Μετά την πίτσα, το stromboli

Μία εκρηκτική συνταγή, δώρο των Ιταλο-Αμερικάνων της Φιλαδέλφεια στον κόσμο της γεύσης.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 04 Σεπτεμβρίου 2020

Στρόμπολι λοιπόν. Ένας είδος τυλιγμένης πίτσας η ο οποία μπορεί να γεμιστεί με διάφορα υλικά και να σερβιριστεί σε φέτες. Τα γαστρονομικά origins του βρίσκονται στη δεκαετία του 1980 και η βασική του διαφοροποίηση με το καλτσόνε είναι πως "διπλώνονται" διαφορετικά. Το να το τρως είναι το ίδιο διασκεδαστικό με το να προφέρεις το όνομά του - και σίγουρα η λέξη στρόμπολι έχει πλάκα. 

Παρεμπιπτόντως βαπτίστηκε έτσι από τους Ιταλο-Αμερικανούς της Φιλαδέλφεια που εμπνεύστηκαν από το μικρό νησί του Τυρρηνικού Πελάγους, στο οποίο βρίσκεται ένα από τα τέσσερα ενεργά ηφαίστεια της Ιταλίας. Το ίδιο εκρηκτική μπορεί να είναι και η γεύση ενός καλοφτιαγμένου στρόμπολι.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος