
O Gordon Ramsay ξέρει καλά πώς ψήνεται τέλεια κάθε κρέας
Ξεκίνα να ζεσταίνεις το γκριλ.

Σωστά ψημένη στην εξωτερική πλευρά, ζουμερή όσο δεν πάει στο εσωτερικό της. Ο Gordon Ramsay ασφαλώς και έχει δουλέψει αρκετά πάνω στο πολύ ευαίσθητο θέμα του ψησίματος της μπριζόλας.
Εκτός από το να καταστρέφει καριέρες επίδοξων μαγείρων πριν καν αρχίσουν, ο πολυσυζητημένος Βρετανός σεφ γνωρίζει σε σχεδόν τέλειο βαθμό τι είναι αυτό -ή μάλλον αυτά- που αναβαθμίζει μία μπριζόλα.
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις σύμφωνα με τον Gordon Ramsay:
- Βάλε αλάτι και πιπέρι και στις δύο πλευρές της μπριζόλας.
- Ρίξε λίγο λάδι στο τηγάνι.
- Τοποθέτησε την μπριζόλα στο τηγάνι μαζί με λίγα φυλλαράκια δεντρολίβανου.
- Θωράκισε την μπριζόλα και από τις δύο πλευρές και βγάλε την από το τηγάνι.
- Πρόσθεσε βούτυρο, μανιτάρια, ψιλοκομμένο σκόρδο και ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια στο τηγάνι.
- Πρόσθεσε λίγο κονιάκ στο τηγάνι και τοποθέτησε μέσα πάλι την μπριζόλα.
- Βάλε 1 κουταλιά ζωμό και κρέμα γάλακτος.
- Μόλις αρχίζει να βράζει, ρίξε την σάλτσα που έχει δημιουργηθεί με ένα κουτάλι πάνω στην μπριζόλα.
- Πασπάλισε με λίγο μαϊντανό.
Από: Esquire UK
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα