Μετά την πίτσα, το stromboli

Μία εκρηκτική συνταγή, δώρο των Ιταλο-Αμερικάνων της Φιλαδέλφεια στον κόσμο της γεύσης.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 04 Σεπτεμβρίου 2020

Στρόμπολι λοιπόν. Ένας είδος τυλιγμένης πίτσας η ο οποία μπορεί να γεμιστεί με διάφορα υλικά και να σερβιριστεί σε φέτες. Τα γαστρονομικά origins του βρίσκονται στη δεκαετία του 1980 και η βασική του διαφοροποίηση με το καλτσόνε είναι πως "διπλώνονται" διαφορετικά. Το να το τρως είναι το ίδιο διασκεδαστικό με το να προφέρεις το όνομά του - και σίγουρα η λέξη στρόμπολι έχει πλάκα. 

Παρεμπιπτόντως βαπτίστηκε έτσι από τους Ιταλο-Αμερικανούς της Φιλαδέλφεια που εμπνεύστηκαν από το μικρό νησί του Τυρρηνικού Πελάγους, στο οποίο βρίσκεται ένα από τα τέσσερα ενεργά ηφαίστεια της Ιταλίας. Το ίδιο εκρηκτική μπορεί να είναι και η γεύση ενός καλοφτιαγμένου στρόμπολι.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα