
Η Mastercard παρουσιάζει το εστιατόριο Kykloi by Priceless
Το νέο εστιατόριο συνδυάζει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα με τον κοινωνικό σκοπό, εκφράζοντας έμπρακτα το όραμα της Mastercard για ανεκτίμητες εμπειρίες.
Αθήνα, 3 Ιουλίου 2025 - Η Mastercard ενισχύει την παρουσία της στον χώρο της γαστρονομίας με το Kykloi by Priceless, το πρώτο της εστιατόριο στην Ελλάδα, το οποίο βρίσκεται στην οδό Βουτάδων 36, στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που φέρνει μαζί τη σύγχρονη γαστρονομία με τον κοινωνικό σκοπό, ενσωματώνοντας τις αξίες του brand γύρω από τη βιωσιμότητα, τη συμπερίληψη και την αυθεντική φιλοξενία.

Kykloi by Priceless: Το εστιατόριο της Mastercard
Το μενού του Kykloi by Priceless, σε επιμέλεια του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Παύλου Κυριάκη, ακολουθεί τη φιλοσοφία της mindful cuisine, με έμφαση στην εποχικότητα, την τοπικότητα και την απλότητα των υλικών. Χρησιμοποιώντας προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών, ο σεφ επανασυστήνει την ελληνική κουζίνα μέσα από έναν σύγχρονο, απλό αλλά ουσιαστικό τρόπο, δίνοντας έμφαση στη γεύση και στη συνειδητή απόλαυση.
Η στρατηγική πίσω από το Kykloi by Priceless
Το Kykloi by Priceless αποτελεί φυσική προέκταση της παγκόσμιας στρατηγικής της Mastercard που εξελίσσει το brand πέρα από τις συναλλαγές, στον χώρο των εμπειριών. Πρόκειται για έναν χώρο που συνδέει ουσιαστικά τους ανθρώπους με τα ενδιαφέροντά τους — στην προκειμένη περίπτωση, με αυτό της γαστρονομίας — και δίνει μορφή σε βασικούς πυλώνες του brand: τη σύνδεση με τον άνθρωπο, την καινοτομία στον φυσικό χώρο και τη δέσμευση για θετικό κοινωνικό αποτύπωμα μέσω του προγράμματος ReStart.

Η φιλοσοφία της Mindful Cuisine
Η "mindful cuisine” δεν είναι απλώς ένα γαστρονομικό trend. Είναι μια σύγχρονη φιλοσοφία που ενσωματώνει την εποχικότητα, την τοπικότητα, τον σεβασμό στον παραγωγό και τη συνειδητή απόλαυση του φαγητού. Στο Kykloi by Priceless, η κουζίνα δεν αφορά μόνο τη γεύση αλλά και την πρόθεση: από πού έρχεται η τροφή, πώς παρασκευάζεται, από ποιους και γιατί. Είναι μια ολιστική εμπειρία που εκφράζει τις αξίες της Mastercard για βιωσιμότητα και υπευθυνότητα και ένταξη.
ReStart: Ένταξη στην πράξη, μέσα από τη γαστρονομία
Στο Kykloi by Priceless, το πρόγραμμα ReStart της Mastercard παίρνει μορφή και εφαρμογή. Απόφοιτοι του προγράμματος —που υλοποιείται σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Odyssea και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων— εργάζονται σε θέσεις κουζίνας και service, υπό την καθοδήγηση του Παύλου Κυριάκη και της ομάδας του. Με περισσότερους από 200 συμμετέχοντες να έχουν ήδη εκπαιδευτεί, το εστιατόριο λειτουργεί ως ζωντανό πεδίο ένταξης: ένας χώρος όπου η γαστρονομία συναντά την κοινωνική πρόοδο, προσφέροντας επαγγελματικά εφόδια, αυτοπεποίθηση και μια πραγματική δεύτερη ευκαιρία.

Design – Ο χώρος ως προέκταση της εμπειρίας
Η αισθητική του εστιατορίου βασίζεται στη λιτότητα και τα φυσικά υλικά, με συνεργασίες αποκλειστικά από μικρές ελληνικές επιχειρήσεις. Ξύλο, κεραμικά και γήινοι τόνοι δημιουργούν ένα περιβάλλον ηρεμίας, αυθεντικότητας και διακριτικής πολυτέλειας — απόλυτα εναρμονισμένο με τις αξίες του brand.
Το όνομα Kykloi
Το Kykloi εμπνέεται από το οπτικό DNA της Mastercard και φέρει έναν συμβολισμό που διατρέχει όλη τη φιλοσοφία του: συνέχεια, επανεκκίνηση, σύνδεση. Οι κύκλοι εκφράζουν τους ανθρώπους του ReStart που επιστρέφουν στην αγορά εργασίας, το ίδιο το πρόγραμμα που ανοίγει νέους δρόμους ένταξης, την τροφή που επιστρέφει στη βιωσιμότητα και την κοινότητα που μοιράζεται την εμπειρία.
Παράλληλα, ο κύκλος είναι το πιάτο, το τραπέζι, ο κοινός χώρος. Το Kykloi είναι ένα σημείο συνάντησης — ανάμεσα στη γεύση, την εμπειρία, τον κοινωνικό σκοπό και το brand.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα