
Οι κορυφαίες εναλλακτικές επιλογές για την ψησταριά
Φθηνότερες, εξίσου νόστιμες και sustainable προτάσεις κρέατος, που δεν είναι rib eye και παϊδάκια.

Το βασικότερο πράγμα στο σύγχρονο μπάρμπεκιου, το κρέας, θα λέγαμε παραφράζοντας γνωστή ρήση δημοφιλούς δημοσιογράφου για το μακρινό ριμπάουντ και το μπάσκετ. Και πράγματι, έτσι είναι. Όποιες κι αν είναι οι ικανότητες του εκάστοτε ψήστη, η ποιότητα ενός καλού κομματιού είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά. Και όπως γνωρίζεις, κάτι τέτοιο κοστίζει. Ή πάλι μπορεί και να βαρέθηκες ή να αποζητάς μία αλλαγή από τα γνωστά κι αγαπημένα.
Βρήκαμε τέσσερις εναλλακτικές επιλογές πέρα από τις καθιερωμένες. Έτσι αντί για χοιρινές μπριζόλες, πανσέτες, μοσχαρίσιες γάλακτος και όλα τα συναφή, γιατί να μην δώσεις μία ευκαιρία και σε κάποιο από τα παρακάτω;
Καρδιά βοδινού

Ακούγεται hardcore αλλά μόλις το δοκιμάσεις θα απορήσεις γιατί δεν το έχουν τα εστιατόρια με ειδίκευση στο κρέας στο μενού τους. Για να μη φρικάρεις έχε κατά νου πως μιλάμε απλά για έναν μυ του ζώου. Που τυγχάνει να είναι πεντανόστιμος, περασμένος σε σουβλάκι, μαριναρισμένος σε σκόρδο, πάστα πιπεριάς, βαλσάμικο και αλατοπίπερο.
Αρνίσιο μπούτι

Δεν χρειάζεται να είναι Πάσχα για να ρίξεις ένα κομμάτι αρνιού στα κάρβουνα, αντί για τη συνηθισμένη επιλογή του φούρνου. Αρκετοί μάγειρες μάλιστα υποστηρίζουν ότι έτσι γίνεται ακόμη νοστιμότερο. Ψήνεται αυστηρά αργά, με ελάχιστα μπαχαρικά πριν τη σχάρα και αλάτι/πιπέρι στο τελείωμα. Ιδανικό σερβίρισμα με γιαούρτι και καυτερό μείγμα χαρίσα.
Μπριζόλα από την ελιά

Η ίσως κορυφαία εναλλακτική (και αισθητά πιο φθηνή) για το rib eye. Η κοπή μπορεί να διαφέρει αναλόγως απόστασης από το λαιμό ή τα πλευρά, αλλά ψήνοντας την εν λόγω μπριζόλα σε χαμηλή φωτιά θα έχεις ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
London Broil

Σε περίπτωση που δε σου λέει απολύτως τίποτα ο παραπάνω όρος, μάθε πως πρόκειται για το flank steak, το τελευταίο, πίσω μέρος της κοιλιάς του μοσχαριού. Για να πετύχεις το τέλειο ψήσιμο και την τέλεια γεύση στο εξαιρετικά μαλακό κομμάτι ακολουθείς μία διαφορετική από τα συνηθισμένα διαδικασία: Το αλατίζεις 45 λεπτά πριν το βάλεις στη ψησταριά και αφού το βγάλεις από αυτή, του κάνεις ένα γρήγορο πέρασμα από το τηγάνι, με βαλσάμικο και βούτυρο.
Καλό ψήσιμο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα