Αυτό δεν είναι σφουγγάρι, αλλά γλυκό

Ο Ben Churchill είναι ένας pastry-illusionist που δημιουργεί πεντανόστιμα γλυκά με μάλλον αποτρεπτκή εμφάνιση.

Δεν πρόκειται μόνο για την επικράτηση της αισθητικής στο κομμάτι του φαγητού. Το λένε άλλωστε και οι εμπειρογνώμονες της γευσιγνωσίας: Όταν τρως και οι πέντε αισθήσεις συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία. Το φαγητό ουσιαστικά δοκιμάζεται πρώτα με το μάτι, έπειτα με τη μύτη και μόλις στο τελευταίο στάδιο θα μπει στο παιχνίδι η αίσθηση της γεύσης. Και αυτό είναι ενστικτωδώς κάτι που γίνεται από όλους. Επομένως, ένα πράγμα (ή πιο ορθά το πρώτο πράγμα) που ζητά κάποιος από το περιεχόμενο του πιάτου του, συνειδητά ή όχι: να είναι ευπαρουσίαστο. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ben Churchill (@chefbenchurchill) on

Αλλά τι συμβαίνει όταν οι αισθήσεις ξεγελούν την αντίληψη; Αν η εμφάνιση δείχνει κάτι και οι γευστικοί προσανατολισμοί κάτι άλλο; Πάνω σε αυτές τις ιδέες αντλεί την έμπνευσή του ο Άγγλος ζαχαροπλάστης Ben Churchill.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ben Churchill (@chefbenchurchill) on

Εκτός των άλλων, αυτό που κάνει ο Churchill είναι το ακριβώς αντίθετο από όσα διάβασες παραπάνω: Επικεντρώνεται κυρίως στη γεύση των γλυκών του και τους προσδίδει αντιαισθητικές εμφανίσεις, συνδεδεμένες με μάλλον αηδιαστικά πράγματα της καθημερινότητας. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ben Churchill (@chefbenchurchill) on

Πράγματα που κανείς δεν θα σκεφτόταν να βάλει ποτέ στο στόμα του όπως ένα σφουγγάρι, ένα μουχλιασμένο φρούτο, ένα τασάκι με στάχτη και γόπες τσιγάρων κ.α. Που όμως, άπαξ και προσγειωθούν στη στοματική κοιλότητα κάποιου ενεργοποιούν αμέσως τους γευστικούς του κάλυκες. 

Η διαδικασία για τον Churchill είναι πάντοτε πολύ συγκεκριμένη και απλή. Ξεκινά επιλέγοντας τα υλικά του και στη συνέχεια τα μεταμορφώνει στα ιδιόμορφα masterpieces, τα οποία τον έχουν καταστήσει ιδιαιτέρως δημοφιλή στο Instagram και στο YouTube, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι έχει γράψει και βιβλίο με τον χαρακτηριστικότατο τίτλο Food Illusions.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026

Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.

Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.