
Αυτό δεν είναι σφουγγάρι, αλλά γλυκό
Ο Ben Churchill είναι ένας pastry-illusionist που δημιουργεί πεντανόστιμα γλυκά με μάλλον αποτρεπτκή εμφάνιση.

Δεν πρόκειται μόνο για την επικράτηση της αισθητικής στο κομμάτι του φαγητού. Το λένε άλλωστε και οι εμπειρογνώμονες της γευσιγνωσίας: Όταν τρως και οι πέντε αισθήσεις συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία. Το φαγητό ουσιαστικά δοκιμάζεται πρώτα με το μάτι, έπειτα με τη μύτη και μόλις στο τελευταίο στάδιο θα μπει στο παιχνίδι η αίσθηση της γεύσης. Και αυτό είναι ενστικτωδώς κάτι που γίνεται από όλους. Επομένως, ένα πράγμα (ή πιο ορθά το πρώτο πράγμα) που ζητά κάποιος από το περιεχόμενο του πιάτου του, συνειδητά ή όχι: να είναι ευπαρουσίαστο.
Αλλά τι συμβαίνει όταν οι αισθήσεις ξεγελούν την αντίληψη; Αν η εμφάνιση δείχνει κάτι και οι γευστικοί προσανατολισμοί κάτι άλλο; Πάνω σε αυτές τις ιδέες αντλεί την έμπνευσή του ο Άγγλος ζαχαροπλάστης Ben Churchill.
Εκτός των άλλων, αυτό που κάνει ο Churchill είναι το ακριβώς αντίθετο από όσα διάβασες παραπάνω: Επικεντρώνεται κυρίως στη γεύση των γλυκών του και τους προσδίδει αντιαισθητικές εμφανίσεις, συνδεδεμένες με μάλλον αηδιαστικά πράγματα της καθημερινότητας.
Πράγματα που κανείς δεν θα σκεφτόταν να βάλει ποτέ στο στόμα του όπως ένα σφουγγάρι, ένα μουχλιασμένο φρούτο, ένα τασάκι με στάχτη και γόπες τσιγάρων κ.α. Που όμως, άπαξ και προσγειωθούν στη στοματική κοιλότητα κάποιου ενεργοποιούν αμέσως τους γευστικούς του κάλυκες.
Η διαδικασία για τον Churchill είναι πάντοτε πολύ συγκεκριμένη και απλή. Ξεκινά επιλέγοντας τα υλικά του και στη συνέχεια τα μεταμορφώνει στα ιδιόμορφα masterpieces, τα οποία τον έχουν καταστήσει ιδιαιτέρως δημοφιλή στο Instagram και στο YouTube, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι έχει γράψει και βιβλίο με τον χαρακτηριστικότατο τίτλο Food Illusions.
Από: Esquire IT
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα