Το φαγητό είναι πολλά περισσότερα από όσα τρως
Η έκθεση Food: Bigger than the plate του Victoria & Albert Museum στο Λονδίνο, φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση μας με την τροφή και τις προεκτάσεις της.
Από τις 18 Μαΐου, το Victoria and Albert Museum στο Λονδίνο θα φιλοξενήσει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εκθέσεις σχετικά με το φαγητό που έχουν γίνει ποτέ. Χωρισμένη σε 4 θεματικές (Compost, Farming, Trading, Eating), η έκθεση Food: bigger than the plate περιλαμβάνει installations, εκθέματα και σεμινάρια, που περιγράφουν τη διάρθρωση κάθε τομέα που σχετίζεται με το φαγητό, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες.
Χωρίς να ασχολείται με τις περαιτέρω πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες, η έκθεση τοποθετεί το φαγητό απευθείας στο επίκεντρο, ξεκινώντας από την ανάλυση των νέων τεχνολογιών, τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες, την επίδρασή τους στη μεγιστοποίηση της παραγωγής και την αξιοποίηση των πρώτων υλών καθώς και στο ευαίσθητο θέμα της σπατάλης της τροφής. Υπάρχει ακόμη ένα σημαντικό μέρος αυτής που ασχολείται με το διδακτικό κομμάτι και τις εφαρμοσμένες στον πραγματικό κόσμο τεχνικές για τη λειτουργία βιώσιμων συστημάτων παραγωγής.
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια είναι εκείνο του installation GroCycle's Urban Mushroom Farm, όπου θα καλλιεργούνται μανιτάρια. Το εστιατόριο του μουσείου θα δημιουργεί ad hoc πιάτα πάνω σε αυτά.



Θα παρουσιαστούν επίσης και κάποιες μελέτες που σχετίζονται με την καλλιέργεια και πώς αυτή διαμορφώνει το αστικό τοπίο αλλά και εκείνο της υπαίθρου, λαμβάνοντας υπόψιν έργα που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και έχουν επαναπροσδιορίσει τη σχέση του ανθρώπου με τη γη και τα ζώα.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν μία σειρά από posters, σχεδιασμένα από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980, που πέρα από το εικαστικό τους κομμάτι, μαρτυρούν και τις αλλαγές στην προσέγγιση της ίδιας της διατροφής με το πέρασμα των δεκαετιών, τις διεθνείς ανταλλαγές και επιδράσεις, την διαφήμιση και την επιβολή μέσω αυτής κάποιων ειδών και brands. Εκτός όλων των άλλων, το Μουσείο έχει αναθέσει στο καλλιτεχνικό δίδυμο Fallen Fruit τη δημιουργία μίας σχετικής με την έκθεση ταπετσαρίας.

Επιστήμονες, αρχιτέκτονες, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, παραγωγοί, μάγειρες και σχεδιαστές που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με τον κόσμο του φαγητού θα βρίσκονται στους χώρους της έκθεσης και οι επισκέπτες θα μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου.
Από: Esquire IT
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑπό τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα
Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.