
Απόλυτα υγιεινό το κρέας όταν ψήνεται στα κάρβουνα
Τέλεια γεύση, ελάχιστα λιπαρά, πρωτεΐνες και όλα τα υπόλοιπα οφέλη της σχάρας.

Κάποιοι το προτιμούν rare και μερικοί πραγματικά καλοψημένο. Υπάρχουν οι λάτρεις των κοπών και εκείνοι που δεν κάνουν διακρίσεις. Υπάρχουν άπειρες παραλλαγές ψησίματος και μαγειρέματος για ένα καλό κομμάτι κρέας αλλά μία προκαλεί εσχάτως συζητήσεις: είναι πραγματικά επικίνδυνο για την υγεία το κόκκινο κρέας και το ψήσιμό του στα κάρβουνα; Τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί αρκετές αντικρουόμενες απόψεις.
Εφόσον το κρέας ψήνεται σωστά στη σχάρα μπορεί να έχει ακόμη και οφέλη για την υγεία σου. Ναι, αυτό είναι δυνατόν καθώς περιέχει βιοδραστικές ουσίες, ευγενείς πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και απαραίτητα αμινοξέα. Μαγειρεμένο ή πιο σωστά ψημένο καταλλήλως ένα καλό κομμάτι κρέας μετατρέπεται από γαστριμαργική αμαρτία (και) σε πλεονέκτημα για μια σωστή γραμμή.
Το μπάρμπεκιου είναι ανάμεσα στις πιο παλιές μεθόδους μαγειρικής: η ιδέα να συγκεντρώνονται άνθρωποι γύρω από τη φωτιά και να μαγειρεύουν αποτελεί μία από τις βάσεις της δημιουργίας πολιτισμών και κοινωνιών.

Το λάδι ή το βούτυρο δεν είναι πάντοτε απαραίτητα και όχι, δεν επηρεάζεται η γεύση. Στην πραγματικότητα αρκεί να επιλέξεις ένα καλό κομμάτι κρέας και να το αφήσεις να μαλακώσει, αναπαυμένο σε μια καλή μαρινάδα. Πρόσεξε μόνο τα υπερβολικά πικάντικα καρυκεύματα. Αρωματικά βότανα, λίγο λεμόνι και ακόμη λιγότερο αλάτι είναι κάτι παραπάνω από επαρκή.
Αν συνοδεύεται δε, και από λαχανικά, τότε το αποτέλεσμα του μπάρμπεκιου έχει ακόμη περισσότερα οφέλη. Το εύρος μπορεί να κυμαίνεται από μαρούλι μέχρι αβοκάντο και από σπανάκι και ντομάτες έως κρεμμύδια και ραπανάκια. Πολλές ίνες, πολλά αντιοξειδωτικά, χωρίς όρια συνδυασμού. Και όχι, το να συνοδεύεις το φαγητό σου με μπίρα, ακυρώνει τη γεύση του. Πιες πριν, πιες μετά, αλλά σε καμία περίπτωση κατά τη διάρκεια.
Οι πιο άπληστοι, ναι εκείνοι όπως εγώ κι εσύ που τρώνε σαν να μην υπάρχει αύριο, δεν χρειάζεται να ανησυχούν για κιλά και φυσική κατάσταση εφόσον αποφεύγουν να αγοράζουν λιπαρά κρέατα ή δεν παίζουν σε υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες κατά το ψήσιμο. Μικρές αλλά απαραίτητες προφυλάξεις για να βαδίζεις μέσω ψησταριάς στον δρόμο της γευστικής τελειότητας.
Από: Esquire IT
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα