Οι άντρες κοροϊδεύουν τους φίλους τους που δεν τρώνε κρέας, σύμφωνα με νέα έρευνα

Κάποιοι εξακολουθούν να ζουν με το φόβο παραγγελίας vegeterian πιάτων επειδή η αρρενωπότητα είναι κάπως εύθραυστη.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 05 Σεπτεμβρίου 2018

Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι άντρες δεν παραγγέλνουν vegetarian πιάτα κατά την επίσκεψή τους σε κάποιο εστιατόριο γιατί φοβούνται πως θα ντροπιάσουν την παρέα τους και θα ντροπιαστούν και οι ίδιοι. 

Μία ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον παρακολουθούσε για ένα ολόκληρο έτος 22 Βρετανούς άντρες ενώ αυτοί έτρωγαν έξω. Οι παρατηρήσεις τους καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι βίωσαν κοινωνική απομόνωση μεταξύ των φίλων τους επειδή ήθελαν να τρώνε λιγότερο κρέας. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο Royal Geographical Society conference την περασμένη εβδομάδα.

Οι άντρες που θέλουν να ακολουθήσουν μία χορτοφαγική ή εντελώς vegan διατροφή περιορίζονται ως επί το πλείστον στο φαγητό στο σπίτι και δεν νιώθουν άνεση να τρώνε δημοσίως, ασχέτως του λόγου που τους οδήγησε στις συγκεκριμένες επιλογές (πχ κάποιο πρόβλημα υγείας) είναι ένα ακόμη από τα συμπεράσματα της έρευνας.

"Ένας άντρας κοντά στα 30 που αποκαλεί τον εαυτό του vegetarian δεν πρόκειται να ακολουθήσει τους φίλους του για ένα burger μετά από έναν αγώνα 5x5" αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης, Dr. Emma Roe. "Υπάρχουν πολλοί άντρες εκεί έξω που θα ήθελαν να τρώνε λιγότερο κρέας αλλά μοιάζουν να χρειάζονται ένα είδος κοινωνικής άδειας και αποδοχής για να προχωρήσουν στην κίνηση αυτή" συμπληρώνει η Dr. Roe.

Όλοι θα μπορούσαν να συμφωνήσουν στο ότι το να ανησυχεί κάποιος γι΄αυτά που τρώει είναι ελάσσονος σημασίας θέμα σε σχέση με άλλες πτυχές της καθημερινότητας. Οι βιώσιμες πηγές τροφίμων και η κατανάλωση λιγότερου κρέατος είναι σύμφωνα με τους ερευνητές ζωτικής σημασίας για το μέλλον της διατροφής. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να αντικαταστήσεις τις μπριζόλες με τα σπαράγγια. 

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας