
Το μπέικον μπορεί να ακριβύνει εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής
Μήπως θα έπρεπε να σε απασχολήσει λίγο περισσότερο το θέμα;

Το χοιρινό πρόκειται να ακριβύνει. Ο λόγος; Η κλιματική αλλαγή έχει παίξει και εκεί τον ρόλο της. Κι αυτό γιατί, όπως τονίζει το Scientific American, επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι ο θερμότερος καιρός ωθεί τα γουρούνια στο να τρώνε λιγότερο. Επίσης, ο οργανισμός τους αντί να παράγει πρωτεΐνη έχει επικεντρωθεί στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις νέες κλιματολογικές συνθήκες.
Ακόμη κι αν ο παραγωγός τα ταΐσει με πιο πλούσιες τροφές, δεν πρόκειται να αναπτυχθούν μυϊκά. Με λίγα λόγια, τα "ζεστά" λόγω κλίματος γουρούνια δεν θα μεγαλώσουν σε μέγεθος, τόσο όσο πρέπει και χρειάζεται για την παραγωγή.
Ακόμη χειρότερα, οι γουρούνες που υποβάλλονται σε θερμική καταπόνηση λόγω της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας είναι λιγότερο γόνιμες και τα νεογέννητα χοιρίδια γεννιούνται μικρότερα και πιο αδύναμα σε σχέση με τον παρελθόν.

Σε συνέχεια του προβλήματος, οι κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να εκτρέφουν περισσότερα ζώα για να έχουν την ίδια παραγωγή κρέατος ή οδηγούν λιγότερα στα σφαγεία, με μειωμένη παραγωγή. Η λύση μάλλον βρίσκεται σε μεγαλύτερες επενδύσεις από την πλευρά τους και ασφαλώς σε μία χείρα βοηθείας από την επιστήμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ η συγκεκριμένη βιομηχανία κοστολογείται άνω των $20.000.000.000, χρήματα που πρέπει να προέρχονται από κάπου. Και αυτό μάλλον ερμηνεύεται στο εξής: Μπέικον, φιλέτα, ζαμπόν και μπριζόλες πρόκειται να γίνουν πιο ακριβά.
H παραγωγή προς το παρόν είναι επαρκής και κάποια αποθέματα υπάρχουν, όμως δεν είναι σε καμιά περίπτωση -για όλους τους παραπάνω λόγους- μια βιώσιμη διαδικασία. Ειδικά από την στιγμή που ο κόσμος απαιτεί περισσότερο χοιρινό σε κάθε μορφή και το κλίμα εξακολουθεί να γίνεται θερμότερο. Τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες στις ΗΠΑ ασχολούνται ήδη με την εύρεση της ιδανικότερης λύσης, καθώς το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τα γουρούνια αλλά και άλλα ζώα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κρέατος και υποφέρουν από τη ζέστη.
Πρόκειται για μία ακόμη σημαντική ένδειξη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, μετά τις καταστροφές από ασυνήθιστα μεγάλες πυρκαγιές, πάγους που λιώνουν, τυφώνες και τροπικές θύελλες, πλημμύρες και ένα σωρό άλλα περιστατικά. Και αν όλα αυτά δεν σε πείθουν για την σοβαρότητα του θέματος, να είσαι σίγουρος πως θα το κάνει η αύξηση της τιμής του μπέικον.
Από: Esquire
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα