Κάποια από τα πιο παράξενα έθιμα φαγητού του κόσμου

Αν βρεθείς στην Κίνα, μην φας όλο το φαγητό σου.

Στο τραπέζι υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται. Όχι, δεν μιλάμε για τους πιο γνωστούς όρους ευπρέπειας αλλά για κάποια λάθη που κάνεις όταν βρίσκεσαι εκτός έδρας. Οπουδήποτε κι αν βρεθείς στον κόσμο, υπάρχουν κάποια πράγματα που οφείλεις να γνωρίζεις για να μην πέσεις σε γαστρονομικές παγίδες. 

Ταϊλάνδη: Με το κουτάλι

Μία από τις πιο αγενείς συνήθειες στην Ταϊλάνδη είναι να βάζεις την τροφή στο στόμα σου με το πιρούνι. Όχι, τα chopsticks δεν είναι η πρώτη επιλογή αλλά το κουτάλι. Το πιρούνι θα το χρησιμοποιήσεις μόνο και μόνο για μετακινήσεις το φαγητό προς το κουτάλι. 

Κίνα: Άφησε κάτι

Αν νόμιζες ότι ο καλύτερος τρόπος για να δείξεις την εκτίμησή σου στις ικανότητες του μάγειρα είναι να αδειάσεις εντελώς το πιάτο σου, κάνεις λάθος. Κι αυτό γιατί θα φανείς στην καλύτερη των περιπτώσεων εξαιρετικά πεινασμένος. Όσο λαχταριστά κι αν μοιάζουν κάποια φαγητά, θα πρέπει να μείνει κάτι στο πιάτο ως ένδειξη καλών τρόπων. 

Κάποια από τα πιο παράξενα έθιμα φαγητού του κόσμου

Ιαπωνία: Chopsticks και κηδείες

Το να αφήσεις τα chopsticks μέσα σε ένα μπολ με ρύζι σε όρθια θέση είναι ένα από τα πιο μακάβρια πράγματα που μπορείς να κάνεις. Κι αυτό γιατί θυμίζει μια παράδοση που αφορά γεύματα κηδειών. Τα ξυλάκια πρέπει να τοποθετούνται παράλληλα με την άκρη του τραπεζιού όποτε δεν τα χρησιμοποιείς. 

Ινδία: Με το δεξί

Στην Ινδία και πιο συγκεκριμένα στα μέρη που βρίσκονται στα βόρεια της χώρας, θεωρείται μεγάλη αγένεια να τρώει κάποιος με το αριστερό χέρι. Το συγκεκριμένο χρησιμοποιείται για να καθαρίζει κάποιος τον εαυτό του στην τουαλέτα, οπότε για λόγους υγιεινής είναι προτιμότερο να φάει με το δεξί.

Αιθιοπία: Maheberawi με τον σωστό τρόπο

Το maheberawi είναι μία μείξη από κρέας κατσικιού, κοτόπουλου, μοσχαριού και πρόβατου και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της αφρικανικής χώρας, το οποίο μάλιστα μοιράζεσαι με τους υπόλοιπους του τραπεζιού. Μόνο που πρέπει να το πάρεις το μερίδιό σου από αυτό με τα χέρια και μόνο από το σημείο που είναι πιο κοντά σε σένα. Οτιδήποτε διαφορετικό θεωρείται μεγάλη αγένεια. 

ΑΙΘΙΟΠΙΑ

Παράξενη Ευρώπη

Στην Πορτογαλία θεωρείται μεγάλη προσβολή προς τον σεφ να ζητήσεις αλατοπίπερο για τα pastéis dé bacalhau, τις στρογγυλές κροκέτες ψαριού. Στην Γεωργία τιμούν ιδιαιτέρως το κρασί με το φαγητό, σε τέτοιο βαθμό που συνηθίζουν να πίνουν με μια γουλιά όλο το ποτήρι. 

Η τελετουργία του τσαγιού

Στο Καζακστάν είναι συνηθισμένο να καλωσορίζουν τον επισκέπτη με μισό φλιτζάνι τσάι. Η πρόθεση είναι να διατηρηθεί η θερμοκρασία για ένα χρονικό διάστημα και να μην χυθεί σταγόνα από το αφέψημα. Στην Κίνα πάλι, συνηθίζουν να πλένουν την τσαγιέρα μόνο με νερό και μία ειδική άμμο, χωρίς να χρησιμοποιούν σαπούνι. Αυτό συμβαίνει για να μην χάνεται η γεύση από τα συστατικά του απορρυπαντικού. 

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος