O Gordon Ramsay ξέρει καλά πώς ψήνεται τέλεια κάθε κρέας

Ξεκίνα να ζεσταίνεις το γκριλ.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 19 Σεπτεμβρίου 2018

Σωστά ψημένη στην εξωτερική πλευρά, ζουμερή όσο δεν πάει στο εσωτερικό της. Ο Gordon Ramsay ασφαλώς και έχει δουλέψει αρκετά πάνω στο πολύ ευαίσθητο θέμα του ψησίματος της μπριζόλας.

Εκτός από το να καταστρέφει καριέρες επίδοξων μαγείρων πριν καν αρχίσουν, ο πολυσυζητημένος Βρετανός σεφ γνωρίζει σε σχεδόν τέλειο βαθμό τι είναι αυτό -ή μάλλον αυτά- που αναβαθμίζει μία μπριζόλα. 

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις σύμφωνα με τον Gordon Ramsay: 

  • Βάλε αλάτι και πιπέρι και στις δύο πλευρές της μπριζόλας.
  • Ρίξε λίγο λάδι στο τηγάνι.
  • Τοποθέτησε την μπριζόλα στο τηγάνι μαζί με λίγα φυλλαράκια δεντρολίβανου.
  • Θωράκισε την μπριζόλα και από τις δύο πλευρές και βγάλε την από το τηγάνι.
  • Πρόσθεσε βούτυρο, μανιτάρια, ψιλοκομμένο σκόρδο και ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια στο τηγάνι.
  • Πρόσθεσε λίγο κονιάκ στο τηγάνι και τοποθέτησε μέσα πάλι την μπριζόλα.
  • Βάλε 1 κουταλιά ζωμό και κρέμα γάλακτος.
  • Μόλις αρχίζει να βράζει, ρίξε την σάλτσα που έχει δημιουργηθεί με ένα κουτάλι πάνω στην μπριζόλα.
  • Πασπάλισε με λίγο μαϊντανό.

Από: Esquire UK

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάρχει ενδεχόμενο η σοκολάτα να εξαφανιστεί εντελώς μέσα στα επόμενα χρόνια

Ή να γίνει εξαιρετικά δύσκολη και πανάκριβη η παραγωγή της.

Πώς και πού θα φας την αυθεντική βαλενθιάνικη παέγια

Τιμούμε την #WorldPaellaDay με τον τρόπο που της αρμόζει.