Τα λάθη που απαγορεύεται να κάνεις με το κοτόπουλο
Όλες οι παγίδες που πρέπει να αποφύγεις για να το απολαύσεις στο απόλυτο.
Ζουμερό, ευπροσάρμοστο, εύκολο. Το κοτόπουλο μπορεί να είναι η ασφαλής λύση σε οποιαδήποτε γαστριμαργική ανησυχία, είτε μιλάμε για ένα γρήγορο φαγητό στο σπίτι, είτε για δημιουργίες κάποιας εκλεπτυσμένης κουζίνας εστιατορίου. Η ευρεία γκάμα των τρόπων με τους οποίους μπορεί να μαγειρευτεί αλλά και το γεγονός πως ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα το καθιστούν εξαιρετικά δημοφιλές. Γνωρίζουν όμως όλοι πώς να το αξιολογούν και να το φτιάχνουν σωστά;

Το πρωταρχικό πρόβλημα έχει να κάνει με την ποιότητα: Από το πώς δεν θα ξεγελαστείς από έναν ανέντιμο χασάπη μέχρι το πώς θα επιλέξεις το καλύτερο στο σούπερ μάρκετ. Ιδανικά, κοιτώντας το. Ένα στιβαρό αλλά ελαστικό κοτόπουλο, σίγουρα όχι υγρό και με εύκαμπτα κόκαλα είναι καλό. Πριν το μαγειρέψεις, θα πρέπει να το πλύνεις πάρα πολύ καλά καθώς είναι μία πηγή βακτηρίων. Όχι, δεν αρκεί ένα πρόχειρο πέρασμα κάτω από το νερό. Οφείλεις να είσαι εξαιρετικά σχολαστικός.
Ένα άλλο σοβαρό λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να το μαγειρέψεις αφού αφαιρέσεις το δέρμα του. Με αυτόν το τρόπο ρισκάρεις να στεγνώσει εντελώς το κρέας. Άφησε λοιπόν το δέρμα στη θέση του και θα παρατηρήσεις ότι μετά το μαγείρεμα, κάτω από την χρυσή κρούστα, θα σε περιμένει ένα ζουμερό αποτέλεσμα. Έπειτα, το κοτόπουλο δεν χρειάζεται να περάσει το μαρτύριο του meat tenderizer, όπως συμβαίνει με άλλα κρέατα προκειμένου να μαλακώσουν. Με το χτύπημα, θα χάσει πολλές από τις πρωτεΐνες του και όταν ψηθεί, θα θυμίζει σόλα παπουτσιού.

Επίσης, απέφυγε να το μαγειρέψεις για πολύ περισσότερη ώρα από όσο χρειάζεται, έχοντας ωστόσο πάντοτε στο μυαλό σου ότι υπάρχει και ο κίνδυνος να το ψήσεις λιγότερο από όσο πρέπει - κάτι που κρύβει πάρα πολλούς κινδύνους για την υγεία. Ένα θερμόμετρο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να αποφύγεις κάθε ρίσκο και μην ξεχνάς ότι ποτέ, μα ποτέ, δεν μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων.
Τέλος, η συνοδεία: Μαγιονέζα, γιαούρτι ή sour cream είναι εκείνα που πλαισιώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κοτόπουλο, ενυδατώνοντάς το και ενισχύοντας τη γεύση του.
Από: Esquire IT
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Το Pomo d’ Oro εντυπωσίασε την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πρωτότυπα κερκυραϊκή κουζίνα του
Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.
Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα
Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.