O Gordon Ramsay ξέρει καλά πώς ψήνεται τέλεια κάθε κρέας

Ξεκίνα να ζεσταίνεις το γκριλ.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 19 Σεπτεμβρίου 2018

Σωστά ψημένη στην εξωτερική πλευρά, ζουμερή όσο δεν πάει στο εσωτερικό της. Ο Gordon Ramsay ασφαλώς και έχει δουλέψει αρκετά πάνω στο πολύ ευαίσθητο θέμα του ψησίματος της μπριζόλας.

Εκτός από το να καταστρέφει καριέρες επίδοξων μαγείρων πριν καν αρχίσουν, ο πολυσυζητημένος Βρετανός σεφ γνωρίζει σε σχεδόν τέλειο βαθμό τι είναι αυτό -ή μάλλον αυτά- που αναβαθμίζει μία μπριζόλα. 

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις σύμφωνα με τον Gordon Ramsay: 

  • Βάλε αλάτι και πιπέρι και στις δύο πλευρές της μπριζόλας.
  • Ρίξε λίγο λάδι στο τηγάνι.
  • Τοποθέτησε την μπριζόλα στο τηγάνι μαζί με λίγα φυλλαράκια δεντρολίβανου.
  • Θωράκισε την μπριζόλα και από τις δύο πλευρές και βγάλε την από το τηγάνι.
  • Πρόσθεσε βούτυρο, μανιτάρια, ψιλοκομμένο σκόρδο και ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια στο τηγάνι.
  • Πρόσθεσε λίγο κονιάκ στο τηγάνι και τοποθέτησε μέσα πάλι την μπριζόλα.
  • Βάλε 1 κουταλιά ζωμό και κρέμα γάλακτος.
  • Μόλις αρχίζει να βράζει, ρίξε την σάλτσα που έχει δημιουργηθεί με ένα κουτάλι πάνω στην μπριζόλα.
  • Πασπάλισε με λίγο μαϊντανό.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Γουακαμόλε αλλά με αστέρι Michelin

Ένας ειδικός προτείνει την ιδανικότερη φόρμουλα για το κορυφαίο dip του πλανήτη με αφορμή τη σημερινή Guacamole Day.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Salonica Restaurant, όχι τυχαία ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας

Η σπουδαία δουλειά του Σωτήρη Ευαγγέλου επιβραβεύτηκε με έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Noma μόλις έγινε τριάστερο

Τρία αστέρια Michelin για το σπουδαίο εστιατόριο της Κοπεγχάγης, για πρώτη φορά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το μέλλον του ελληνικού fine dining, σύμφωνα με τους κορυφαίους Έλληνες σεφ

Άγγελος Λάντος, Λευτέρης Λαζάρου, Έκτορας Μποτρίνι και Τάσος Μαντής καταθέτουν τη γνώμη τους για την πορεία της υψηλής γαστρονομίας στη χώρα μας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τη σάλτσα XO

Πρωτοφτιάχτηκε στο Χονγκ Κονγκ των 80s και θεωρείται η πιο upcoming sauce του γευστικού κόσμου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας