Αυτό δεν είναι σφουγγάρι, αλλά γλυκό

Ο Ben Churchill είναι ένας pastry-illusionist που δημιουργεί πεντανόστιμα γλυκά με μάλλον αποτρεπτκή εμφάνιση.

Δεν πρόκειται μόνο για την επικράτηση της αισθητικής στο κομμάτι του φαγητού. Το λένε άλλωστε και οι εμπειρογνώμονες της γευσιγνωσίας: Όταν τρως και οι πέντε αισθήσεις συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία. Το φαγητό ουσιαστικά δοκιμάζεται πρώτα με το μάτι, έπειτα με τη μύτη και μόλις στο τελευταίο στάδιο θα μπει στο παιχνίδι η αίσθηση της γεύσης. Και αυτό είναι ενστικτωδώς κάτι που γίνεται από όλους. Επομένως, ένα πράγμα (ή πιο ορθά το πρώτο πράγμα) που ζητά κάποιος από το περιεχόμενο του πιάτου του, συνειδητά ή όχι: να είναι ευπαρουσίαστο. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ben Churchill (@chefbenchurchill) on

Αλλά τι συμβαίνει όταν οι αισθήσεις ξεγελούν την αντίληψη; Αν η εμφάνιση δείχνει κάτι και οι γευστικοί προσανατολισμοί κάτι άλλο; Πάνω σε αυτές τις ιδέες αντλεί την έμπνευσή του ο Άγγλος ζαχαροπλάστης Ben Churchill.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ben Churchill (@chefbenchurchill) on

Εκτός των άλλων, αυτό που κάνει ο Churchill είναι το ακριβώς αντίθετο από όσα διάβασες παραπάνω: Επικεντρώνεται κυρίως στη γεύση των γλυκών του και τους προσδίδει αντιαισθητικές εμφανίσεις, συνδεδεμένες με μάλλον αηδιαστικά πράγματα της καθημερινότητας. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ben Churchill (@chefbenchurchill) on

Πράγματα που κανείς δεν θα σκεφτόταν να βάλει ποτέ στο στόμα του όπως ένα σφουγγάρι, ένα μουχλιασμένο φρούτο, ένα τασάκι με στάχτη και γόπες τσιγάρων κ.α. Που όμως, άπαξ και προσγειωθούν στη στοματική κοιλότητα κάποιου ενεργοποιούν αμέσως τους γευστικούς του κάλυκες. 

Η διαδικασία για τον Churchill είναι πάντοτε πολύ συγκεκριμένη και απλή. Ξεκινά επιλέγοντας τα υλικά του και στη συνέχεια τα μεταμορφώνει στα ιδιόμορφα masterpieces, τα οποία τον έχουν καταστήσει ιδιαιτέρως δημοφιλή στο Instagram και στο YouTube, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι έχει γράψει και βιβλίο με τον χαρακτηριστικότατο τίτλο Food Illusions.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα