποιους. Ωστόσο, αρκετοί προτείνουν εναλλακτικές εκδοχές, πιο κοντά στα κλασικά γεμιστά, προσθέτοντας ρύζι, κιμά ή ακόμα και vegan γέμιση με φακές.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το "onion boil” αποδεικνύει κάτι βασικό: το φαγητό δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκο για να γίνει viral. Η συνταγή αυτή είναι απλή, εύκολη και μπορεί να γίνει με ό,τι έχεις ήδη στην κουζίνα σου.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα

