Το τέλειο wine pairing με τη Σαμαρόπετρα Κυρ-Γιάννη στην Πισίνα

Το εκλεκτό κρασί πλαισιώνει άψογα τα πιάτα ενός εκ των δημοφιλέστερων spots του Πειραιά.

Η μυρωδιά της θάλασσας μπλέκει με αυτή των πολύχρωμων ανθισμένων κήπων καθώς περνάς την επιβλητική πόρτα της Πισίνας. Προχωρώντας στα ενδότερα, το βλέμμα σου πέφτει σε έναν έξοχα διαμορφωμένο lounge χώρο με προσωπικότητα και στυλ, που δένει αρμονικά με την τεράστια πισίνα στο κέντρο. Η θέα στην Μαρίνα Ζέας με τα σκάφη σε πλήρη παράταξη είναι εκπληκτική ενώ στον εσωτερικό χώρο, η ζεστασιά της φυσικής πέτρας με το ξύλο συνθέτει ένα τέλειο σκηνικό για χαλαρές στιγμές. Όλα τα παραπάνω είναι κάποια από τα στοιχεία που καθιστούν πραγματικά μοναδικό ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια του Πειραιά.

Το τέλειο wine pairing με τη Σαμαρόπετρα Κυρ-Γιάννη στην Πισίνα

Οι γευστικές κατευθύνσεις της Πισίνας ακολουθούν τις σύγχρονες τάσεις και ασφαλώς σε αυτήν όλοι γνωρίζουν την αξία του wine pairing με τα καλοφτιαγμένα πιάτα της κουζίνας. Από την πολυσυλλεκτική λίστα κρασιών της Πισίνας, κάποιες επιλογές κάνουν τη διαφορά.

Ανάμεσα σε αυτές και η Σαμαρόπετρα Κυρ- Γιάννη, που ξεχωρίζει για το λαμπερό λευκό της χρώμα και τις πράσινες ανταύγειες, τα σύνθετα αρώματα που αποπνέουν μία μοναδική αίσθηση φρεσκάδας, την πλούσια σε διάρκεια γεύση καθώς και τις νότες εσπεριδοειδών και λευκών λουλουδιών.

ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ 3

Η Σαμαρόπετρα Κυρ- Γιάννη αποτελεί παράλληλα ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα κρασιά για food pairing καθώς πλαισιώνει άψογα φρέσκιες σαλάτες και προτάσεις με πιπεριές, αχνιστά όστρακα και ωμά ψάρια, πιάτα με βασιλικό και κοτόπουλο. Οι προτάσεις του σεφ στην πισίνα διακρίνονται από την απλότητά τους, χωρίς να στερούνται φαντασίας και δημιουργούν ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα μαζί με την Σαμαρόπετρα Κυρ- Γιάννη.

ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ 1

Δεν μπορείς παρά να ξεκινήσεις ένα γεύμα με το mille-feuille λαχανικών με χαλούμι, που βγαίνει από το τσέρκι του σαν μία μικρή τούρτα ή τη δροσερή πράσινη σαλάτα με καπνιστό σολομό, πορτοκάλι, flakes αγγουριού, σουσάμι και dressing σόγιας. Κάθε μπουκιά από τα προαναφερθέντα πιάτα συνοδευόμενη με μία γουλιά Σαμαρόπετρας Κυρ- Γιάννη και ένα μικρό αριστούργημα. 

ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ 4

Τα λιγκουίνι θαλασσινών, με μύδια, καραβίδες, γαρίδες και σάλτσα καραβίδας που ακολουθούν αναδεικνύουν αλλά και αναδεικνύονται μέσω της αλληλεπίδρασής τους με την Σαμαρόπετρα Κυρ- Γιάννη.

 


Info

Μαρίνα Ζέας Πειραιάς

Τηλ 2104511324

Ανοιχτά καθημερινά από το πρωί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας