Εύκολα churros για καλύτερες μέρες
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.
Σχεδόν σε κάθε γαστρονομική κουλτούρα του μάταιου τούτου κόσμου θα βρεις ένα έδεσμα ή γλύκισμα που περιλαμβάνει τηγανητή ζύμη. Ένα από τα πιο αγαπημένα διαχρονικά και οικουμενικά είναι τα churros. Ουσιαστικά μιλάμε για μακρόστενα τηγανητά choux, πασπαλισμένα με ζάχαρη, με εξέχουσα θέση στη ζαχαροπλαστική της ισπανικής και μεξικάνικης κουζίνας και τα οποία έχουν υιοθετηθεί από αρκετές ακόμη, σε διάφορες πάντοτε παραλλαγές.
Ο συνδυασμός τους δε, με σοκολάτα ή κανέλα είναι αξεπέραστος και εύκολα μπορεί κάποιος να καταβροχθίσει δεκάδες από αυτά, ακόμη κι αν δεν μιλάμε ακριβώς και για το ελαφρύτερο σνακ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης Δουκας