Αυγά Benedict όπως θα τα έτρωγες στη Νέα Υόρκη

Μία επική συνταγή με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αυγού.

Η World Egg Day καθιερώθηκε το 1996 στο IEC (Information Education Communication) της Βιέννης από τη Διεθνή Επιτροπή Ωοπαραγωγών με σκοπό να προωθηθούν τα οφέλη και η σημασία του αυγού στην ανθρώπινη διατροφή. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μία από τις παλαιότερες γνωστές τροφές, γεμάτη πρωτεΐνες, που μπορεί επίσης να πρωταγωνιστήσει σε πολλά πιάτα.

Μία από τις πιο απολαυστικές εκδοχές είναι τα αυγά Benedict - ένα πιάτο συνώνυμο με το brunch. Σύμφωνα με τον νεοϋορκέζικο αστικό μύθο, φτιάχτηκαν για πρώτη φορά στο Delmonico του Μανχάταν, το 1860, από τον σεφ Charles Ranhofer.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας