Κάποια από τα πιο παράξενα έθιμα φαγητού του κόσμου
Αν βρεθείς στην Κίνα, μην φας όλο το φαγητό σου.
Στο τραπέζι υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται. Όχι, δεν μιλάμε για τους πιο γνωστούς όρους ευπρέπειας αλλά για κάποια λάθη που κάνεις όταν βρίσκεσαι εκτός έδρας. Οπουδήποτε κι αν βρεθείς στον κόσμο, υπάρχουν κάποια πράγματα που οφείλεις να γνωρίζεις για να μην πέσεις σε γαστρονομικές παγίδες.
Ταϊλάνδη: Με το κουτάλι
Μία από τις πιο αγενείς συνήθειες στην Ταϊλάνδη είναι να βάζεις την τροφή στο στόμα σου με το πιρούνι. Όχι, τα chopsticks δεν είναι η πρώτη επιλογή αλλά το κουτάλι. Το πιρούνι θα το χρησιμοποιήσεις μόνο και μόνο για μετακινήσεις το φαγητό προς το κουτάλι.
Κίνα: Άφησε κάτι
Αν νόμιζες ότι ο καλύτερος τρόπος για να δείξεις την εκτίμησή σου στις ικανότητες του μάγειρα είναι να αδειάσεις εντελώς το πιάτο σου, κάνεις λάθος. Κι αυτό γιατί θα φανείς στην καλύτερη των περιπτώσεων εξαιρετικά πεινασμένος. Όσο λαχταριστά κι αν μοιάζουν κάποια φαγητά, θα πρέπει να μείνει κάτι στο πιάτο ως ένδειξη καλών τρόπων.

Ιαπωνία: Chopsticks και κηδείες
Το να αφήσεις τα chopsticks μέσα σε ένα μπολ με ρύζι σε όρθια θέση είναι ένα από τα πιο μακάβρια πράγματα που μπορείς να κάνεις. Κι αυτό γιατί θυμίζει μια παράδοση που αφορά γεύματα κηδειών. Τα ξυλάκια πρέπει να τοποθετούνται παράλληλα με την άκρη του τραπεζιού όποτε δεν τα χρησιμοποιείς.
Ινδία: Με το δεξί
Στην Ινδία και πιο συγκεκριμένα στα μέρη που βρίσκονται στα βόρεια της χώρας, θεωρείται μεγάλη αγένεια να τρώει κάποιος με το αριστερό χέρι. Το συγκεκριμένο χρησιμοποιείται για να καθαρίζει κάποιος τον εαυτό του στην τουαλέτα, οπότε για λόγους υγιεινής είναι προτιμότερο να φάει με το δεξί.
Αιθιοπία: Maheberawi με τον σωστό τρόπο
Το maheberawi είναι μία μείξη από κρέας κατσικιού, κοτόπουλου, μοσχαριού και πρόβατου και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της αφρικανικής χώρας, το οποίο μάλιστα μοιράζεσαι με τους υπόλοιπους του τραπεζιού. Μόνο που πρέπει να το πάρεις το μερίδιό σου από αυτό με τα χέρια και μόνο από το σημείο που είναι πιο κοντά σε σένα. Οτιδήποτε διαφορετικό θεωρείται μεγάλη αγένεια.

Παράξενη Ευρώπη
Στην Πορτογαλία θεωρείται μεγάλη προσβολή προς τον σεφ να ζητήσεις αλατοπίπερο για τα pastéis dé bacalhau, τις στρογγυλές κροκέτες ψαριού. Στην Γεωργία τιμούν ιδιαιτέρως το κρασί με το φαγητό, σε τέτοιο βαθμό που συνηθίζουν να πίνουν με μια γουλιά όλο το ποτήρι.
Η τελετουργία του τσαγιού
Στο Καζακστάν είναι συνηθισμένο να καλωσορίζουν τον επισκέπτη με μισό φλιτζάνι τσάι. Η πρόθεση είναι να διατηρηθεί η θερμοκρασία για ένα χρονικό διάστημα και να μην χυθεί σταγόνα από το αφέψημα. Στην Κίνα πάλι, συνηθίζουν να πλένουν την τσαγιέρα μόνο με νερό και μία ειδική άμμο, χωρίς να χρησιμοποιούν σαπούνι. Αυτό συμβαίνει για να μην χάνεται η γεύση από τα συστατικά του απορρυπαντικού.
Από: Esquire IT
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα