Αυτό δεν είναι σφουγγάρι, αλλά γλυκό

Ο Ben Churchill είναι ένας pastry-illusionist που δημιουργεί πεντανόστιμα γλυκά με μάλλον αποτρεπτκή εμφάνιση.

Δεν πρόκειται μόνο για την επικράτηση της αισθητικής στο κομμάτι του φαγητού. Το λένε άλλωστε και οι εμπειρογνώμονες της γευσιγνωσίας: Όταν τρως και οι πέντε αισθήσεις συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία. Το φαγητό ουσιαστικά δοκιμάζεται πρώτα με το μάτι, έπειτα με τη μύτη και μόλις στο τελευταίο στάδιο θα μπει στο παιχνίδι η αίσθηση της γεύσης. Και αυτό είναι ενστικτωδώς κάτι που γίνεται από όλους. Επομένως, ένα πράγμα (ή πιο ορθά το πρώτο πράγμα) που ζητά κάποιος από το περιεχόμενο του πιάτου του, συνειδητά ή όχι: να είναι ευπαρουσίαστο. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ben Churchill (@chefbenchurchill) on

Αλλά τι συμβαίνει όταν οι αισθήσεις ξεγελούν την αντίληψη; Αν η εμφάνιση δείχνει κάτι και οι γευστικοί προσανατολισμοί κάτι άλλο; Πάνω σε αυτές τις ιδέες αντλεί την έμπνευσή του ο Άγγλος ζαχαροπλάστης Ben Churchill.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ben Churchill (@chefbenchurchill) on

Εκτός των άλλων, αυτό που κάνει ο Churchill είναι το ακριβώς αντίθετο από όσα διάβασες παραπάνω: Επικεντρώνεται κυρίως στη γεύση των γλυκών του και τους προσδίδει αντιαισθητικές εμφανίσεις, συνδεδεμένες με μάλλον αηδιαστικά πράγματα της καθημερινότητας. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ben Churchill (@chefbenchurchill) on

Πράγματα που κανείς δεν θα σκεφτόταν να βάλει ποτέ στο στόμα του όπως ένα σφουγγάρι, ένα μουχλιασμένο φρούτο, ένα τασάκι με στάχτη και γόπες τσιγάρων κ.α. Που όμως, άπαξ και προσγειωθούν στη στοματική κοιλότητα κάποιου ενεργοποιούν αμέσως τους γευστικούς του κάλυκες. 

Η διαδικασία για τον Churchill είναι πάντοτε πολύ συγκεκριμένη και απλή. Ξεκινά επιλέγοντας τα υλικά του και στη συνέχεια τα μεταμορφώνει στα ιδιόμορφα masterpieces, τα οποία τον έχουν καταστήσει ιδιαιτέρως δημοφιλή στο Instagram και στο YouTube, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι έχει γράψει και βιβλίο με τον χαρακτηριστικότατο τίτλο Food Illusions.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας