Η συνταγή για το τέλειο Cranberry Relish με μόλις 3 υλικά

Το απόλυτο συνοδευτικό του Thanksgiving.

Αν υπάρχει ένα χρώμα που αντικατοπτρίζει πλήρως το Thanksgiving, αυτό μάλλον είναι το καφέ. Καφέ όπως το κρέας, όπως ο πουρές γλυκοπατάτας, όπως οι σάλτσες. Επειδή όμως η συγκεκριμένη απόχρωση μοιάζει βαριά και μονότονη, υπάρχει κάτι που βάζει μια διαφορετική πινελιά, μια βουτιά χρώματος. Που δεν είναι άλλη από μια σάλτσα cranberry, λίγο διαφορετική από την κλασική, κι αυτό γιατί μιλάμε ουσιαστικά για relish (πικάντικη και συχνά με πίκλες σάλτσα) και όχι για μια συνηθισμένη sauce.

Γλυκιά και στυφή, συνοδεύει κάθε πιάτο του Thanksgiving-ιάτικου τραπεζιού, καθαρίζοντας κάθε φορά την γευστική παλέτα ενώ μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά εθιστική. Το ακόμη καλύτερο είναι πως απαιτεί μόλις 3 υλικά: cranberries, πορτοκάλι και ζάχαρη. Και αυτή είναι η συνταγή της.

Υλικά

  • 5 φλιτζάνια cranberries
  • Το εσωτερικό ενός πορτοκαλιού, καλά καθαρισμένο από υπολείμματα
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένεις καλά τα cranberries. 
  2. Βάζεις στο μπλέντερ τα cranberries, το πορτοκάλι και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μείγμα αλλά όχι εντελώς υγροποιημένο. 
  3. Τοποθετείς το μείγμα σε μπολ για τουλάχιστον μία ώρα. 

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα