Το φαγητό είναι πολλά περισσότερα από όσα τρως

Η έκθεση Food: Bigger than the plate του Victoria & Albert Museum στο Λονδίνο, φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση μας με την τροφή και τις προεκτάσεις της.

Από τις 18 Μαΐου, το  Victoria and Albert Museum στο Λονδίνο θα φιλοξενήσει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εκθέσεις σχετικά με το φαγητό που έχουν γίνει ποτέ. Χωρισμένη σε 4 θεματικές (Compost, Farming, Trading, Eating), η έκθεση Food: bigger than the plate περιλαμβάνει installations, εκθέματα και σεμινάρια, που περιγράφουν τη διάρθρωση κάθε τομέα που σχετίζεται με το φαγητό, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Victoria and Albert Museum (@vamuseum) on

Χωρίς να ασχολείται με τις περαιτέρω πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες, η έκθεση τοποθετεί το φαγητό απευθείας στο επίκεντρο, ξεκινώντας από την ανάλυση των νέων τεχνολογιών, τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες, την επίδρασή τους στη μεγιστοποίηση της παραγωγής και την αξιοποίηση των πρώτων υλών καθώς και στο ευαίσθητο θέμα της σπατάλης της τροφής. Υπάρχει ακόμη ένα σημαντικό μέρος αυτής που ασχολείται με το διδακτικό κομμάτι και τις εφαρμοσμένες στον πραγματικό κόσμο τεχνικές για τη λειτουργία βιώσιμων συστημάτων παραγωγής. 

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια είναι εκείνο του installation GroCycle's Urban Mushroom Farm, όπου θα καλλιεργούνται μανιτάρια. Το εστιατόριο του μουσείου θα δημιουργεί ad hoc πιάτα πάνω σε αυτά.

Το φαγητό είναι πολλά περισσότερα από όσα τρως
ΕΚΘΕΣΗ FOOD BIGGER THAN THE PLATE 2
ΕΚΘΕΣΗ FOOD BIGGER THAN THE PLATE 3

Θα παρουσιαστούν επίσης και κάποιες μελέτες που σχετίζονται με την καλλιέργεια και πώς αυτή διαμορφώνει το αστικό τοπίο αλλά και εκείνο της υπαίθρου, λαμβάνοντας υπόψιν έργα που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και έχουν επαναπροσδιορίσει τη σχέση του ανθρώπου με τη γη και τα ζώα. 

Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν μία σειρά από posters, σχεδιασμένα από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980, που πέρα από το εικαστικό τους κομμάτι, μαρτυρούν και τις αλλαγές στην προσέγγιση της ίδιας της διατροφής με το πέρασμα των δεκαετιών, τις διεθνείς ανταλλαγές και επιδράσεις, την διαφήμιση και την επιβολή μέσω αυτής κάποιων ειδών και brands. Εκτός όλων των άλλων, το Μουσείο έχει αναθέσει στο καλλιτεχνικό δίδυμο Fallen Fruit τη δημιουργία μίας σχετικής με την έκθεση ταπετσαρίας. 

ΕΚΘΕΣΗ FOOD BIGGER THAN THE PLATE 4

Επιστήμονες, αρχιτέκτονες, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, παραγωγοί, μάγειρες και σχεδιαστές που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με τον κόσμο του φαγητού θα βρίσκονται στους χώρους της έκθεσης και οι επισκέπτες θα μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους. 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου. 

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας