Οι άντρες κοροϊδεύουν τους φίλους τους που δεν τρώνε κρέας, σύμφωνα με νέα έρευνα
Κάποιοι εξακολουθούν να ζουν με το φόβο παραγγελίας vegeterian πιάτων επειδή η αρρενωπότητα είναι κάπως εύθραυστη.
Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι άντρες δεν παραγγέλνουν vegetarian πιάτα κατά την επίσκεψή τους σε κάποιο εστιατόριο γιατί φοβούνται πως θα ντροπιάσουν την παρέα τους και θα ντροπιαστούν και οι ίδιοι.
Μία ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον παρακολουθούσε για ένα ολόκληρο έτος 22 Βρετανούς άντρες ενώ αυτοί έτρωγαν έξω. Οι παρατηρήσεις τους καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι βίωσαν κοινωνική απομόνωση μεταξύ των φίλων τους επειδή ήθελαν να τρώνε λιγότερο κρέας. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο Royal Geographical Society conference την περασμένη εβδομάδα.
Οι άντρες που θέλουν να ακολουθήσουν μία χορτοφαγική ή εντελώς vegan διατροφή περιορίζονται ως επί το πλείστον στο φαγητό στο σπίτι και δεν νιώθουν άνεση να τρώνε δημοσίως, ασχέτως του λόγου που τους οδήγησε στις συγκεκριμένες επιλογές (πχ κάποιο πρόβλημα υγείας) είναι ένα ακόμη από τα συμπεράσματα της έρευνας.
"Ένας άντρας κοντά στα 30 που αποκαλεί τον εαυτό του vegetarian δεν πρόκειται να ακολουθήσει τους φίλους του για ένα burger μετά από έναν αγώνα 5x5" αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης, Dr. Emma Roe. "Υπάρχουν πολλοί άντρες εκεί έξω που θα ήθελαν να τρώνε λιγότερο κρέας αλλά μοιάζουν να χρειάζονται ένα είδος κοινωνικής άδειας και αποδοχής για να προχωρήσουν στην κίνηση αυτή" συμπληρώνει η Dr. Roe.
Όλοι θα μπορούσαν να συμφωνήσουν στο ότι το να ανησυχεί κάποιος γι΄αυτά που τρώει είναι ελάσσονος σημασίας θέμα σε σχέση με άλλες πτυχές της καθημερινότητας. Οι βιώσιμες πηγές τροφίμων και η κατανάλωση λιγότερου κρέατος είναι σύμφωνα με τους ερευνητές ζωτικής σημασίας για το μέλλον της διατροφής. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να αντικαταστήσεις τις μπριζόλες με τα σπαράγγια.
Από: Esquire UK
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα