Μοσχάρι με σάλτσα Σετσουάν, καυτερό και γλυκό ταυτόχρονα

Μία κλασική κινέζικη συνταγή.

Στα νοτιοδυτικά της Κίνας υπάρχει η επαρχία Σετσουάν (ή Σιτσουάν αν προτιμάς). Η πρωτεύουσα είναι η Τσενγκντού, ένα βασικό οικονομικό κέντρο της Δυτικής Κίνας. Η εν λόγω επαρχία φημίζεται μεταξύ άλλων για τις πικάντικες γαστρονομικές της καταβολές και από εκεί προέρχεται το ομώνυμο πιπέρι. Ουσιαστικά βέβαια δεν πρόκειται για πιπέρι αλλά για τους καρπούς ενός χαμηλού δέντρου, με αγκαθωτά κλαδιά και φύλλα που θυμίζουν λόγχες.

Παρεμπιπτόντως είναι από τα αρχαιότερα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στην Κίνα. Στο σήμερα, το όνομα τόσο της επαρχίας όσο και του πιπεριού έχει συνδεθεί με μία πολύ συγκεκριμένη συνταγή.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας